ТОРТИ 2

  • Началник на темата Началник на темата Скарлет
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
Страхотни сте момичета!!!:clap: Ето и една торта,която майка ми направи за моя рожден ден.Рецептата е от форума все повече се налага като любима в нашето семейство. - хем лесна, хем лека, хем вкусна. Отдолу- крем - кисело мляко с извара, захар и желатин, плюс парченца плодове и най-отгоре желиран компот от праскови. Дори не е необходимо за се слага блат за подложка.
 
Извинявам се - парченцата в крема не са от пресни плодове, а от сушени тропически плодове- продават се в магазините за сушени плодове и ядки.:loveglasses:
 
Ето по същата рецепта - с друга украса - от парченца ягоди и желиран компот от ягоди , по друг повод, друга торта. Тази вече е с блат от натрошени бисквити.
 
И с риск да стана досадна - по рецептата на Джема една солена торта, която приготвих за Никулден - аз тогава имам именичка и към която прибавих освен продуктите на Джема нарязани рулца от раци - да е уж по- рибно. Извинявам се само, че я приготвена в купа, но то е защото си изхвърлих старата тортена форма:( и още не съм се снабдила с нова.:)
 
форумът е готов за цяло кулинарно предаване.... по нищо не отстъпва на известни кулинарни майстори .............
 
Май ве4е е време Иван Звездев да кани на гости в предаването си кулинарките на форума , а не разни там известни хора и у4астниците в "Сървайвър".....:D
Еми така де............трябва да му пиша аз едно писмо да влезе той във форума и да отвори темата "Кулинарен свят":greeneye:
 
Момичета,много Ви моля,който знае нека да пусне рецепта за торта"Захер".Решила съм тази година да опитам да направя нея за празниците.
Имах някъде рецепта,но.....:crazy:
 
atinqnka, хубавото на тези торти е, че почти всичко се приготвя на око. Две кофички кисело мляко се разбиват с пасаторасъс захар - на око и с около 150-200гр.извара.По желание може да се добави ванилия. За цялата смес отива около пакетче желатин д-р Йоткер. А за пласта отгоре използвам компот, ако нямам - с повече желатин експементирам си със разтворено пакетче "Танг". :gipsy: За втората торта отиде около половин пакетче желатин за горния пласт. Но ако плавиш по-голям горен слой - може да използваш едно цяло пакетче.
Реди се така - в тортена форма слагаш първо пласт за блат - натрошени бисквити или бишкоти, върху тях заливаш пласта с киселото мляко и изварата.Изчакваш да се втърди един-два часа най-малко и най-отгоре заливаш с горния слой. От четири до шест часа/ зависи от температурата/ в хладилника изкушението е готово .:oops:
 
Торта Гараш

Ето моета рецепта за Торта Гараш
7 яйца
1 чч захар
2 чч млени орехи
1сл брашно
Яйцата се разделелят на белтъци и жълтъци.Белтъците се разбиват със захарта на сняг(като за целувки)След това се прибавят орехите и брашното и леко разбитите жълтъци .Сместа се дели на 4 равни части,които се пекат на пергаментова хартия или на дъното на тавата .Изпичат се бързо.Блатовете приличат на ореховки.
Крем:250 гр.краве масло се разбива

Приготвя се сироп от 2к.ч захар и 1кч вода
Към разбитото масло се прибавя вече изтиналия захарен сироп и 4 сл какао
Реди се торта ,като се маже с крема и отгоре .Накрая се залива с разстопен шоколад-1 натурален шоколад 100гр+1сл олио
Готовата торта се държи на студено
 
ето я и моята торта,онзи ден нали бе6е Цветница,та реших и аз да спретна нещо и направих торта Добуш
 
Не можах да я дооправя,но беб4о не прояви разбиране по отношение декорацията
 
Не можах да я дооправя,но беб4о не прояви разбиране по отношение декорацията ,какво да се прави ,гладът е страшна работа!:baby:
 
А онзи ден реших и аз да спретна една тортичка Трюфел,дано ви хареса
 
didi, браво на теб, не знам как с две малки деца успяваш - аз и с едно не мога - тъкмо започна да правя нещо и като се започне едно въртене наоколо - "мамо, икам д'ида" (мамо, искам да ям):D - тестото може още да е сурово, ама вече иска да го яде.:baby:И гледам набързо да претупам всичко, че иначе няма спокойствие.
 
Наистина си е за ръкопляскане и възхищение красотите, които си направила.
Защото то и моите слънца като са по-големи се сърдят , искат все да помагат- каква ти помощ, направо си е ураган в кухнята.Затова от една година правя само желирани торти с кисело мляко и плодове. Всеки път стават хем интересни, хем вкусни, хем леки. Иначе става една цапотия , кой да прави крема, кой да бърка.... Да са живи и здрави, пък другото все ще го оправим....
 
БЛАГОДАРЯ ЗА АПЛОДИСМЕНТИТЕ,НА 9.05 БАЩА МИ НАВЪРШВА 55 Г. И СЕ НАДЯВАМ ДА УСПЕЯ ДА СПРЕТНА НЕЩО!
 
Момичета, посъветвайте ме за един трик при тортите. Искам да направя торта с млечно-яйчено-маслен крем, в който ще има и желатин. Дотук добре. Най-горния блат ще е с глазура или мус отново с желатин, ще има украса със захарни фигурки. Въпросът ми е за това кога и как да облепя тортата с бишкоти. Дали предварително да наредя бишкотите по края на тавата и после да редя вътре тортата (блат, крем и т.н.) или първо да направя тортата, да оставя на студено да стегне кремът и после да лепя бишкотите? Всъщност ще редувам бишкоти и пурички - повече ми харесва. Дали да ги топя в крем или гъст сироп от захар и вода или :confused:? Ако имате опит, споделете. Бишкотите ми са от италианските Савоярди, които са като сухарчета.
 
Аз лично като съм правила такава торта,първо нареждам блатовете и накрая залепвам с крем бишкотите.:amam:
 
Явно и аз ще трябва така да постъпя, пък дано се залепят бишкотките. Само това малко ме притеснява дали и как ще се залепят.
 
Статус
Not open for further replies.
Назад
Top