ПРОГРАМА ЗА ПРАВЕНЕ НА СХЕМИ – Pattern Maker

• Началник на темата Началник на темата dalia
  • Начална дата Начална дата
Благодаря, Илиана67! Предполагам,че мога вместо да обработвам схемата,създадена за кръстат бод, да си разпечатам така и просто с гобленивия бод да я шия 1:4. Виждам 1 бод, шия 4? Така би трябвало да стане същият размери същата картинка, нали? И още един въпрос, предполагам 15ти поред :) Пробвала ли си да шиеш по схеми, създадени от тази програма, дали се получават добри неща? Много благодаря предварително!

А и друго се сетих, когато е зададено да се шие на Аида 14... тогава нали няма пропускане на квадратчета,в смисъл... едно малко квадратче си е един кръстат бод. Ако шия с гобленов 1:4 вместо с кръстат ... тогава май ще стане по-голямо изображението?

Как мога да сменя даден цвят с друг?Напримем лимонено жълто 444 със 945

Аз няколко пъти поглеждам за да открия отговора на този въпрос но ....
Затова го повтарям - как се прави радакция на цвят по схемата ?

Последно редактирано:
1. Щракваш 2 пъти върху цвета, за да се отвори палитрата с останалите цветове.
2. Намираш в палитрата другия цвят (може и като му въведеш номера).
3. Щракваш с десния бутон върху новия цвят и избираш Replace.
4. Появява се съобщение, в което те питат дали искаш да замениш единия цвят с другия. Отговаряш Yes и всичко е ОК.

п.п. Убедете се, че сте маркирали цвета, който искате да замените, а не някой друг.

Здравейте, аз съм сравнително "нова" - отдавна посещавам форумите, но само като читател. Сега се включвам, за следното - имам преведено на български език указанието за работа с Pattern Maker for cross stitch. Някой, ако иска да го получи - да пише.

За мен лично методът на Стаси е по-сигурен.
При това влачене не се знае в коя клетка може да попаднеш .
Но е вариант .

има много по-лесен начин - въведете си новия номер цвят и с десен бунот на мишката хванете и влачете цвета който искате да замените до новия цвят и като го поставите върху него ще ви попита програмата наистина ли искате да извършите деиствието вие казвате да и всичко е заменено овтоматично (за влаченето се появява една ръчичка)

Ето мнението на iliana67 нагледно :kissyou:

PS: Вече имате и двата варианта на редакция на цвят. Вие изберете кой да е! Из лично предпочитам на Iliana67

Вече имате и двата варианта на редакция на цвят. Вие изберете кой да е!
O, има и трети начин, но е малко по-сложен: Избираме областта, където е цвета с Rectangular Selection, Free-Hand Selection или ако искаме целия дизайн с Edit - Select All.

Всички цветове долу в палитрата излизат с отметка:

Натискаш върху отметката на цветовете, които няма да сменяш и те се появяват на екрана, а отметката става на хиксче. Можеш всичките да ги направиш на хиксчета едновременно с десния бутон. Цвета, който ще сменяш оставяш с отметка. Избираш новия цвят като го натискаш с мишката, т. е. квадратчето му става по-малко. Натискаме бутона Change Color. На снимката сменяме третия с петия цвят.

По-трудно е, но се вижда по-добре къде какво се сменя.

Последно редактирано:
Имам такъв въпрос. Увеличавам схема в РМ до 400%, обаче като принтирам, картинката остава малка. Питам, как мога да увелича схемата максимално при принтиране.
С нетърпение очаквам отговора.

natkam, отиваш на file - page setup
Там където пише 11 ,променяш на по -малко число в зависимост колко големи искаш да ти се разпечатат знаците.Проверявай как ще изглежда разпечатано с Print Preview

Здрасти на всички. За първи път пиша.Благодаря много за помощта,която черпих от различните участници.Свалих си Pattern Maker. Сложих си обикновена снимка JPG от файл,импорт.Обработих си я както трябва, получи се страхотен проектогоблен.Но,но ,но-в схемата не мога да заместя цветовете със знаците и за принт ми се подготвя картината с цветове и бодове.Как да си направя чиста схемата.

отиди на View-----Symbols.
Ще видиш дизайна със символи.
Ако искаш символите да излизат на фон на цвета за който са можеш да регулираш показването им, сменяйки настройката на символите
Pallete---- Symbol options

Слагаш отметка там, където сочи стрелка1.
Ако се отметне и там, където сочи стрелка2 в случай ,че има бекстич в схемата, то знаците над които минава той ще се изписват над него и така ще се шие по-лесно

mimekonova , първата картинка ти дава гоблена как трябва да изглежда ушит.Втората,самата схема.За да получих схемата ,виж стрелките,сочещи бутоните,които трябва да са ти включени:

некои може ли да ми каже как се рабботи с този Pattern Maker как се печата самата схема от цветове в символи

peto68. ще се опитам нагледно да ти покажа как става:

1. Когато свалиш схема за Pattern Maker (.xsd) и я отвориш в програмата, тя изглежда най-често така.

http://i228.photobucket.com/albums/ee185/sugarsun/Gobelins/69200914-15-08_1.png

2. За да превърнеш цветните символи, в обикновени графични такива, натискаш показания бутон.
Заб. В случай, че иска и обикновени цветни символи, можеш да ги направиш черни като кликнеш на избрания символ от палитрата по-долу.

69200914-16-352.png

3. Сега малко подготовка преди принтирането:
Трябва да избереш какво искаш да принтираш : само схета или и легендата.
Също така може да включиш и грида (координатната система). Ето как става:

69200914-22-043.png

69200914-22-584.png

4. Сега е време за преглед на свършеното. Така може да видиш как ще изглежда принтирано на А4. Ако си доволна от постигнатото - натискай Print !

69200914-27-285.png

http://i228.photobucket.com/albums/ee185/sugarsun/Gobelins/69200914-28-206.png

Това е! :)

Имам питане.Може ли с някоя от тези програми да намаля броя на цветовете на гоблена и ако може моля за подробно описание(с картинки) как да стане това?
Предварително благодаря на отзовалите се!

Здравейте, момичета и тук-там момчета (нещо се изгубиха). Имам нужда от помощ. Имам програмата РМ версия 4.01, ако не се лъжа. С нея без проблем отварям файлове с разширение .xsd. Но си харесах някои моделчета с разширение .pat, които тази програма не може да отвори. Бихте ли ми казали каква програма да си изтегля, за да мога да ги отварям - да е работеща и с крак към нея. Много моля

Назад