Гатанки с игла и конец

• Началник на темата Началник на темата rosi22
  • Начална дата Начална дата

rosi22

Гобленар
Напоследък май потръгнаха всякакви игри около бродирането. Аз ви предлагам още една занимавка - който иска, да показва някакъв етап от гоблена, а който иска, да гадае какво ще се получи. Може да има "подсказване" в следващите етапи, а може да има и умишлено "объркване" с подменени цветове, детайли или нещо друго.
Ако ви е интересно, ето последното ми хрумване. Подсказвам, че е много популярен образ, но на финала няма да бъде точно това, което вече е било...

rosi22,като знам уникалният ти талант- да не е свързано жокерчето с аватара ти?

"Ния, жокерчето, което искаш си е тук".Единственото "това тук" е аватара ти.Логично е ,след ката Арабското момиче си го шила /уникално!/ да направиш същото с някой друг от същата тематика.Принцесата на пустинята?

То си е повече от ясно,че няма да можем да стигнем до цялата истина, освен ако нямаме телепатични наклонности. Едно е сигурно,че това, което ще видим няма да го намерим никъде другаде,защото ще си е само твое. Но поне да успеем да разгадаем част от истината,пак ще си е постижение.

Хайде момичета, включвайте се, нали "задружна дружина планина повдига".

Да си кажа на мен този образ малко ми прилича на едно от момичетата на Майстора. Но съм далеч от мисълта,че ще правиш нещо от него. От друга страна това Мари в заглавието на творбата ме повежда към мисълта за Дева Мария, или Мария като най разпространеното женско име.
Дева Мария като символ на нежната майка и силната жена, Мария като символ на съвременната жена.
А има ли връзка това,че го показа в навечерието на женския празник или е чисто съвпадение?
И дали ми стана малко по-топло сега? :confused:

Каквото и да е Роси,дано по-скоро да го свършиш,че ще отсъствам известно време и ще умра от любопитство докато се върна. :D

Ния, не знам как си с телепатичните способности, но така ме впечатли с детективските и белетристичните, че току-що си изгубих иглата. Написала си цяло разказче, пък и сама си изровила единия скрит жокер от името на файла. Нарочно го оставих така заради досетливите. :clap:
Утре ще има по-голямо подсказване, защото образът напредва към известния си оригинал. И още нещо си усетила - има много, много общо с майката и дома.:flowerlove:
А за отсъствието не се притеснявай, едва ли ще приключа, докато се върнеш.

Е, тематиката ще подскаже отговора, но примерно гобленът може да се казва "Моят дом"
Очаквам бързо да познаете, за да се преместя в Етапите и "Моите бродирани настроения", а в тази тема да отстъпя място на друг с друга гатанка.

Да не би да е някакъв (намален) вариант на това?

Lord Frederick Leighton, Mother and Child

Макар че има някои несъответствия... но доста прилича....

rosi22 Правя първи опит да позная-
св.Богородица Милостива

Мисля че това е образът на Дева Мария, която ших наскоро за златната сватба да свекъра и свекървата. Но размерът е доста по-голям от моя и освен това не зная с твоята фантазия какво може да се получи накрая от този образ. Умирам от любопитство!

Роси, имам питане.
Това,което правиш е : 1. изцяло се придържаш към определен оригинал /вече разработен гоблен/
2. картина,която ти си разработила
3. има оригинал,но в процеса на работа ще претърпи изменение от твоя страна
4. изцяло твое творение / по известен на всички първообраз/
Дали ще ни разкриеш загадката , ако отговориш на питането ми или само ще ни помогнеш до приближаването към отговора.

ВНИМАНИЕ!!! По начина ти на отговор също мога да науча нещо,какъвто и да е той.

Край! Надгадаването приключи! Спечелихме всички.
Благодаря за любопитството, участието и точните попадения. Мисля, че това е добър тест за играта и ще бъде хубаво, ако и други сред нас дават тук своите гатанки.
Ния чак си направи стратегически план за действие по точки, но Marji я изпревари поради шанса, че наскоро бродира Девата. Разпозна я, макар и обърната на друга страна. Моята Дева значително ще се различава от оригинала по цветове.
Сега ви давам и другата част от отговора.
Дева Мария е "вградена" в един гоблен-молитва, който ще посреща и изпраща моите гости на прага на дома ми. Сега на вратата има една малка молитва, която донесох преди много години от манастир край Белград. На сръбски е така: "Боже, благослови оног ко улази у овай дом. Защити и сачувай оног кой излази из нега. И дай мир оном ко у нему остайе". Аз си я преведох на български и за по-добро разположение на текста в гоблена ще пише: "Господи, благослови всеки, който влиза в тоя дом; закриляй всеки, който излиза от него; и дай мир на всеки, който в него остава".
Показвам ви за сравнение моята Дева с тази, която Marji подари на свекърва си, както и сръбската молитва. Следващите етапи ще показвам в моите странички.
А тук - да заповяда следващата гатанка!

:clap: :clap: :clap: :clap:

Коментара ще оставя за утре,че днес много вълнения се насъбраха.

Само ще добавя,че съм разочарована .....малко ....от това,че много бързо се разкри. Искаше ми се повече да поумуваме.:confused:

:clap: :clap: :clap: :clap:

Коментара ще оставя за утре,че днес много вълнения се насъбраха.

Само ще добавя,че съм разочарована .....малко ....от това,че много бързо се разкри. Искаше ми се повече да поумуваме.:confused:

Ния, защо си разочарована! Аз пък се зарадвах на бързото отгатване, защото се притеснявах за теб. Нали заплаши, че ще умреш от любопитство, докато отсъстваш! Как да допуснем такова нещо?

Назад