От кухнята на Джемма 2

Добре дошли във втората част на темата "От кухнята на Джемма". Тъй като първата стана много дълга, продължавам в нова тема. Първата част е тук
Понеже за днес правих само 2 неща- миш-маш и царска трушия, но изядохме миш-маша и трябва да ви покажа поне трушията. Може и да я знаете, но за всеки случай я пиша. Знам я от майка си.

Царска трушия

В 3 литрови буркани се нареждат нарязани камби, моркови, целина, чесън и карфиол. Залива се с гореща мираната, затварят се херметически бурканите и се обръщат обратно докато изстинат и хлътнат капачките.
Марината: 8 чаши вода, 2 чаши захар, 1 чаша сол, 2 чаши оцет, 1 чаша олио, черен пипер, дафинов лист.

1157835526203.jpg

:D :D :D
Ей, златна да си!
Най-после нещо проверено! Че ми омръзна да правя по какви ли не рецепти и все нещо не е както трябва! На теб ти имам доверие, защото най-прилежно съм изчела първата част на "Кухнята на Джема"! Нали няма да има проблем ако увелича количеството на морковите за сметка на камбите, например? Че все морковите първи свършват :D :D

3

Вюси, може, може. Правила съм само моркови по този начин, за да ги използвам за руска салата. Сега руската салата я правя , като нарязвам и камби от туршията. Червения цвят я освежава/не слагам краставички/. Да допълня, че слагам и ситно нарязана ябълка/съвета е на бесарабска българка/

Може да, правилно ти е казала Мони. А ябълка и аз слагам задължително. Всички , които са яли от руската ми салата казват, че е много хубава, ама не могат да познаят кое и придава особен вкус. :D

:hello: И аз обичам тази салата и я правя почти по същия начин,но прибавям и по лъжичка мед ,за да останат твърдички и хрупкави камбите :!: :wink:

Ами за 3 буркана сварих доза и половина от маринатата. Ей това и за мен е проблем, или не ми стига и варя допълнително или ми остава и я хвърлям. :( Но пък си заслужава- само такава трушия ядем у дома.Не харесваме друга.

Джема,трушията ти е много хубава на вид и съм сигурна,че е и много вкусна!
Тази година ще пробвам твоята рецепта. :yes: :yes: :yes:

Снощи правих едни бързи бутерки, но много ми хареса тестото, за първи път взимам такова. Не е на Белла, а някакво тракийско тесто. Не обърнах внимание на фирмата. Много е хубаво. Пълнежът е от разбити на сняг белтъци + сирене, отгоре са намазани с жълтък и поръсени със сусам.

1157985647094.jpg

Джема, честита нова темичка :!:
Тук наистина твоите фенове сме много :D. Страхотно е, че ни радваш с различни вкусотии.
Бутерките ти изглеждат невероятно.

Ореховки

3 белтъка, няколко капки лим. сок, 1 чаша захар, 1,5 ч.ч смлени орехи. Разбиват се белтъците на сняг, прибавя се захарта, лим. сок и като се получи гъст сняг се слагат и орехите. Слага се с лъжица върху пекарска хартия и се суши на 100 гр С продължително време.Това, което виждате на снимката излиза от тази доза. Едвам успях да ги снимам, след 5 мин нямаше нищо в чинията.

1158580311875.jpg

:) Джемма хубави са,ама сте ги изяли много бързо:idea: Трябва сега да ги направим,че и ние да опитаме:!: :cookies:

Аууу, ореховките са страхотни и предчувствам, че и у нас ще изчезнат с тази скорост.
Благодаря за рецептата!

Джемма, ако купуваш скоро, обърни внимание, моля те, коя е фирмата производител на бутер-тестото.

Ами да ти кажа,не знам дали ще купувам скоро, защото го взех като ходихме на Кауфланд, а скоро не ми се очертава път към Варна. Но като отида , задължително ще си взема повече пакети, че ми хареса повече от Белла.

Супер бързи и вкусни питки

Замесва тесто от 2 яйца, половин кофичка кисело мляко, 1 ч.л сода, 1/2 с.л сол, 1/2 с.л захар, 2 с.л олио, половин кубче мая и 600 гр брашно. Без да се оставя да втаса се разделя на две части. Разточват се две кори, върху едната се ръси сирене, покрива се с втората кора, реже се с нож на триъгълници и веднага се пържат в загрята мазнина.

1158681412094.jpg

Назад