И аз да покажа нещо от мен

• Началник на темата Началник на темата mari_ar
  • Начална дата Начална дата
Всичко е чудесно:clap::clap::clap:
ще си позволя да ти предложа да направиш декупаж с напукване върху стъкло - много е ефектно:idea:

За мен винаги е огромно удоволствие да разглеждам нещата ти. Каквото и да направиш винаги е прекрасно, стилно и перфектно!:clap:

Момичета, много ви благодаря :kissyou:
Rossko, ще ти обясня какво направих аз. Изрязах салфетката така, че отстраних всички бели участъци. Някъде където са съвсем малки ги оставих. Намазах бурканчето с разреден лазурен лак на водна основа и залепих изрязаните цветя. Наредих ги така както на мен ми хареса. След като изсъхна нанесох три слоя от неразредения лак като изчаквах 4-5 часа от едното нанасяна до другото. Отначало пробвах с Ц200, но където няма салфетка /само стъкло/ оставаше бяло и ми дойде на ума да разредя лака с вода за да имам време за наместване на цветенцата. А за боядисването с бяло според мен се отнася за дървени или плътни повърхности и когато основата е бяла наистина няма нужда от премахване на белите участъци. Дано съм обяснила "четливо" :idea:.
Юра, и с напуква ефект мисля да пробвам, но все още не съм си намерила подходяща съдинка.
Мarji, заповядай! Винаги си добре дошла. Само, че този път няма да те поканя в хола, а в "ателието" ми :D. В моята кочинка :D

Мария, няколко пъти се връщах да гледам новите ти начинания. Изобщо не личи да ти е за първи път, както винаги нищо не може да ти се опре. :clap::clap::clap:

Марийче всичко е прекрасно!:clap::clap::clap:
Няма нещо да не си го направила идеално.Каквото започнеш става изкуство!

Поздравления за красотите! :clap:
Ще задам вероятно тъпи въпроси, но съм новак в тези неща, та извинявай.
В какво съотношение разреждаш лака с водата и целия буркан ли го намазваш с лак или само там, където има цветя?
Каква марка лак използваш и същия лак ли сложи на плетените кошчета?
Как се получи този кафяв цвят върху тях?
Какво би сложила за едноцветна основа върху метална кутия за кафе например, за да може да се лепят отгоре мотивите от салфетката?
Благодаря и извинявай ако съм досадна.

:kissyou:

Лакът го разреждам на око, колкото да не съхне бързо. Буркана мажа само там където ще лепя. Марката на лепилото е неизвестна защото пише само лазурен лак и е в бяло шишенце. Панерчето го боядисвам с кафява акрилна боя и после слагам друга златиста на места - пак акрилна. Лакирвам със същия лак, но си мисля, че може и с друг.
Върну метална кутия не съм пробвала, но няма да боядисвам с никаква боя, а ще оставя салфетката с два пласта. Ще отстраня само единия слой. По този начин картинката става по-плътна. По този начин съм направила бурканчетата.

Мими, поздравления за новите ръкоделия. Всички са чудесни.:clap::clap::clap: Ето с кого ще обменям опит в плетенето от вестници. А за декупажа и аз опитах върху бели саксии, но като лакирвам леко ми се размазва боята от салфетката. Ти с четка ли нанасяш лака или по друг начин?

Вени, с четка нанасям лака. И на мен малко ми се размаза боята на лаленцата, но докато не беше изсъхнал лака го почистих с влажна салфетка.

:kissyou: Аааааааааа не, спри се бе момиче, през ден все красоти!!!!! Много са красиви, Миме!!!!! И как се връзват с африканския стил на хола, нямам думи!!!!! :clap:

Аааа, Кичоно аз правя красоти :idea:, а ти какво правиш с тези вълшебни кутийки с лентичките?! Знаеш ли, че очите са ми останали в тях.
А колкото да африканския стил, специално за хола съм ги направила :idea:

Последно редактирано:
:D Май скоро не сме идвали до Ямбол, време е да се поразходим, за да ги видя на място твоите красоти. :kissyou:

:D:clap::clap:То и аз ли да дойда с вас:idea:И без това ще минете през Грудово(Средец)за по- направо?!:D

:D Май скоро не сме идвали до Ямбол, време е да се поразходим, за да ги видя на място твоите красоти. :kissyou:
Ами Кичоно, от кога чакам. И без това имаш обещано. Хайде идвайте, че сега поне има какво да показвам :idea:

Назад