Боядисана/тонирана панама

• Началник на темата Началник на темата nadejdabr
  • Начална дата Начална дата
Момичета,кажете как да получа син цвят или цвят лавандула в домашни условия?:confused:

Снежи, виж аз каква панама си направих, почти е лилава, но е на черти...значи потопих бяла панама в червено вино, но после направих черти с този син сапун дето съм го показала по-горе и това е крайния резултат

Надя ето това се получи от моето творение:DУших и още едничко и съм сложила двете едно до друго,за да се види разликата

Ели, често да ти кажа със зелените оттенъци много са красиви птиченцата! Но виждам, че не си доволна щом си ги ушила втори път :greeneye: Като им избереш и подходяща рамка ще грейнат съвсем!!!! Не ги захвърляй!! :clap:

В действителност е по-хубаво,но снимката е стелефон и не стана добре.Понеже бях решила да е за подарък и сметнах,че няма да е добре.За мое най-голямо очудване харесаха това,което е тонирано.

В действителност е по-хубаво,но снимката е стелефон и не стана добре.Понеже бях решила да е за подарък и сметнах,че няма да е добре.За мое най-голямо очудване харесаха това,което е тонирано.

Ама разбира се, че ще харесат тонираната панама, тя е по-различна, нестандартна, а бяла панама всеки може да си купи!!!! :idea:

Ели, на НЕтретираната панама е някак си по-обикновенно, а на тонираната е страхотно:clap::kissyou:Добре, че конците са ти пуснали при прането:D

Надя,благодаря за съвета-ще опитам.При теб е станало страхотно:kissyou:

Момичета,дайте идея с какво да боядисам панамата за да стане екрю.
Наде,какво е САФРОН?
Искам да ушия "Влюбеното момиче" на Вервако,конците ги имам,но имам само бяла панама.
Моля за съвет.

Момичета,дайте идея с какво да боядисам панамата за да стане екрю.
Наде,какво е САФРОН?
Искам да ушия "Влюбеното момиче" на Вервако,конците ги имам,но имам само бяла панама.
Моля за съвет.

Ами САФРОН е една подправка, тук я има, но знам, че е много използвана в Испания, и предположих, че има внос на нея и в България :confused:

Да помогна малко с превода - Шафран, но тук в България е по-популярна куркумата, малко вероятно е да намериш шафран! :kissyou:

В Испания тази подправка се нарича Асафран.Отглежда се тук и се събират тичинките на шафрановият минзухар.Предполагам,че ще боядиса в нещо като екрю.Казват,че цената му надвишава цената на златото и не всеки може да си го позволи.Много е ароматна-аз съм я виждала и представлява едни тънки червени лентички,като ситно нарязан тютюн.

Ето панамата която боядисах с чай за отслабване.На мен не ми помогна,но поне му намерих чудесно приложение.:D
Дано се вижда на снимката,в различни нюанси стана,доволна съм.

Благодаря на всички момичета за идеите.:kissyou:

Последно редактирано:
Светле,страхотен наситен цвят се е получило !!!:clap::clap: само да попитам вари ли го с каркадето и колко време?

Екрю съм получавала и с гъста отвара от черен чай....
Много ценни идеи давате момичета, благодаря ви!

Аби, доста дълго време го варих.Даже го оставих цяла вечер в отварата, защото исках още по-тъмно да стане.
Лети, боядисано с чай-черен можеш да видиш и в моите гоблени - чашките са на панама, която си боядисах с черен чай

Тук е показано как ленена панама се боядисва в розово с...вино :wine:
http://show.7ya.ru/private.aspx?Rubrid=181154&ob=0
Този линк вече не е активен. Показва се началната страница на сайта. Пробвах с търсачката, но се оказа,че или неправилно търся или руския ми е ужасен:-| Ако може някой да обнови линка ще е много полезно, аз не можах

Последно редактирано:
Назад