ДРЕБНИ СЛАДКИ

• Началник на темата Началник на темата nelka
  • Начална дата Начална дата
Поздрав, Джемма!

Знаеш ли как ме зарадва задето опита да ги направиш и ги хареса!! :lady:
Те не са на вкус като белтъчените, а са точно както казваш: неjни едни такива. Смешни.

Хаде лека вечер нататък!
136smd.gif

О, аз и другите ти рецепти много харесах, ама сега вече няма да ги пробвам, много ще станат (35 вида е непосилно да ги изядем :D ). Но си ги копирах за други поводи.

Ох, като ги гледам тия целувки, май ще взема да се пробвам, пък и с тия коментари за тях... [:] :D :wink:

Домашни бисквити

1 чаена чаша царевично нишесте (тип Ванилия или Банан - това са нишестените кремчета, но да не е пшенично нишесте)
1 чаена чаша захар
200 г заквасена сметана
250 г маргарин
брашно (около 500 г - да стане меко тесто)
1/4 ч. л. сол
1/2 ч.л. сода бикарбонат, погасена с малко оцет

От продуктите се замесва меко тесто, разточва се на кръг с дебелина 6-7 мм, поръсва се със захар на пясък и се нарязва с чаша или формички. Пекат се в леко намазана тава или върху хартия, подложка за печене до леко порозовяване на 150 градуса (Целзий).

:D Чудна темичка се е оформила тук, а аз да я изтърва.Скарлет справила си се чудесно със сладките, а забелязах, че освен формичките и сервизите ни за хранене са еднакви :) Само дето в моя няма от тези сладки.Аз направих меденките, снимани са и скоро ще ми видите творението.
Споменавате, че искате пример за мъж, който обича да ходи по магазините - моя девер.Обаче....аз съм омъжена за брат му, който си е класически пример :D , а на всичко отгоре веднъж се разхождам в един търговски център с малкия и той ми вика "Хайде бе мамооо, само ходим от магазин на магазин :!: " А е само на 5 години.Явно му е заложено в кръвта.Ох, и историите с рибарските такъми ми е позната.Моя мъж все ми вика за рождения ден да ми купел някоя въдица :D , а последния път вика "Добре де като не искаш въдица, не искаш ли две зимни гуми за колата" :D Е, накрая по мой избор се сдобих с нова ютия.

Дарри,

Къде са тези девери, защо все на другите се падат такива мъже, беее!!
kd18.gif

Ама не се коси за гумите (проектоподаръка ти) : все пак нали и ти ще се повозиш отгоре им малко или много. Ами аз, аз какво да кажа, като семейният подарък (или нещо такова) е ски! СКИ!!
kd32.gif
........... :cry:
Моят контакт с тези дъски е само когато се налага да ги поизбутам малко настрана, когато ми пречат в търсене на нещо друго из гаража.
Хайде глади си с "личната" ютия и си мисли за моето нещастие!
kaos021.gif

strais :D ,та това е моя номер.И аз така викам- "Искаш ли за рождения ден нова формичка за кекс?" :D
Съчувствам ти Нели, и аз със ските много взимане даване нямам. :(

Мерси, Джемма.

Никога не изпитах желание да се науча да карам ски. Сигурно е малко глупаво, защото така и така съм половин година на сняг...

Хм, тук имаме две зими: една бяла и една зелена. Зелената е по-студена, защото тогава не се пали печка. :shock:

................................................
gifsd30.gif

До сълзи се смея с тези коментари :D Знаеш ли Нелка като се замисля той моя девер си е и доста суетен, така че не знам кой всъщност е по-добрия вариант.

Pep-4o, не плачи - знаеш, че ще доставиш голяма радост на близките си. Пусни някоя рецепта, ако искаш.

Меденки

направих ги. Омесих, ходих на едно място, та сега ги изпекох, не знам кво стана, но утре като опитам, ще кажа и ако Де4кото ми е в къщи, ще ми ги снима и постне. И са гъбки.
А сега лека нощ на всички.

:oops: няма гъбки. Не можах и да ги снимам
Бяха събрани в пликче и тръгват за училищното тържество.Интересно, ако не бях направила, кога щяха да ми кажат, че трябват сладки за там?!

[/bЕто им рецептата на меддените ореховки:
1 1/2 ч.ч. смлени орехи;
80гр. захар;
180гр. мед
1 пак.масло
1 пак. канела
2 яйца
1 бакпулвер
4 чаши брашно
Приготвянето сигурно знаете-водна баня, месене, кратък престой в хладилника и хайде на топчета, впоследствие гъбки в тавата. Сутринта поне успях да поръся с пудра захар.] :cool:

Ам... някои знаят, други не знаем :D Това с водната баня е за разтопяване на меда, захарта и маслото, може би. :?

Aз пък снощи пак правих меденките на Djemma. :lady:
Toзи път обаче с глазура пудра захар.
Е, оказа се, че захарта ми е доста малко и днес ще доукрасявам. :idea:

Очаквам Дечкото да си дойде от училище и да снима моите соленки, които току-що довърших. За тях поне няма опасност да изчезнат - всеки празнува, добре, че аз съм в отпуск.
:? Но пък си мисля дали в този форум няма вирус? Не съм правила сладки поне от 12-13 години (откакто ги има навсякъде по магазините). Кифли да, но в къщи те не минават за сладки [:]
:coffee: Но пък си струваше труда. Много са вкусни.

nelka, много са ти интересни сладките, копирах си всичко. Само не мога да разбера някои неща: за "Мериленд" - като охлювчета ли се навиват или просто се шприцова шоколад отгоре в кръг? Къде се слага шоколадът, натрошен на парченца - в тестото? :?
А шприц бисквитите с какво са по средата?
А, и още нещо - Bordstabelbakkels като отделни пръчици ли са или като решетка (4 слепени заедно)?
Извинявай за многото въпроси, дано не са глупави.

Назад