ВТОРИ АНОНИМЕН КОНКУРС

• Началник на темата Началник на темата NIA
  • Начална дата Начална дата
:bunny::bunny: ами аз имам и носии за доизбродирване и ... една камара модели български шевици,
така че и в тази тема бих се включила
:kissyou:

С риск да ме наскачате - мислете като гласувате, момичетаааа!
Хайде малко да разнообразим и да се стесни малко темата на конкурса!
Първия конкурс беше супер, обаче както споменавах вече и преди, толкова свободно се третираше темата, че накрая, поне на мен лично ми се налагаше да "търся" сезона в някой от моделите!

Сега, гледам, води "Красотата на природата" - и пак ще настане една какафония. Природата е всичко - цветя, животни, пейзажи...... Нека си изберем по-конкретна тема....Има време всичко да си мине по реда. Ако ще са толкова общи темите....няма смисъл от такава. Не може да се сравняват гоблен с букет и гоблен с лъвове...примерно! Нека в конкурса изпъкват изработката и гоблена като художествена стойност на картинката, по която е направен и по-конкретно как е пресъсдаден в гоблен, а не да се избира според това какво е изобразено.

Кате, и аз съм съгласна с теб. Не напразно представих толкова много теми за гласуване, макар че няколко от темите се препокриват частично. Наистина ми се иска да се "стесни" темата. Нека не изхождаме само от личните си запаси. Толкова разнообразни и много гоблени има , за която и да е от посочените теми.
И да, трудно е, да не кажа невъзможно да се сравняват толкова разнообразни гоблени, трудно е за гласуването, но преди него - трудно е за групирането за гласуване.
А няма да е никак лошо, ако сменим малко и визията - в първия конкурс имаше почти само природа. Не,че е лошо, но ако е нещо по-различно във втория конкурс ще е още по-добре.

Ами "стеснете" я.Ако е необходимо да се намали срока за това гласуване.Като гледам няма "движение".Да се направят поне още три категории в "Красотите на природата" - само пейзажи (като тук не влиза градски такъв), с животни-каквито и да са те и морски.И да се пусне още една анкета с кратък срок за избор.Така ще е , според мен по-лесно и за гласуване след това

Може и така да направим, но след като изтече срока на тази анкета.
А няма движение, но то е заради нац.среща и емоциите след нея. Все пак, нека дадем шанс и на другите теми. Може пък някоя от тях да излезе на първо място. Все още има реални шансове и друга тема да спечели.

Решението на Светла Петрова много ми допада. :thumbup: Абсолютно съм съгласна с нейното мнение!

Гласувах за Красотата на природата / каквото и да значи /:confused:
Имам един въпрос - защо няма тема " Икони " или " Българска шевица"?
Въпроса всъщност е предложение за следващия конкурс:D

Икони влиза в първата тема - за жената. Вярно, само за богините.
Но не можем да направим конкурс само за икони. Не всеки иска да шие икона, макар че лично аз обичам и шия. Но конкурса го правя не за себе си, а за болшинството.И второ - мисля си, че при регламент да не се повтаря гоблен, едва ли ще има достатъчно модели като имам предвид броя на участниците в първия конкурс.

Относно "Българска шевица" - да, красива е, но не виждам как би могла да се вмести в един конкурс за гоблени. Нека не смесваме понятията.
Виждала съм рамкирани шевици и те не изглеждат никак зле, но те са малки, а целта на конкурса е по-голям проект.

Разбрах,че ще има обновяване на форума. както и да е ... Записвам се, независимо каква е темата. От сега си казвам - ще участвам. Случайно да не изпусна като миналата година записването.
Не мога всеки ден да влизам и да търся какво е станало, ночакам с нетърпение темата и ... нисък старт :bunny:

Много ми хареса !:clap:
И после всичките при нас в църквата!:kissyou:

Не съм съгласна и с двете теми - икони и шевица не всички шият и харесват. И ако се изберат особено иконите колко човека ще ги шият/ за мен трябва и определено състояние на духа когато се шие икона, а не само така да мине/, нали искаме да има повече участници, да се включват и нови членове от форума. И ако не успее човек да завърши работата, колко ще останат на финала. Мисля, че идеята на тези конкурси не е такава. Имам предложение да направим конкурс на тема Винтидж, новогодишнен, може и приложно ръкоделие. Да раздвижим нещата - иначе все пейзажи и цветя май шием за конкурса. Така може и да се съкратят нещата, иначе много се разтягат във времето.

още не съм решила дали да участвам, много ми се иска, но времето все не стига. аз мисля, че идеята е да се ушие един по-голям гоблен и затова времето е повече. но наистина темата за красотата на природата, която засега води, е много обширна. и идеята да се стесни обхвата с подтеми, от която да се избере една, е добра.

Сега ми идва на ум и друго - може да се направи конкурса и така: една тема, но в 3 категории - макси, миди и мини. Така всеки ще си реши в коя да участва и тези, които нямат много време да участват и те.

Имам предложение да направим конкурс на тема Винтидж, новогодишнен, може и приложно ръкоделие. Да раздвижим нещата - иначе все пейзажи и цветя май шием за конкурса. Така може и да се съкратят нещата, иначе много се разтягат във времето.
:thumbup:

Сега ми идва на ум и друго - може да се направи конкурса и така: една тема, но в 3 категории - макси, миди и мини. Така всеки ще си реши в коя да участва и тези, които нямат много време да участват и те.

Участието е най-малката част според мен ;)
Работата по един конкурс е много, а така ще бъдат три конкурса ....

Ясно,че фаворитът е "Красотата на природата".Би могло след 16-ти да се пусне анкета,която да "стесни" и конкретизира темата.Нали току що приключилият конкурс беше за пейзажи .Това,че не всички се съобразиха ,не е проблем на темата.

Ясно,че фаворитът е "Красотата на природата".Би могло след 16-ти да се пусне анкета,която да "стесни" и конкретизира темата.Нали току що приключилият конкурс беше за пейзажи .Това,че не всички се съобразиха ,не е проблем на темата.

В грешка си. Приключилият конкурс беше "Любим сезон" и никъде не беше строго определено,че трябва да бъдат само пейзажи. Това, че повечето участници участваха със сезонни пейзажи си е само техен избор.
Всеки интерпретира любимия сезон в различна картина.

Относно новия конкурс - ако спечели "Красотата на природата" няма да има повторно гласуване. Саво ще се направи допълнително обяснения и темата ще включва :
- природни пейзажи /без градски такива/Може и да има тук - там по някоя къщичка в пейзажа, но тя да бъде само като допълнение в картинката
- гоблени с цветя
- гоблени с животни /всякакви - животни, птици, насекоми, водни, влечуги/ Но само фауна. Да няма присъствие на човек на картинката.

Предварителното гласуване ще става точно по тези групи и те ще бъдат обявени веднага след приключването на записването. Така ще бъдат представени и в галерията на конкурса участващите модели.
Относно финалното гласуване - зависи от вашите предпочитания.
Пак започваме да променяме първоначалния регламент, но ако е за добро, нямам нищо против.
Най вероятно, докато върви записването за участие ще се пусне и анкета дали да има финално гласуване за първите пет или шест от отделните групи събрани заедно в обща анкета и да се излъчат първите три класирали се, или да няма финално гласуване, а още на предварителното гласуване да се избере по един победител във всяка една от категориите. В този случай ще се наложи повторно гласуване само, ако в някоя от категориите има повече от 20 участника. Но, ако след обновяването на форума няма такова ограничение , тогава няма да се наложи допълнително гасуване.

Остават още няколко дни за гласуване, но предполагам,че крайният резултат няма да бъде променен драстично. А вече има няколко човека, които са заявили своето участие, независимо каква тема ще бъде избрана.

Моля, тези от долния списък да изпратят на конкурсната поща картинка на гоблена, с който възнамеряват да участват в темата - Красотата на природата.
Целта на тази моя молба е да не се получи дублиране на гоблени, а вече ми е известен на някои избора, и да мога да давам реален отговор дали ще може да се участва с даден гоблен или вече е избран от някой преди него. След като започне официалното записване ще ми изпратите останалите данни на гоблена.

Ето го и списъка:

1. Пухче
2. mamanushi
3. dushkova
4. wylchin
5. venipetgab
6. maleks
7. vaniand
8. did_tag
9. cvetomilka.1
10. ata
11. Светла Петрова