Творчеството на Ducky

• Началник на темата Началник на темата Ducky
  • Начална дата Начална дата
И последните 3 - подлежат на пране и гладене, затова са набръчкани и неоформени.

Снимах си фъканото коте и да го покажа. И една малка бродерийка, която беше като комплект-подарък в едно английско списание. Забравила съм да го покажа по-рано. Паспартуто си влизаше в комплекта.

И две лигавничета за подарък на две бебчета. Едното е от преди, с патетата, само сложих буквичката наскоро, другото направих за ден-два :)

И последното на една кука, втората снимка е много близък план, за да се види, сребристия ефект в преждата.

Празниците идват :)

Искам да покажа малко от мойте коледно-новогодишни мъници :)
Показвам ги така неоформени, а след като ги изпратя по предназначение :) ще ги пусна и в окончателния им вид. :kissyou:

Благодаря за охвалите. Доста се старая като правя нещо :)
А малките червени орнаменти са от хавлиен плат (парчета-остатъци от производство на хавлиени изделия), и още един вид плат - за анцузи и блузи - пак от остатъци от производство на дрехи :) Използвам ги, защото исках да са така малки, а няма смисъл да купувам платове, като имам познати, които изхвърлят тези остатъци за боклук:shy2:
Копчетата по орнаментите ги правих сама - от ФИМО, малко неоформени и кривички са, ама за пръв път правя подобно нещо :)
И още една бродерийка направих от сутринта - елхичка за картичка, може би :)

И искам да ви покажа и малката си дъщеря! На 3 години и половина е, а вижте я вече какви мераци има. Гледа ме как боцкам и само подскача около мен: "Мамо,мамо, дай аз да дърпам иглата!" Преди 2 дена и отрязах едно парче панама и и' дадох игла и конец. Тя седна до мен и забоцка прилежно и старателно, не съм и' помагала с нищо друго, освен със смяната на конеца и вижте какво сътвори. САМА! Направо сълзи ми потекоха от гордост :) Мила мамина отмяна - имам си наследник :gipsy: Е, не изглежда много добре, но на 3 години и половина си е направо чудесно
(Не ми стига лимита на емотиконките да си покажа чувствата )

Идеи

И още ще показвам.
Една моя идея - пак с минимален разход на средства. Трябват само малко гипс, шоколадови бонбони, лакове, боички и декарации за нокти.
Ще сложа целия процес:
Използвам формички от шоколадови бонбони от този вид:

Забърквам малко гипс и пълня формичките, като се стегнат малко, слагам клечки за зъби (удобни са, защото са леки) и ги забивам в горния край на орнамента.

Така изглеждат отдолу:

После следя около 5-10 мин да не се стегне прекалено гипса и са не може да се извади клечката, но я изваждам когато излятото вече няма никаква вода, защото после дупчицата пак се затваря.
После ги исваждам и оставям са се изсушат добре(става и върху парното, за 1-2 часа) И се получава това:

още..

После сядам и приготвям каквото има за декорация: лакове, боички, малки декорации, каквото ми дойде на ум и имам под ръка.

И после се развихрям :) И се получава това:

Малки са и сравнителни лекички, стават за украса на елха :gipsy:
Е, това е от мен!
Отивам да подготвям гостито за вечерта, който има празник, трябва да черпи....

шапка и шал

Пак не е гоблен, ама не мога да не се похваля какво изплетох на моето слънце :baby: Е, понеже ми е за пръв път с такова занимание, не беше без помоща на майка ми :) Обаче сега започвам още един комплект за дъщеричката на моя приятелка - сама ще се справям :)
Малката много им се радва и само пита кога ще има сняг пак да ходи навън с шапката и шала. Иначе сега само до детската градина и обратно ходи с тях.

Какви подаръци направих

Моите подаръци вече са получени от всички. Другарчето ми от играта Doris още не е писала в темичката но знам, че си го е получила, защото ми се обади. Ето какво направих с много старание и любов: Коледна покривчица, лента за свещ, книгоразделител и картичка - всичко в цвета на Коледата:

И на Nellli

И за Nellli двоен подарък, нали беше рожденичка :)
Орнамент на пластична канава, картичка, книгоразделител със зодииката и', и за нея също чашка с аватар :)

И едно готово нещичко да покажа. За подарък е, обаче не успях да го подаря , тъй като рядко се виждаме с получателката :) Нямам търпение обаче да покажа, че все пак и аз довършвам неща :D

Моделчето е на Дименшънс - старо - повода е китайската година на бика, подбора на цветовете е - каквото имах по ръка :)

:hello:-те, всички!
Не съм завършвала нищо от 3 месеца, но вчера и днес съм герой! Цели 4 неща.... Аз така си шия, по няколко неща на един път :D
За Вликден завърших пеперудите и торбичката за подарък за Nellli-то. Обаче ми хрумна да и' направя едно бискорню. И от тогава до сега беше една мъъъкаа. Реших да използвам различни бодове, а не както е по схема и много бърках. Не съжалявам обаче изобщо, даже съм намислила да правя още. Ето 3-те бродериики за Нелка:

И долната страна на бискорню-то:

И най-сетне завършената рибка Немо за дъщеричката ми. Милото много се радва. Чак го целува.

Още снимки на тези неща: http://gobko.gallery.ru/watch?a=wIV-cxb0

А! Излъгах, че не съм завършвала нищо :) Всичко беше за подаръци и съм забравила да ги сложа тук. Часовника е подарък от 8-момартенската игра за Smeshko :) Моделчето на венеца е от списание Рико, а цифрите си ги слагах сама - на око.

А кухненската престилка отново за Nellli. И престилката я ших сама - не се справих много добре, защото нямам никакъв опит с шевната машина, но много се старах :idea: Моделчето е на Орхидея.

Аз много зачестих с готовите неща, но така като имам да довършвам много неща. Ето маковете на Орхидея - бях направила само червените цветове и ги оставих, сега за 3-4 дена ги завърших с голям ентусиазъм. Другарче са на слънчогледите:http://radikal.ru/F/i052.radikal.ru/0810/75/07f97cdfdaa4.jpg.html

И тези мечовци - показвам ги конспиративно. Не са оформени, но не мога да не се похваля - мноого обичам контур, а те са само контур. След време ще покажа какво ще става....:gipsy:

Да покажа и последното завършено. Беше за подарък и го направих за 3 дни :) С такова женание го правих - много приятно за шиене. Обаче си смених цветовете, защото ирисите бяха в синьо и не ми харесвааха така.

И в рамка:

Имам и още завършрни, но ще показвам, когато ги подаря, да не развалям изненадата :)

Назад