Боядисана/тонирана панама

• Началник на темата Началник на темата nadejdabr
  • Начална дата Начална дата
Не видях тема за тонираната панама и за това реших да пусна, ако пък случайно има моля да я преместите .... Понеже видях, че някои момичета са си боядисвали панама с люспи от лук или по друг начин и реших и аз да споделя един начин, който използвах за оцветяване на панама. Използвах желязо на капки...Разредих го с вода и после накиснах парчето оставих го да изсъхне. Според мен се получи много сполучливо, не съм го прала втори път, за да видя дали ще падне и колко, но според мен няма тъй като покапах по една завивка преди няколко месеца желязо и вече колко ли пъти я прах и петното си е там...нещо не мога да прикачвам снимки и за това съм сложила тук http://tikvahs.multiply.com/photos/album/2#1

Дайте идея как да направя панама със цвят на тяло на човек?Трябва ми за частична бродерия.Имате ли идеи?

svetta, предлагам ти моя начин.
Технологията е описана тук :
http://goblenite.org/showthread.php?t=3255&page=7 пост 95

и понеже виждам, че си съгражданка - такива бои може да намериш в магазина за художници, който се намира в уличката зад "Централ" на стотина метра в дясно.

:kissyou:

Zdraveyte momiceta, iskam da popitam s kakva cel se pravi tova boqdisvane? Za da se poluci nesto po razlicno ili boqta ima nqkakva polza za goblena?

Както за пример ще ти покажа тази картинка.Може да се види,че на боядисвана панама гоблена ще изглежда намного подобре отколкото на бяла например
Или боядисват панама в различни цветове вместо фона и бродерия изглежда много интересно

Da mnogo krasivo se e polucilo. Togava ima li znacenie ako goblenit e brodiran izcqlo. Neznam kak se narica tova? Dano da ste me razbrali?

Da mnogo krasivo se e polucilo. Togava ima li znacenie ako goblenit e brodiran izcqlo. Neznam kak se narica tova? Dano da ste me razbrali?

Ако се шие изцяло,по-добре да е обикновена панама,а не тонирана,той и без това запълва панамата и няма да се види ефекта от боядисването:idea:

А знае ли някой венецианска маска на ланарте на същата тонирана панама ли е както арабското момиче и африканката и дали ще стане с люспи от лук?

:hello:

А някой знае ли как да получа резидаво тониране? Харесах си този гоблен и се оказа, че се шие частично, което предполагам означава, че самата панама е цветна. Или може би се купува такава?!

.

Купи си текстилна боя от магазин за художници или от книжарница "Слънчогледите"-те ще ти обяснят как се работи с нея. Успех

момичета ето на какво попаднах докато ровех да намеря нещо за тонирането на панама
ето резултата
идеята е от ТУК взета
и рецептата как става:
Искам да споделя опитът си в оцветяването на канава с чай и калиев перманганат. Навлажнената канава се поръсва със сол (както се поръсва месо) и отгоре се полива със запарка на чай. Около 1-2 лъжички запарка за кибритена кутийка (размер за площ). Завивам канавата на тръбичка и я увивам-завързвам с бял конец. В тенджера (най-добре неръждавейка – емайлираната ще потъмнее) кипвате вода; да ври – слагам щипка лимонтузу /лимонена киселина/ в тенджерата и поставям вътре тръбичката от канава – трябва да бъде напълно покрита от водата. Варя на тих огън около час-два; колкото по-дълго се вари, толкова по-тъмен става цветът. Канавата се оставя да изстива заедно с водата. Даже Venish не изпира това боядисване. НО в никакъв случай не рисувайте, пишете, маркирайте и други по канавата с флумастери – по някакава причина цветът им си отмива заедно с основният цвят /фонът/. С калиев перманганат рисувам спокойно. Разтварям тъмен разствор от калиев перманганат и с тънка четка за акварел рисувам по влажната канава

Момичета ето тук е резултата от тонирането който постигнах като спазвах рецептата от предния пост.Мисля че направих грешка с калиевия перманганат беше доста наситен разтвора но според мен резултата е задоволителен.(вече натрупвам опит:idea:)

Назад