Творчеството на Ducky

• Началник на темата Началник на темата Ducky
  • Начална дата Начална дата
eli1958, ra4ko75, mimiko, zezata, BIBETO - много благодаря за положителната оценка :shy2:
Вчера като пусках снимките си мислех, че ако се хареса на поне 3-4 от хората тук, значи си заслужава да се занимавам с това :idea:
Знам, че не съм се справила добре, все пак е за първи път, но има време да се усъвършенствам. Лошото е, че в България няма от къде да се купят аксесоари за бижута :( Тези намерих в един магазин за художници, обаче са ужасно скъпи. За сега ще използвам каквото има, пък може да си купя от и-бей - това му е хубавото на интернета ( напук на финансовия министър - ще си ги търся от ЕС )

МНого благодаря, момичета :kissyou: :kissyou:
mimiko, не съм лакирала нищо. Купих един лак - акрилен. Но пробвах малко на задната част на медальона и тъй като не видях разлика се отказах. За сега събирам само информация, за това как да се направят по "лъскави"
Но съм полирала всичко с вълнено парче плат, не стават много лъскави, но е по-добре от това, което са след изпичането.

Ама Кате, ама душко, бива ли така ? :( Очите ми останаха в онуй червеничкото! :( Направо отваряй магазин и аз съм първа на опашка! :clap:

Ох! Аз с риск да ви досадя,че не показвам гоблени :( ама само за това имам време - и то с охлюФска скорост! Пак бижута ще показвам.
Успях да пробвам 2-3 техники и направих и сглобих тези комплекти:
86723-352f3-28783007-m549x500.jpg
86723-fe6a0-28783014-m549x500.jpg

Ето и албума с по-подробни снимки: http://gobko.gallery.ru/watch?a=wIV-d13I

Но Кате как ще ни досадиш такива великолепни неща правиш, че очите ми остават в тях. Кажи ни как ги правиш такива лъскави мажеш ли ги с някакъв лак?

Еееех,момиче навяваш ми такива спомени.... На младини и аз експерементирах така ,правих си бижута от гипс във фурната ,а какви саксии имах украсени с канап и камъчета ....
:clap: Поздравления за желанието и въображението,вдъхновяваш ме да започна отново,спомних си какво удоволствие ми носеше всичко това....сигурна съм че и с теб е така :kissyou:

Много, много брагодаря на всички! Заразата наистина ме тресе с пълна сила! Търся, чета и се уча за сега повече от колкото действам :D Но добрите ви оценки ме стимулират изключително много и ако започна да правя много бижута вие ще сте виновни :D
boqna, твоето мнение ми е изключително ценно, имам какво да уча от теб и да те гоня в практиката :kissyou:
Denica, сложила съм малко повече снимки в страничката ми в галерито:
http://gobko.gallery.ru/watch?a=wIV-d13I Но изрязах една снимка на висулката от в по-близък план. Цветенцата ги правих по една техника, на която не си спомням името сега. Стават си сами - редят се няколко цвята в шприц и се слагат 2 приставки - останалото (както каза мъжа ми) е физика - факт ее, че от сприца излиза "саламче" с цветенца. Не са хич правилни и по някое време стават много рамесени и еднородни на цвят, но на мен ми допадна. В началото малко на "пеньоарска шарения" ми докарваше, но ми хареса в последствие:
86723-d496c-28836144-m549x500.jpg

И да покажа и един според мен неуспешен опит в една "хартиена техника" - irisfolding. Не е завършено е още - ще се пробвам да му докарам по-приличен вид...скоро:
86723-88018-28841873-m549x500.jpg

Последно редактирано от модератор:
Пак бижута! Напук на боледувания и липса на време - най-накрая днес успях да ги сглобя. Държа да отбележа, че повечето неща не се получават както искам, но аз упорито си продължавам.
Не успях и да снимам добре. В интерес на истината зърната са кафяви, но мисля че от гланца изглеждат така тъмни на снимката:

А този комплект е малко по-ярък в действителност:

Е, да взема и да се разпиша, макар и с малко - с готови неща.
Нямам никакво време напоследък и за половин година с бебе на ръце успях да ушия само 2 малки гобленчета, и бижутата не успявам да правя колкото ми се иска, но все пак се опитвам. Продължавам и с картичките....

Зеления комплект отблизо.
И едно великденско яйце по идея и модел на бродерията от едно полско списание. В няколко изгледа. За съжаление от едната страна изглежда малко криво, след снимката се пробвах да го пооправя:

И отгоре и отдолу:

Ей, Кате, малко неща си сътворила но са невероятно красиви! Направо ти се чудя как се справяш, аз когато децата бяха на възрастта на твоето бебче не можех да си вдигна погледа от тях, а ти даже успяваш и да твориш красота.:clap::clap::clap:

Назад