АНОНИМЕН КОНКУРС

• Началник на темата Началник на темата NIA
  • Начална дата Начална дата
Гласувах и може би ще участвам, но.... малко не схващам смисъла на гласуването. Ще се получи така,че тези, които не участват ще изберат темата на тези, които участват. И дали няма да се избере тема, за която никой от участниците не е гласувал.

Гласувах и може би ще участвам, но.... малко не схващам смисъла на гласуването. Ще се получи така,че тези, които не участват ще изберат темата на тези, които участват. И дали няма да се избере тема, за която никой от участниците не е гласувал.

Напълно възможно е и това да се случи. Но няма как да се ограничи гласуването. Пък и всеки,който все още не е заявил ,че ще участва може на по-късен етап да се включи.
Мисля,че всяка от предложените теми дава широк спектър за избор, и че всеки би могъл да си хареса гоблен от всяка една от темите. Единствената трудност според мен ще е не в избора на темата, а относно големината на гоблена, въпреки че не е малка разликата между долната и горната граница на големината. Освен да се махне това ограничение относно размера , пък всеки ще си преценява колко голям гоблен да избере.

Освен да се махне това ограничение относно размера , пък всеки ще си преценява колко голям гоблен да избере.

Трябва да има според мен ограничение,една година имаме все пак да шием тоя гоблен.Не може да е и много малък:confused: то малки шием всички,нека има някакви долу горе размери.

аз съм съгласна с Манка, относно размера на гоблена. Гласувах, но все още се чудя дали да участвам и евентуално с какъв гоблен :confused:. Какво става, ако се запиша, а после се откажа, ако например не ми стигне времето да го ушия?

аз съм съгласна с Манка, относно размера на гоблена. Гласувах, но все още се чудя дали да участвам и евентуално с какъв гоблен :confused:. Какво става, ако се запиша, а после се откажа, ако например не ми стигне времето да го ушия?

Относно размера - да съгласна съм но може би трябва да има само долна граница. Да имаме по-голяма свобода за избор.

Ако се включиш да участваш, но в крайна сметка не се вместиш във времето, просто отпадаш от гласуването.
Глоби няма да има. :D

Аз определено ще участвам .Според мен да има долна граница.Все пак срока е почти 1 година всеки ще прецени дали може да се побере в срока.Нека първо разберем коя тема ще се падне.Аз си мисля че ще гласува този който ще се включи в конкурса :confused:

Пример:
Ако гоблена е с дължина 20 кв и ширина 14 кв - общо като размер става 280 кв. - отговаря на условията.
Както казах и по-горе - ако име надвишаване или е по - малко с до 5 кв . също ще се зачита.

Относно знаците в квадратчето - уточнявам,че става въпрос за 100 знака. Защото тези,които шият бод 1:4 броят едно квадратче,което е всъщност 400 знака.

Nia, явно най-неясно е условието за размера. Какво означава едно квадратче? Защото ако примера ти от пост 17 се отнася за разгр. панама, т. е. 1 кв = на 400 гобленови бода, то едни от най-големите модели не влизат в класацията :confused:
Например гроздоберачката на солария /големия модел/ е 180 кв
Какво правим?:confused:

Или местата 1:1 и 1:4 трябва да се изчисляват по отделно?

Последно редактирано:
Nia, явно най-неясно е условието за размера. Какво означава едно квадратче? Защото ако примера ти от пост 17 се отнася за разгр. панама, т. е. 1 кв = на 400 гобленови бода, то едни от най-големите модели не влизат в класацията :confused:
Например гроздоберачката на солария /големия модел/ е 180 кв
Какво правим?:confused:

Или местата 1:1 и 1:4 трябва да се изчисляват по отделно?

Броим не квадратчетата на разграфената панама, а квадратчетата на схемата.
Всяка схема е разграфена на квадратчета съдържащи 10 знака на дължина и 10 знака на ширина, другояче казано в едно квадратче се съдържат 100 знака. Поне аз до сега не съм виждала схема на квадратчета съдържащи повече от 10 знака в двете посоки.
Не се бъркайте с квадратчетата на разграфената бг панама.
А, ако се шие на неразграфена панама?!

Броят се квадратчетата на схемата, а не на панамата!

Не се бях сетила за схемата. :gipsy: За мен размера се определя от панамата :baby: .
Неразграфената - аналогично 1 кв. = 10х10 бода 1:1/кръстчета, или 20х20 1:4. Не че казвам как трябва да бъде, просто обяснявам как разсъждавам аз, за да не изглежда въпроса ми глупав или нелогичен.

Ако се броят знаците, а не бодовете, това значи, че един и същи модел ще се приеме и ако е ушит 1:1, и ако е ушит 1:4?

Не искам да споря или да се заяждам, наистина ме вълнува, защото много ми се иска да участвам, но тези размери малко ме смущават. Значи, ако някой заяви участие с модел около 20 х 30 см 1:1, ще се приеме, а друг, чийто модел е 25 х35 см /например/, но е 1:4, което прави под 250 знака от схемата, няма да бъде приет?

Знам, че няма да се издребнява с приема на участниците, но така зададен, размера ми се струва малко относителен и доста голям... все пак ако голямата гроздоберачка /само като пример я давам, защото й знам размера/, не се вписва в условията... мисля, че прага е високичък :confused:

Не се бях сетила за схемата. :gipsy: За мен размера се определя от панамата :baby: .
Неразграфената - аналогично 1 кв. = 10х10 бода 1:1/кръстчета, или 20х20 1:4. Не че казвам как трябва да бъде, просто обяснявам как разсъждавам аз, за да не изглежда въпроса ми глупав или нелогичен.

Ако се броят знаците, а не бодовете, това значи, че един и същи модел ще се приеме и ако е ушит 1:1, и ако е ушит 1:4?

Не искам да споря или да се заяждам, наистина ме вълнува, защото много ми се иска да участвам, но тези размери малко ме смущават. Значи, ако някой заяви участие с модел около 20 х 30 см 1:1, ще се приеме, а друг, чийто модел е 25 х35 см /например/, но е 1:4, което прави под 250 знака от схемата, няма да бъде приет?

Знам, че няма да се издребнява с приема на участниците, но така зададен, размера ми се струва малко относителен и доста голям... все пак ако голямата гроздоберачка /само като пример я давам, защото й знам размера/, не се вписва в условията... мисля, че прага е високичък :confused:

Миличка, изобщо не приемам въпроса ти като заяждане. Напротив, всичко трябва да се изясни преди започването.
Както съм написала в първият си пост - няма значение с какъв бод е ушит гоблена. Гоблен,който е ушит с бод 1/4 е равен с гоблена ушит с бод 1/1 по отношение броя на знаците. Просто първият става по-голям по размер.
Ето защо определяме размера по броя на знаците, а не по броя на бодовете.
Най-вероятно ще падне горната граница за размера. Ако някой си избере доста голям гоблен сам ще си прецени дали ще се справи с определеното време. Срока е доста дълъг, но само като цяло. Ако се вземе предвид празници и летен сезон,когато се шие по-малко, времето не е чак толкова много за много голям гоблен.

Записвам се :loveglasses:

Щом толкова решително го заявяваш, ще открия списъка с теб.
Но това не значи,че кода ти ще е 1. Ще си получиш кода на имейл като отговор, след като изпратиш данните за гоблена. А това ще стане, когато приключи гласуването за избор на темата.

manka да запишете номер 2 може ли:idea
a8507d2f023291e0316f9b2fdd9c0fb6.gif

Последно редактирано:
tazzzz , съжалявам,че те подведох за първа в списъка. :(

Пропуснах,че имаше и по-решителни от теб. :idea:

Че тя челната позиция е на Doris ! Малко ли снимки направихме на националната среща кой е номер 1 :D Сигурно още не е видяла темата...да му мисли Светлето с това номер 1. NIA, записвай и мен !:kissyou:

Идеята е страхотна. Звучи ми като стимул за реализиране на кой да е от желаните проекти, която и да е темата ;) Условията са реални и смислени ....
Мисля си, че ако се падне Автопортрет ще се познаваме, но какво пък хехехе

ЗАПИСВАМ СЕ С НОМЕР 7 :rainbow:

Всички ме изпреварихте в записването ,но важен е номера който ще даде модератора.Така че и аз се хвърлям в дълбокото.Записвай ме NIA:D

Последно редактирано:
Назад