И моите малки неща

• Началник на темата Началник на темата smeshko
  • Начална дата Начална дата
А пък тези охлюви ги замислих да ги правя на торбичка за един от конструкторите на децата, че му се развали опаковката. Като търсих подходящ модел, малкия ги видя и два дена повтаряше "льольови, икам льольови", та избора си е негов.

чудесно е джуджето:clap: и имаш моите поздравление за практичното му място. Можеш ли да покажеш още снимки на кутията? Каква е и какво лепило и плат използва? А за охлювчетата нямам думи! Много са красиви!:clap::clap:

Много Ви благодаря за похвалите :-|, ако знаете само колко ми е приятно ... :kissyou:
Marieta_, ето снимки как действах http://picasaweb.google.com/slavinaj/tqKcTJ?feat=directlink Това е само за капака. Основно се водих от този блог http://leblogdecathy.canalblog.com/archives/2008/11/30/11570033.html
Използвах вата от една стара бебешка завивка, остатъци от лен за страниците на кутията , около 1 м декоративна зелена лента /широка 0,5 см/ и лепило за плат, метал, дърво и кожа Pelikan /купих го от м-н Джъмбо, 3,50 лв - 3 бр./. Възможно е да има по-добър вариант за лепилото, ама аз това намерих. Придържах се 1:1 към този блог, който посочих.
1. Залепих ватата към капака, центрирах и закрепих с карфици бродерията. 2. Намазах с лепило ватата и капака отстрани, и залепих бродерията, като си помагах с щипки. 3. Изрязох остатъка от плата с резец. 4. Залепих лентата накрая отстрани, пак си помагах с щипки. 5. Изрязох ивица плат /лен/ с ширината на кутията + около 1 см резерв от двете страни. Подгънах с ютия и залепих директно върху кутията. После "изгладих" на ниска степен с ютията плата. Става бързо и даже малкия ми син гледаше без много да пипа, явно му беше доста интересно.

.... от казаното, показано и направеното по-горе ми идва наум, че името ти трябва е Сръчко, а не Смешко :yes:

И аз съм съгласна:kissyou: Много благодаря за подробната информация. Според мен е изключително полезна и много точно си обяснила всичко. Ако искаш можеш да я поместиш в темата за Нестандартни гоблени/,http://www.goblenite.org/showthread.php?t=6513&highlight=%ED%E5%F1%F2%E0%ED%E4%E0%F0%F2%ED%E8/ където има обяснени техники и примери. Според мен твоята работа има достойно място там.:kissyou:

Снощи най-сетне приключих :party:с една моя мечта - органайзер за бродиране, формат А4 /даже малко по-голям/. Идеята ми е от френските блогове, а изработката се променяше с времето. Бродирах върху български лен, който е за шиене по принцип, много ситен и затова ших с 1 нишка кръстче върху 2 нишки от плата. Докато го направя, резултата коренно се различава от първоначалния замисъл, но основното му предназначение беше да побира схемата, мулинетата, бродерията и всички джунджурийки свързани с нея. Със шиенето съм на Вие и затова органайзера е доста крив, ама си го харесвам, а пък като го заредих .... :rainbow:Остана да измисля как да го закопчавам или връзвам, ама с времето и идеята ще се появи.
отпред ;отзад ;и отвътре

Манка си получи коледния подарък, та го слагам тук :idea:

Последно редактирано:
Наде благодаря, мнението ти ми е много ценно :loveglasses:
Манка радвам се, че ти харесва банера, че по едно време ме налегнаха съмнения ... .
Gunnys благодаря ти.
Днес като си влязох в темата я нямаше снимката с банера:confused:, та пак ще го покажа

Последно редактирано от модератор:
Между двата празника да освежа страничката ми ;) Приложението на охлювите
Малки подаръчета за Коледа

Едно птиче, дето много ми хареса, но още не съм измислила какво ще го правя
и един изтърсак, който бях забравила

Това го направих за капака на една кутия за чай, ще бъде за подарък. Модела е сборен, по мотиви на "Тралала":D, оригинала не го намерих и действах по снимка + елементи от други схеми.

Благодаря ви за добрите отзиви, момичета :kissyou:
masha_a, моля ти се, излез от ъгъла:idea:
pepen и Наде, кутията е готова, дървена, вътре си има 6 отделения за пакетчетата чай /изнамерих я в магазин на ТСМ/.
Мотива го монтирах на принципа на pin keep, но не сложих вата, защото използвах дебел картон. Очертах мотива върху капака с молив и върху очертаното залепих ширита, а после и мотива. Много е лесно, използвах РVС лепило, продава се в книжарниците, то е бяло и като изсъхне става прозрачно, съхне малко бавно, но пък е доста силно.

Последно редактирано:
Такаааа, тъй като темата за подаръци получени извън играта за Нова година е закрита и я няма направо тук ще си пусна прекрасния подарък, който получих от Smeshko :kissyou:
Бях много приятно изненада, не очаквах!!! Получих страхотен подарък - един страхотен органайзер, мечтахе си за такъв, още повече като видях твоя, но знам, че не мога да си направя и си имах само така мечта...Перфектен е органайзера, да не говорим за цветовете - страхотни лилави, а този ДМС лилав конец е просто супер, и две игли- позлатени нали така се казват...Комплектчето е страхотно, не бях виждала такова нещо... Миличка, страшно ме трогна и още повече искам да ти благодаря за това, че си отделила от малкото, ценно време, което имаш за бродиране да сътвориш тази красота за мен :blueflow::heart::flower:

Напоследък хич не ми се бродира, но се напънах да си оформя малките бродерийки;).

Понеже напоследък не ми се бродира се хванах да довършвам стари започнати неща - първото сърце го почнах преди година и половина като експеримент на бг панама кръстчета с 3 ката конец, стана голямо и по-грубо, но не си личи на снимката:greeneye:, а второто е много малко, което пак не си личи на снимката. Тепърва ще мисля как да ги оформям, че още нямам идеи, чакам ги да дойдат :gipsy:

Да си изтипосам след дълго затишие какво съм спретнала. Първото и аз не знам как да го нарека, нещо като несесер за бродирачески джунджурийки.
Другите са ясни, няма как коледната вълна да не ме помете, не са оформени, защото още мисля като какво да ги направя:confused:

Мариета, Живи, Никол - благодаря за вниманието и пожеланията:flowerlove:
Сега показвам коледните, орнаментите /възглавничките им викат вкъщи/ ги довърших между Коледа и Нова година. А ангелчето остана за оформяне за следващата Коледа, живот и здраве. С това приключих 2010г. и сега продължавам с едно Нимюе, то е при етапите.

Назад