Гоблените на Marji

• Началник на темата Началник на темата marji
  • Начална дата Начална дата
:loveglasses:Ели, надявам се да съм ти доставила истинска радост и още веднъж се извинявам, че не уцелих точно рождения ти ден!
Добавям и аз една снимка на последните ми творения в по-близък план:

Последно редактирано:
Вече мога да покажа изработената от мен част от подаръците, които подготвихме за участниците в мини националната среща в Сливен. Различни аксесоари за нашето хоби, които всяка от нас - сливенските гобленарки, оформи по свой вкус и виждане: :idea:

Това е моят подарък за 70-годишния юбилей на майка ми, който отпразнувахме вчера. Мислех че няма да успея да завърша иконата навреме, защото имах по-малко от две седмици на разположение, но тя се оказа изключително лесна и приятна.:idea:

Тези дни оформих някои дребни подаръчета - козметична чантичка за едно младо момиче - приятелка на сина ми, и два кухненски комплекта за мои братовчедки.:idea:

Последно редактирано:
И още един малък подарък за приятелка със склонност към кулинарията:idea: - бележник за рецепти и домакински ръкохватки:

Последно редактирано:
Нещо току-що завършено. Рамката е сложена временно. Всъщност гобленчето е още непрано и негладено, та затова се вижда и малко химикал по панамата. :idea:

Да ви покажа последното си завършено творение. Иконата беше готова още на 8 септември - Малка Богородица, но едва днес имах техническа възможност да я покажа. Съчетание на бод кръстче с мъниста. За съжаление, мънистата "не обичат" да ги снимат и снимката скрива много от истинския блясък на иконата.

Последно редактирано:
Хайде и аз да внеса малко коледно настроение в темичката си. Ето какви миниатюрки избоцках тези дни.:gipsy: Повечето от тях ще стават украса на коледни топки, но оформлението оставям за по-нататък.:idea: Благодаря на колежките от форума, които ми помогнаха за част от схемите.

Последно редактирано:
Още няколко коледни миниатюрки са готови. И май ще са последните за тази година, за да има време за оформлението им.

Oще една в малко по-различен вариант

... и всички заедно:

Последно редактирано:
Завършвам годината с един малко позакъснял Дядо Коледа. Но ... въпрос на гледна точка.:D Ако приемем че този чаровник е Дядо Мраз, тогава завършването му си е съвсем навреме:idea:

Една завършена през лятото икона от днес вече е в рамка. Дядо Коледа също е с нова премяна.

Щастлива и успешна Нова година на всички.:kissyou: И тъй като е време за равносметка, да ви покажа резултата от моята творческа 2010 година. Преобладават малките бродерийки за близки, приятели и благотворителни базари, но като цяло съм доволна от свършеното.:greeneye:

http://marji60.multiply.com/photos/album/624/my_finished_works_2010_-_album4

Последно редактирано:
След 2-3-годишно търпеливо изчакване Христос /фрагмент от златните мозайки в църквата Св. София в Истанбул/ най-после е завършен. С това стартира моята творческа 2011 година, а незавършените ми гоблени са с един по-малко.:greeneye:

Назад