АНОНИМЕН КОНКУРС

• Началник на темата Началник на темата NIA
  • Начална дата Начална дата

NIA

Модератор
:goodnews:

Условия за участие

Записване в специално откритата за конкурса тема след избора на заглавието на конкурса с гласуване. Записва се само ника на участника, но не и гоблена с който ще участва.
Гоблена, с който ще участва се съобщава на имейл konkursgobleni@abv.bg, като се изпраща и снимка – картинката на гоблена и се посочва оригиналното или дадено от вас име на гоблена,както и размерите му в квадратчета.
Водещият дава номер на участника, който се знае само от участника, водещия темата на конкурса и админите.Кой стои зад дадения номер ще стане известно след приключването на конкурса.
Записването ще става тук като се посочва само желанието за включване в конкурса, но не и избрания гоблен.
По желание всеки участник може да показва етапи, но не лично, а посредством водещия на темата- т.е. участника ги изпраща на горепосочения имейл и водещия темата ги качва тук.
След приключване на срока за ушиването на гоблените, снимките на готовите вече гоблени , рамкирани или не, се показват във форума и се провежда гласуване чрез анкета.
Гоблените заели първите три места ще бъдат наградени на VІ национална среща или наградите ще бъдат изпратени по пощата
Гоблените трябва да са с размери не по малки от 250 кв и не по-големи от 400 квадратчета, като в 1 квадратче се съдържат 100 знака.Това се отнася само за общите размери на гоблена.Не е задължително всички квадратчета да бъдат ушити.
Няма ограничение и в това с какъв бод са, с конци,лента или мъниста.Изборът е ваш.
Конкурсът ще е продължителен, почти до следващата национална среща.

Хронологичен ред, по който ще протече конкурса и срокове.

1. Избор,чрез анкета и гласуване на темата за конкурса – 20.10.2012 – 31.10.2012
2. Обявяване начален срок за записване за участие.- 1.11.2012
Краен срок за записване - 31 януари 2013 г.. Всеки може да се включи,когато пожелае, спазвайки горните условия.
3. Обявяване краен срок за ушиване на гоблените и изпращане на снимки на готовите гоблени на посочения имейл.- 31.08.2013
4. Гласуване. – 9.09.2013 – 30.09.2013
5. Обявяване на победителите вече с истинските им имена – никове.- След националната среща в Ст.Загора.

Внимание! Отнася се за тези,които ще се включат на по-късен етап. След обявяването на участващите в конкурса гоблени, нямат право да се включват с гоблен,който вече участва . Нямат право и да се записват и тук в темата, а директно на посочения имейл.

Теми за конкурса.

„Моят свят”

1.гоблени
2. семейство
3. книги
3. цветя
4. деца
5. животни
6. приятелство
7. пътешествия
8 празници
9 домашен любимец
10 танци
11 спорт
Всичко свързано с това,което обичате да правите.

„Любим сезон”

Гоблен свързан с любимия ви сезон. Не е задължително само пейзажи. Може цветя характерни за този сезон. Може да е тематичен гоблена – да изразява някаква сцена с хора или животни, но да е свързан с любимия сезон.

„Спомен”
Гоблен, който ви напомня за нещо – събитие от живота ви, пътувания,ваканция,празник

„Моето любимо цвете”

Заглавието говори само по себе си. И само да допълня – Може да е само цветето, но може и цветето да присъства само като елемент , част от гоблена.

„Да съхраним мечтата”

Всеки човек има мечти, всеки мечтае за нещо – за дом, за семейство, за деца, за кола, за пътуване, за свобода, за любов.... Не всички мечти се осъществяват. Постигнати или не, нека претворим поне една от мечтите си в гоблен,който най-добре я отразява според вас.

„Любов”

Любовта във всичките и измерения- на майката към детето, между мъжа и жената, любовта към майката и бащата,любовта към животните.

„Автопортрет”

Гобленът,който най-добре ме изразява, в който виждам себе си,който може да ми послужи като визитка.

Последно редактирано:
СПИСЪК
на участниците в конкурса

1.Светла Петрова
2. tazzzz
3.manka
4.lassa
5.toni68
6.Славова
7.rodich
8.abazova_s
9.zezata
10.mila_an
11.venipetgab
12.Ge4i1970
13.rositsa
14.rostso
15.marji
16.margoto66
17.pepina_p
18.zhak
19. pepen
20.lili49
21.Ducky
22.denduni1
23.ovne
24.tian_64
25. NIA
26.Дида
27.neli0909
28.Наталия Янкова
29.cvetomilka.1
30.d0nka
31. mamanushi
32.BIBETO
33. ra4ko75
34.nasysy
35.Unknown_lady
36.galya_kost
37.canko
38. mamani
39.mimiko
40. Mimik
41.tsenka01
42.dushkova
43.desertrosean
44. juliana231

Внимание! Номера в списъка ще е различен от кода ви за участие.
В отделна тема ще се покажат гоблените участващи в конкурса с техните кодове.

Последно редактирано:
Че съм "вътре" в играта е ясно.И да ме записвате вече, че имам само три игри.
Но искам още малко разяснения - От анкетата ще се избере тема и всички участници ще бродират по нея или аз си избирам темата, а оценяването е по категории.Ако е второто се :confused: защо е анкетата. Хайде ,Ния ,обясни ми (предполагам и не само на мен) още малко подробности

Че съм "вътре" в играта е ясно.И да ме записвате вече, че имам само три игри.
Но искам още малко разяснения - От анкетата ще се избере тема и всички участници ще бродират по нея или аз си избирам темата, а оценяването е по категории.Ако е второто се :confused: защо е анкетата. Хайде ,Ния ,обясни ми (предполагам и не само на мен) още малко подробности

Чрез анкетата ще се избере темата на конкурса. Всички участници ще шият по избраната тема, /другите теми ще отпаднат/, но всеки участник си избира сам гоблена, стига да е по темата.

Която и тема да се избере , всяка една от седемте посочени дава големи възможности за избор на гоблен.

Ния стига с тези вестници.Да не сме деца че да доказваме какво правим.

Лили, не мога да разбера за какво ти е протеста? :confused:

В случая съм използвала тази емоцийка, защото означава НОВИНА, НОВА ВЕСТ.

Наистина не те разбирам.

Хубава новина, Ния! :clap:

Често казано, много ми се иска и аз да участвам, но ако ще се записвам, ще е на малко по-късен етап. Ще мисля още малко.

Само искам да попитам - всеки от форума ли има право да гласува за темата на конкурса или само участниците?

Ния не е протест мила а мнение по въпроса.Но за да публикувам снимката на гоблена непременно трябва да ида да си купя вестник.За това става въпрос.На село например вестници има само на едно място,не е като в града.За това става въпрос.

Ния не е протест мила а мнение по въпроса.Но за да публикувам снимката на гоблена непременно трябва да ида да си купя вестник.За това става въпрос.На село например вестници има само на едно място,не е като в града.За това става въпрос.

Миличка, не само вестник, може и списание, но мисля,че вестник е по изгодно. И после, не е определена точно коя дата, важното е да е датата след 1 ноември. Необходимо е,за да се избягнат всякакви спекулации като например да се участва с вече готов, изработен гоблен.Защото показването на етапите също не е задължително.
Надявам се, че за няколко месеца все ще успееш да се снабдиш с вестник. Още повече, че няма срок за включване за участие.
Пък, ако наистина имаш желание да участваш, не ме затруднява да ти изпратя един вестник. :idea:

Е,време беше и при нас да се открие такъв конкурс ,става въпрос за анонимен.
NIA, и аз да попитам ако надвишава 400 кв какво ще стане.Въпроса ми е малко по детски .:idea:

Хубава новина, Ния! :clap:

Често казано, много ми се иска и аз да участвам, но ако ще се записвам, ще е на малко по-късен етап. Ще мисля още малко.

Само искам да попитам - всеки от форума ли има право да гласува за темата на конкурса или само участниците?

Няма краен срок за записване за участие. Когато решиш можеш да се включиш.

Относно гласуването- няма как да се определи само участниците да гласуват. Пък и всеки е потенциален участник, тъй като няма срок за записване. Сега, ако не смяташ да се включваш, после пък може да решиш да участваш. Така,че гласуват всички за избор на темата.

Е,време беше и при нас да се открие такъв конкурс ,става въпрос за анонимен.
NIA, и аз да попитам ако надвишава 400 кв какво ще стане.Въпроса ми е малко по детски .:idea:

Ако надвишава или е по-малко с минимален брой квадратчета - най-много 5, ще се зачита.Не може точно да се отреже от гоблена. :D
Посочените бройки са ориентировъчни. Достатъчно е да няма драстични разлики.

Получи се запитване относно големината на гоблена.
Ще направя още малко разяснения.
Броя 250 кв и 400 кв означава,че този брой е произведението получено от броя на кв на ширина и броя на кв на дължина.
Пример:
Ако гоблена е с дължина 20 кв и ширина 14 кв - общо като размер става 280 кв. - отговаря на условията.
Както казах и по-горе - ако име надвишаване или е по - малко с до 5 кв . също ще се зачита.

Относно знаците в квадратчето - уточнявам,че става въпрос за 100 знака. Защото тези,които шият бод 1:4 броят едно квадратче,което е всъщност 400 знака.

И аз бих се включила, но ще изчакам да видя коя тема ще бъде избрана, че не всички са ми по сърце.

Гласувах,надявам се да се включа.Без това ще започвам нов гоблен.Само малко ме притеснява броят на квадратчетата.Ако гобленът е без фон,ще трябва да броя крайните ушите места или да броя до рамката?

Гласувах,надявам се да се включа.Без това ще започвам нов гоблен.Само малко ме притеснява броят на квадратчетата.Ако гобленът е без фон,ще трябва да броя крайните ушите места или да броя до рамката?

Eто ти нагледно. Представи си,че ограденото с червени линии е цялата схема. Тази площ може да е изцяло запълнена, а може и да има отделни участъци, където не се шие. Размерът на гоблена в дадения пример е
6 кв. шир. х 8 кв. вис. = 48 кв.
Условието на конкурса е не 48 кв както е в случая а в границите на
250 - 400 кв приблизително плюс-минус 5 кв.
Определени са тези параметри, за да не се занимаваме с дребосъци, а и да не са много големи гоблени,че изискват повече време за ушиването им.
Въпрос на лично предпочитание е кой какъв гоблен по размер и по вид ще си избере - дали да бъде малък или по-голям, или пък дали изцяло да е ушит или само части от него.
В крайна сметка гоблена се харесва не заради големината му или колко има ушито в него, а заради самата картина и как тя ни въздейства.

NIA, очертава се интересно гласуване.Три теми с еднакви проценти :gipsy:

Само един ден е минал. Има още време. Надявам се резултатите да се променят и да остане една тема само на върха. В противен случай ще продължим гласуването само с темите с равни резултати.

Назад