rebosto: "Всичко започна така..."

• Началник на темата Началник на темата rebostobg
  • Начална дата Начална дата
:hello: Всичко започна с това, че една колежка-гобленарка донесе в службата каталог на Вилер, за да ни покаже ушитите от нея гоблени. Те бяха много. Това страшно ме впечатли и след работа реших да си купя малко гобленче, на което да се пробвам. В магазина погледа ми се спря върху "кошничката с червените рози", която видях в каталога, но продавачката ме посъветва да си взема "Снежното градче", че бил по-лесен. Аз я послушах. И така започнах.
Естествено, никой не ме е учил. И аз започнах да шия по схемата така, както се чете книга.От горе, надолу и от ляво на дясно, като сменях цветовете един през друг. Ужас!!!
Но се получи и аз бях доволна от резултата. Разочарованието дойде, когато го занесах да му поставят рамка. Човекът ми каза, че отпред е добре, а отзад прилича на халище. Много се засрамих и реших да взема няколко урока от "стари гобленарки".
Вече шиенето ми е хоби, особенно от момента, в който открих форума и вас!!!

"Снежното градче"

:lady: Ето го и "Снежното градче:

Последно редактирано:
"Кошничка с рози"

:lady: А това е "Кошничката с рози"

Последно редактирано:
вашите творби

:lady: Още веднъж сърдечно благодаря :!:
Поизучих се малко и задната част на гоблените ми не е вече чак толкова страшна, макар, че все още съм далече от професионалното изпълнение. Искрено се възхищавам на много от вашите творби и това ме зарежда с енергия да продължавам в същия дух :!:
"Мадоната на Мурильо" е любимият ми гоблен, комплектът на който ми бе подарен от приятелско семейство за 30-я ми рожден ден (преди няколко години).Ших го с удоволствие. Възнамерявам да го осветя. Кога е най-подходящото време :?:

Последно редактирано:
вашите творби

Първият е "Динкелсбухленският замък" или по-известен като "Горски кът".
Вторият "Св.Георги"

Последно редактирано:
вашите творби

:lady: А това е "Малката овчарка", която много ми хареса. Схемата е от сп."Галерия бродерия" не помня кой брой, защото беше на една приятелка и аз и го върнах, след като уших гобленчето.

Последно редактирано:
вашите творби

:lady: Днес довърших това гобленче.За първи път използвах контурен бод.Видя ми се доста трудничък, но мисля, че се получи.

Последно редактирано:
вашите творби

:lady: А това сладкопойно птиченце уших с кръстат бод само за 3 дена :!: За съжаление снимката се получи малко размазана :(

Последно редактирано:
На-после и аз да се похваля с нещичко! Едновременно ших коледното котенце (което прилича на моя домашен любимец) и графиката, току що ги завърших и ви ги показвам,като предварително се извинявам за качеството на снимките!

:clap: Хубава е!На Ланарте ли е? И аз ших цигулката,но в кафяво,а твоята червенее!:idea: Очаквам все пак да завършиш и покажеш красивия натюрморт!

Днес довърших тази възглавничка! За първи път сама я "монтирах"! Какво ще кажете, получи ли се?

Последно редактирано:
Много сте мили!:kissyou:
Това е новото при мен :D и продължавам да се трудя над кончетата!

Последно редактирано:
Още веднъж огромно благодаря на всички за вниманието към моя труд :kissyou:!
Реших да си подаря малко пролетно настроение,ушивайки тези лястовички.Импровизирах с цветовете, добавих и контурен бод :gipsy:

Последно редактирано:
След доста мъки с контурният бод,най-после завърших моделчето от играта "Авантюра"№2.Моля,запознайте се с Веселина Пъструшкова!:D

Последно редактирано:
Ето го и поредният дребосък,ушит в почивките от "Мадоната с гроздето".Отдавна замислях да направя книгоразделител. Ето,че вече е готов и подарен на сина ми,за да чете с настроение! И..."колкото повече, толкова повече!" (Мечо Пух) :D

Последно редактирано:
Ето го и поредният дребосък,ушит в почивките от "Мадоната с гроздето".Отдавна замислях да направя книгоразделител. Ето,че вече е готов и подарен на сина ми,за да чете с настроение! И..."колкото повече, толкова повече!" (Мечо Пух) :D

Хитро и полезно!:kissyou:
А да не говорим, че е и красиво!:clap:

Назад