ПРОГРАМА ЗА ПРАВЕНЕ НА СХЕМИ – Pattern Maker

• Началник на темата Началник на темата dalia
  • Начална дата Начална дата
Благодаря, Илиана. Благодаря и на Мимико и Ванина, които са ми писали ЛС. Дано се справя. Приятен ден на всички. :kissyou:

Аз лично не съм имала успех при повторно активиране на вече съществуваща версия на програмата без да съм си преинсталира компа.
Ако някой е успял нека да ти подскаже как да го направиш.
Иначе е много лесно след като се преинсталираш компютъра следвай правилно указанията за инсталиране и тогава няма да имаш проблеми.
Единствената програма която дава що-годе реални цветове на вкараната снимка е патерн мейкър4 всички останали използват цветове в палитрите си нереални с действителните такива и рискуваш да си направиш нещо което след това да не можеш да го гледаш.

Коя имаш в предвид тази Pattern_maket_PRO_v4_06 или pm4

Пак имам въпрос. :-| в програмата РМ има опция floss usage, за метражите на конците. Понеже за първи път ще шия пренабор, въпросът ми е към всички, които са шили пренабори.Стигат ли ви конците, които сте закупили според пренабора? Виждала съм скан на конците на оригиналния гоблен, който мисля да шия и на пръв поглед има разлика с количеството, което дава пренабора. :confused:
Благодаря предварително:kissyou:

Пак имам въпрос. :-| в програмата РМ има опция floss usage, за метражите на конците. Понеже за първи път ще шия пренабор, въпросът ми е към всички, които са шили пренабори.Стигат ли ви конците, които сте закупили според пренабора? Виждала съм скан на конците на оригиналния гоблен, който мисля да шия и на пръв поглед има разлика с количеството, което дава пренабора. :confused:
Благодаря предварително:kissyou:

На мен ми се случи на 2 пъти да не съответства броя.:D Но си купих допълнително:idea:

Моля помагайте,въпроса ми е към тези които имат VISTA а най вече към знаещите ,има ли начин да сваля новата версия на РМ.....иначе за VISTA ми иска парички:(

здравейте, имам следният проблем:
Свалих програмата за правене на гоблени pmv4_ne, инсталирах я , но неотваря нито картинка нито схема , нищо.Дава следното съобщение:
Command line parameters:
/L Language ID
/S и т.н.

здравейте, имам следният проблем:
Свалих програмата за правене на гоблени pmv4_ne, инсталирах я , но неотваря нито картинка нито схема , нищо.Дава следното съобщение:
Command line parameters:
/L Language ID
/S и т.н.

Да не би Уиндоуса да ти е на български?Може би да е от това.
Иначе може да е грешка при инсталирането,трябва да се чете какво пише там,където е необходимо да се слагат отметки.
А най-накрая,може и да не си издърпала читава програма,тоест да не е пълна.

текст в гоблен

Здравейте момичета,можете ли да ми кажете дали на гоблен с йероглифи, може да се добави и превод на текста на Бг с програмата PM или някоя друга и ако да,то как става?Предварително благодаря.

:)

Здравейте и от мен. Аз искам да попитам дали програмата има опция да промени вече направена цветна схема в черно - бяла. Една съфорумка ми каза, че може. Доста се порових, но не намерих от къде. Моля за помощ,з. мн. ми хареса гоблена, а няма как да разпечатам цветните схеми :(

Здравейте и от мен. Аз искам да попитам дали програмата има опция да промени вече направена цветна схема в черно - бяла. Една съфорумка ми каза, че може. Доста се порових, но не намерих от къде. Моля за помощ,з. мн. ми хареса гоблена, а няма как да разпечатам цветните схеми :(

От панела Palette избираш Symbol format и махаш отметката на Allow color behind symbol. Само преди това провери дали на всеки цвят има и символ.

Здравейте,инсталирах си pattern maker, но ми търси сега някакъв key..някой може ли да ми помогне?

Здравейте!Направих си схема на гоблен през ПМ,но когато започнах да шия се оказа ,че цветовете които на схемата се виждат като част от тъмно-зелената гама всъщност са сиво-кафеви и ушитият участък стана по-тъмен.Въпросът ми е как мога да коригирам това несъответствие?

Някой случайно да има версия на pattern maker за windows7? Версията, която имам кракната не тръгва на този Windows. Ако някой може да ми помогне ще съм благодарна :) taniayaneva75@gmail.com
Моля помагайте,въпроса ми е към тези които имат VISTA а най вече към знаещите ,има ли начин да сваля новата версия на РМ.....иначе за VISTA ми иска парички:(
Няма такива версии, но пък те си тръгват даже и на Убунту, дори и на Слак.
... а относно сваляне на по-нови версии вижте тук.

Момичета да ви попитам,тези от вас които се занимават по-сериозно с Pattern Maker ,как се прави схема с детайл с тази програма?Примерно лицето да е 1:1 ,а фона 1:4.

Последно редактирано:
момичета, имам един въпрос . Как да махна бек стич от схемата в ПМ и дали е възмажно това?

момичета, имам един въпрос . Как да махна бек стич от схемата в ПМ и дали е възмажно това?

Зависи от схемата.Не всяка схема позволява премахването на бека.Аз ненавиждам бекстичите и когато схемата позволява,ги премахвам.
Ако модела е изцяло запълнен,т.е.има си някакъв фон,един по един изчиствам цветовете от палитрата,които участват в бекстича и после отново го добавям и запълвам изпразнените полета.Обаче първо единия цвят,озтривам,добавям,попълвам;след това другия и т.н.
Но ако схемата ти е без фон,запълни напърво време празното пространсвто с някой цвят,който го няма в ключа,премахни бекстичите както съм ти написала по-горе и после премахни този допълнителен цвят.
Не забравяй да превърнеш накрая всички бодове във фулстич,понеже при бекстича имаме халф и коутър стич.Даже и да се премахне,тези бодове остават.
Ако не можеш да се оправиш,прати ми схемата,ще ти я върна без бековете.
На ЛС ще ти дам линк да видиш как съм преработила една такава схема на Дименшънс.

Момичета,дали някой има инсталирана програма PC stich за отваряне на .pat файлове и възможност да превърне една схема от .pat в pdf формат.
Благодаря на отзовалите се

Аз я имам.Мога да помогна.

Назад