ТОРТИ

• Началник на темата Началник на темата alys
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
Прекрасна е тази торта. Ще обясниш ли по-подробно как направи синьото езеро и лебедите?

О, сладка хапка, не съм я правила аз за съжаление. :( Просто реших да покажа какви красоти съм намирала из Нета, както видях, че и други са правили. :oops:

О, не си рекла, не си го направила :) .
Айде, вече имаш и стимул...давай, пък после да обясниш как става!!!

Момичета точно преди 10 години, за 70-ят юбилей на баба ми правих една торта на два етажа, като вторият представляваше езеро. Уви нямам снимки от тогава, но гледах от една книга. Тази вечер ще поровя да намеря книгата и утре ще сканирам снимката на работа. Обещавам и да разкажа как я направих. Е не е чак толкова красива като оригинала или тези, които сте показали, но впечатлих родата.
Всъщност тук искам да благодаря на Ванчето за рецептата на нейната торта със сметана ,кайсии и бисквити. Аз малко промених рецептата, понеже се оказа, че нямам компот с кайсии и ползвах 2 банана, сметаната бе от сухата на д-р Йоткер - 2бр и за всеки случай и 2 желатина на Биосет сложих. Бисквитите бяха от чаените. Получи се много добре и понеже носих на баба ми през уикенда, тя много я хареса - нали е мекичка :D

Steny каза:
Всъщност тук искам да благодаря на Ванчето за рецептата на нейната торта със сметана ,кайсии и бисквити. Аз малко промених рецептата, понеже се оказа, че нямам компот с кайсии и ползвах 2 банана, сметаната бе от сухата на д-р Йоткер - 2бр и за всеки случай и 2 желатина на Биосет сложих. Бисквитите бяха от чаените. Получи се много добре и понеже носих на баба ми през уикенда, тя много я хареса - нали е мекичка :D
И аз правих в неделя подобна, но вместо бисквити сложих едни изостанали шоколадови бишкоти. + сметаната,желатин, плод но от компот праскови и банани. То май само идеята остана. Много вкусна беше, щом я сложих във фризера в 12ч., а към 20 свърши. Добре, че имаше и крем-карамел да си дояждат :D :D :D

Steny каза:
Момичета точно преди 10 години, за 70-ят юбилей на баба ми правих една торта на два етажа, като вторият представляваше езеро. Уви нямам снимки от тогава, но гледах от една книга. Тази вечер ще поровя да намеря книгата и утре ще сканирам снимката на работа. Обещавам и да разкажа как я направих.
Очакваме с нетърпение! Досега не съм попадала на такива рецепти.

Steny каза:
Много се радвам,че ви е харесала.Още повече,че си е моя измишльотина. :idea:

, нямам думи...
браво, страхотни торти...
такова слуноотделяне получих, че чак ми се плаче, а и съм на диета :(

sladka hapka каза:
Прекрасна е тази торта. Ще обясниш ли по-подробно как направи синьото езеро и лебедите?
Е сега мога да споделя от опит - снощния, за тортата на дъщерята, която снимах, но сигурно другата седмица ще пусна (по технически причини, апаратчето е просто)
Като месих тестото мершм.... пробно, защото саматата торта я заформих с готови цветя (много са евтини м/у другото) на гъстота го докарах, но се получи неопределен синьо-бежево-зеленикав цвят - това защото пръчките бяха четирицветни, а имаше синьо и жълто и зелено и розово. И не отделих по цветове, защото си беше просто проба. Та да знам какво съм "бъркала" реших да го опитам и се оказа, че на вкус е като езерото на една торта, която поръчвахме за един рожден ден пак на щерката. Онова езеро си беше хубаво синьо на цвят и на същия вкус на пудра захар. А като поръчвахме, момичето каза, че може да ни го направят от желатин или захарно покритие, но тъй като аз тогава изпитвах съмнение към желатина, избрахме захарното.

Искам да питам, като стана дума за мастиката от маршмелоу - има ли начин да си я направи човек без микровълнова, защото аз не разполагам с такава? :?:

Момичета-да се похваля с новата си торта-Великденско яйце.
торта яйце
Всъщност то май излезна албума на целия ми великден.
А защо не мога да публикувам снимки?? :(

Лидия твоята торта Яйце е много атрактивна. Аплодисменти :!: :clap: :clap: :clap:
Самото яйце и зайчето са страхотни, и бих казала, че това е най-красивата Великденска торта, която съм виждала. Много ще се радвам, когато имаш възможност да пишеш как е направена самата торта и украсата.
Желая на теб и цялото ти семейство прекрасен празник. Видях, че ти доста си се потрудила :cookies: за да бъде незабравим.

Стени-благодаря ти за искренното пожелание-за мен Великден мина-аз съм католичка.А това беше и първия Великден,за който трябваше да направя нещо аз-омъжена съм от 2 години,а миналата бях бременна :smokin: та-наистина подходих с голям мерак-Благодаря ви,за което,наистина интусиазмът е заразителен!!!
Ами тортата не е нищо трудно-зайчето е от бонбони Маршмелоуз.А яйцето-от типа сладък салам.Направих 3 смески-първата шоколадов крем оле рзмесен с 200 грама мляко ,половин масло,добавих орехи на вкус и едно пакетче бисквити-какаови.
Втората смеска ванилия крем оле,орехи,мляко ,масло,ванилия,ванилови бисквити.
3-та смес-какови бисквити,крем оле какао,мляко,масло,ром.
Кремовете ги смесвам с млякото-наполовина на оказаното и после добавям размекнатотото масло,тази смес добавям към бисквитите-аз си го нагласявам така,че да може да се моделира с ръцете.
Така поставям първата смес-най отдолу във формата на яйце,обаче сплескано отгоре.Слагам шоколад с масло -за крем,но вече постегнал,после слагам ваниловата смес-оформям като форма на яйце-съответно по малко-пак сплескано отгоре,пак шоколад, и накрая купула на яйцето от последната смес-дооформих с ръце и ето форма на яйце.Не е нужно да търсиш нещо ,което има яйцевидна форма,да пълниш,да стяга и т.н.Отгоре намазах с маслен крем и накрая го закрих с глазура от маршмелоуз.Дано го обясних малко по-разбираемо.вътре става като истински блатове.Бисквитите се размекват и кремът придава страхотен вкус.Хем лесно ,хем ефектно..Трябваше да има повече тревичка,ама ме домързя да стържа още.Трябваше да изрежа различни цветове кръгчета от бонбоните,и това всъщност да бъде украсата по яйцето,ама ...накрая го намазах с мед-от купешкия по магазините и го оцветих с една четка с оранжева боя-такава имах в наличност .накрая малко през пръсти процедирах.
На всички ви пожелавам весело изкарване на празника. :lady:

Браво, страхотна идея! Искам пак да питам - има ли начин да се правят фигурки от маршмелоуз без микровълнова фурна?

Маринера-можеш да пробваш-загрей силно фурната и сложи два-гледай да набъбнат,а някъе бях чела,че и на котлона могат да се топят-аз обаче лично не съм пробвала

Това е моята торта Сникерс:

1b5dbe9b0ddf.jpg
25e136753869.jpg
7917fd8ed2c2.jpg

Статус
Not open for further replies.
Назад