За любителите на Vervaco

• Началник на темата Началник на темата manka
  • Начална дата Начална дата
Става добре,поне на мен ми харесва,ще покажа при първа възможност.Това ми е първия гоблен на Vervako.А и така не мога да разбера къде пише размера,само бодовете пише:shy2:.Още съм начинаеща,но покрай вас ще се науча.:idea:

разчертаване на панама

Здравейте всички, аз съм най-новата самоука и начинаеща, затова питам с какво се разчертава панамата, защото схемата която имам не се запълва фона и следователно ако разчертая по традиционния начин ще се вижда. Дайте съвет!

В гобленарските магазини и по книжарниците се продават 2 вида флумастери. Единият се изпира със студена вода, а другият след време сам избледнява / но по мое виждане много бързо избледнява, още преди да си завършил гоблена/.

Няма начин да не се запиша и аз тук като фенка на тази фирма. Само че моите гоблени са шити с гобленов бод а не с кръстчета както е по оригинал, но мисля че се получиха страхотно

Нека да покажа и аз едно гобленче на Фервако, от което взех само някои части, за да ушия...шила съм на много ситна панама, ползвала съм Анкор конци и кръстчета и полукръстчета уж за по-голям ефект :D

Това съм шила аз на Vervaco, имам и започната Мерилин Монро :)

9520a3ef2cec.jpg

Ще може ли да ми кажете как да се ориентирам за едрината на панамата.Днес си купих по едра от гобленовата,но имаше и по едра.
Забравих да питам в магазина.:(
И нали работя в шивашка фирма ОТК и имам сантиметър подръка,измерих,че 10 бода са 1.5 см.:idea:
Дали съм взела правилната едрина?:confused:
Много съм невежа,нали?

Мила, никак не си невежа, то и аз отначало нищо не разбирах от това, за мен си беше панама за шиене и конци. А сега за размерите на панамата трябва да измериш колко бодчета имаш в 1 инч, което ще рече в 2,54см. И според броя вече знаеш какъв "каунт" ти е панамата. Ако имаш 14 бодчета, значи е 14-ти каунт и т.н. За гоблените на Фервако най-често се ползва 14 каунта, за часовниците им 18 каунта! Дано си ме разбрала :idea:

Мила, никак не си невежа, то и аз отначало нищо не разбирах от това, за мен си беше панама за шиене и конци. А сега за размерите на панамата трябва да измериш колко бодчета имаш в 1 инч, което ще рече в 2,54см. И според броя вече знаеш какъв "каунт" ти е панамата. Ако имаш 14 бодчета, значи е 14-ти каунт и т.н. За гоблените на Фервако най-често се ползва 14 каунта, за часовниците им 18 каунта! Дано си ме разбрала :idea:

Много ти благодаря!!!:kissyou:
В моята работа използвам и инчове така че вече ми е ясно.
Тичам да меря:greeneye:

:hello:на всички.Започнах нещо мъничко, но мисля че е много сладко.Много приятно се шие.Готвя го за подарък.:idea:

Последно редактирано:
Здравейте и от мен.

На мен също ми харесват много гоблените на Vervaco. Но до сега не съм шила техен гоблен. Поръчала съм си Beautiful Lady
Но се оказа, че ми пристигнаха само схемата и описание на панамата на която трябва да се шие и цветовете и до тук. Без конци и панама. Ще трябва сама да си комплектовам конците :confused:.

А с него ми изпратиха и един подарък Silhouette Clothilde
Но и той е без конци и панама. Мисля да се заема с тях, защото и двата много ми харесват.
Е това са моите одисии.
Само един въпрос: На Vervaco гоблените с кръстчета ли се шият?
Поздрави :kissyou:

Добре дошъл на още един любител на "Vervaco".:kissyou:
Обикновенно гобелинте на тази фирма се шият на 14 каунт панама- кръстче, но аз уших 2 техни с гобленов бод.

Този е на същата фирма и е шит на Аида 18 каунт- гобленов бод /3 ката/. Мисля, че също не е зле.:idea:

Здравейте и от мен.

На мен също ми харесват много гоблените на Vervaco. Но до сега не съм шила техен гоблен. Поръчала съм си Beautiful Lady
Но се оказа, че ми пристигнаха само схемата и описание на панамата на която трябва да се шие и цветовете и до тук. Без конци и панама. Ще трябва сама да си комплектовам конците :confused:.

Както ти отговориха, гоблените се шият с кръстчета, но наистина има много момичета във форума, каито ги шият с гобленов бод, но тогава е хубаво на 18 каунта панама - много ме заинтригува това, е са ти пратили само схема и без конци?!?!:confused::confused: Откъде си го поръча така този гоблен???? Аз само една готова комплектовка съм шила, но има всичко вътре, до сега не бях чувала за продажба само на схема??? Някой те е излъгал нещо, то ако беше само за схема ти можеше и от тук да си я свалиш без да плащаш нищо :confused:

Здравей nadejdabr,

и аз се учудих много, като го получих в този вид. Поръчката беше от Ebey и явно имат цени само на схемите и други на целият комплект. От един имейл разбрах после, че съм си поръчала от първия вид само схемите и конците, които трябва да се използват.
Но нищо, сега съм си поръчала отделно само конци и панама, но от тук от България.
Интересното е, че съм си поръчала още два други гоблена и незнам как ще пристигнат.:confused:
Ще почакам и ще видя.
Поздрави от мен :kissyou:

Назад