Да момичета , съгласен съм с прочетеното до тук , за Майчина ласка например , наистина си струва , става чудесен , но ... когато шием гоблен , то е за удоволствие и отмора , а гоблените на тази фирма са меко казано супер отежнени , като пример , сори , но ще дам първо Вилеровите , те наиситна са не само чудесни , но и няма това излишно натрупване на единични бодове , а резултатите са повече от перфектни , друга фирма , ( ще пиша само наименованието на гоблена , не задруго , да не прозвучи като реклама ) на която е напр. Благославящия Христос , Ангела на бялата лилия и т.н. имат участъци с единични бодове , но само участъци , а резултатът е повече от перфектен , друга фирма с гоблените Холадската воденица , Пътят към църквата , Сътворението - те са много по - леки за шиене , а резултатът е повече от чудесен , та ... Дадох тези примери , защото за себе си съм стигнал до извода , че една фирма е толкова с по хубави гоблени , колкото е по добър дизайнерът им , т.е. да създаде добра за шиене схема , той трябва да се съобрази и с този , който ще я шие , може би дизайнер , който и шие гоблени , ще създаде лека и приятна за шиене схема , с перфектен вид . За гоблена , за който говори petya vladimirova , наистина го видях , и може би резултатът ще е перфектен , но ... след много месеци , да не кажа години работа и нерви , защо това ... като може за това време да ушие няколко , които не само ще са много красиви , но няма да и играят казачок но нервите с дървени обувки , а ще усети насладата от шева и удоволствието от закачения гоблен . За гоблена Майчина ласка - няма спор , става чудо , но ... след този гоблен за себе си , съм взел решение , просто не си купувам на тази фирма , просто ... хубавото е , че всеки може да си избира и както аз за себе си съм решил така и всеки един от нас тук . А ... :idea: що Петя не почнеш и някой друг , та докато свършиш тоя , ще имаш поне още 2 , на коита да се кефиш , и така няма да се ядосваш много . Наистина те разбирам и благодаря за мненито ти , ... да се пазя ...

:smokin: