Боядисана/тонирана панама

• Началник на темата Началник на темата nadejdabr
  • Начална дата Начална дата
Чудесна е станала панамата!!!:clap:
А чаят какъв е?Сигурно не всеки става.

Черен насипен и допълнително съм шарила с калиев перманганат докато беше мокра панамата.

Реших да пиша тук,за да не отварям нова тема.Уших ето тези врабчета и то с конци DMC,но какво ми беше рзаочарованието когато ги изпрах:(.Единият цвят от зеленото ми пусна:hehe: и аз реших да тонирам панамата със зелено и кафяво.Как смятате дали е станало добре или да взема да го изхвърля?Снимката не е много хубава,а даже не е и изгладен.Моля, споделете какво да правя?:cry:

Последно редактирано:
Ели,наистина за първи път чувам ДМЦ да пуснат,да не би да си го прала с по-топла водичка?А би ли ми казала с какво си боядисала в резидаво ,аз точно такъв ефект исках да получа за една панама ,но не се получи.Излезе кафеникаво.

Резидата се получи с боя за памучни тъкани,поне така ми каза продавачката в магазина.Аз нали много не разбирам езика:PP,но реших да опитам и това се полъуи.Гобленът го изпрах със съвсем студена вода и сапун за ръчно пране.Но не го варих,а с памуче го тамповах ,както се боядисват яйца.

Според мен гобленчето се е получило много хубавичко така и ако му избереш рамка в такова зелено ще стои много хубаво!!! Има един друг вариант, но според мен е много трудоемък да ушиеш фон на целия гоблен :PP

Ели, на мен така ми харесва:clap:Като че ли си е такава панамата и е много ефектно:clap:
А за конците искам да кажа - Богородицата, която шия е с ДМЦ.Когато започнах да я шия, първо хванах винено червен цвят. Обърках и разших и какво да видя - дупчиците на панамата оцветени. Трески ме тресат как ще го пера.

Последно редактирано:
На мен много ми хареса как е станало.

И аз мисля така...от дефектът се е получил ефект..Аз даже бих го засилила...в смисъл както си го тонирала...тук-таме бих му сложила и по мъничко мъниста..ей, така за повече блясък:idea:

Последно редактирано:
Благодаря ви момичета за хубавите думи:kissyou::kissyou:,а аз бях на ръба да го срежа:(

Благодаря ви момичета за хубавите думи:kissyou::kissyou:,а аз бях на ръба да го срежа:(

Как ще го срежеш :no: такова хубаво и нежно гобленче!!! Аз като направя нещо и крайния резултат не ми се понрави, го оставя и след някое дреме като си извадя гобленчето и го погледна пак и започвам да си го харесвам!!!! :greeneye:

Ели много ми харесва ефекта от дефекта,стои точно като да има много листенца зад тях-супер е.Даже бих го минала още веднъж за да станат малко по тъмни :clap:

Реших да покажа още един опит мой за боядисване на панама :D уви, снимах след като вече бях омазала всичко, но мисля ще се разбере...както винаги ползвала съм сафрон, канела, вода и топвам бялата панама вътре...след това с този син сапун направих черти насам-натам, изпрах, изгладих и ето резултата...искам да пробвам с други цветове, но май ще трябва специални боички да си купя, с домашни подръчни материали може би няма да успея :confused:

Еййййй, Надя, страхотни идеи имаш и благодаря, че ги споделяш с нас:kissyou:

Нинче, ами като ми дойде музата и ми се правят някои щуротии като тази :D проблемът е, че Ели ми пусна една муха сега и другата седмица мисля да се развихря да пробвам какво ще се получи :D :kissyou:

Момичета,кажете как да получа син цвят или цвят лавандула в домашни условия?:confused:

Надя ето това се получи от моето творение:DУших и още едничко и съм сложила двете едно до друго,за да се види разликата

Ели, много оригинално се е получило:clap: Повече ми харесва първия вариант

Назад