бясна съм

Не , че не е лесен , на мен поне ми е малко претрупан с единични бодове , да , че става красив - няма спор . Моят е 1:1 , и си давам сметка , че 1:4 щеше по да върви . Но ... просто това ми е мнението .

Не съм шила на тази фирма,но са ми попадали схеми.От типа на ХАЕД,Леврон и Голдън кайт са.Не мога да си кривя душата,пипнати са доколкото оригиналната картина позволява и е запазен ефекта,който художника иска да създаде..Виждала съм и ушит гоблен,добре е.Степен на трудност по шестобалната система-6.

Миро,напълно споделям мнението ти от пост 18.
От години не използвам готови комплектовки.Позволявам си схемите с пейзажи на Мегат,понеже са изключително удобно направени.Само съжалявам,че не мога да ги шия 1:1,защото стават миниатюрни.
Лично аз предпочитам да използвам пренабори.Така мога да видя виртуално готовия гоблен и да преценя ще хабя ли нерви или ще шия с удоволствие.Избягвам да гледам картинката,по която гоблена е създаден,по-скоро ме вълнува вида на ушитото.
Освен това,спокойно си изчислявам разхода на конците и си задвам печат на схемата във мащаб,койот ми е удобен;сменям някои знаци,за да ми е по-лесно разчитането на схемата.Последното го правя,защото нямам навика да боцкам с игличка или да отбелязвам по друг начин по нея.А комплектоването ми излиза изключително евтино.
Но ние сме свободни хора и всеки има своя гледна точка,която да защити с доводи и аргументи.

Последно редактирано:
Не съм шила на тази фирма,но са ми попадали схеми.От типа на ХАЕД,Леврон и Голдън кайт са.Поне за мен извода е един,но всеки е свободен да избира.:-|

не искам да си налагам мнението , но това не е вярно , схемите на АРТгоблен , нямат нищо общо със схемите на ХАЕД,Леврон и Голдън кайт , с много по-малко цветове са и се шият по-леко . Както писах по-горе , на Арт гоблен съм ушила два гоблена , в момента шия Леврон и мога да направя сравнение м/ у отделните схеми .

Благодаря за мненията Като цяло разбрах, че всеки с вкуса си :)
Имам схемата на Ловците по Перов и искам да си купя другата с есента
Те не са комплектовки, а само схеми :confused: Като гледам rositsa как се е справила с нейните Да взема да опитам и аз та да видим какво ще стане, Ще го карам 1:1 Единичните бодове... не мисля че ще ме притесняват ако искам да изглежда добре .... Надявам се след няколко месеца да видим какъв е резултата стискайте палци

За схемите на гобленко чувам лоши неща ... едни коне съм си харесала там

Подкрепям напълно tdm13. Освен това, което тя е изтъкнала като удобство на пренаборите , при тях може да се смени още в началото или вече в последствие някой цвят, ако не хареса на шиещият. И то веднага може да се види резултата от смяната. Аз така снощи смених от този гоблен, който шия два цвята.

Подкрепям напълно tdm13. Освен това, което тя е изтъкнала като удобство на пренаборите , при тях може да се смени още в началото или вече в последствие някой цвят, ако не хареса на шиещият. И то веднага може да се види резултата от смяната. Аз така снощи смених от този гоблен, който шия два цвята.

Е да прави сте съгласна съм с вас аз обаче като не разбирам не мога да сменя и да преценя затова питам тука и разчитам на готова схемка въпреки че моите арабски букви аз ги направих от картинка ама то е лесно с 2 цвята

Не харесвам пренаборите, предпочитам когато не е оригинална комплектовка да имам поне оригинална схема. Цветовете не ги сменям, не съм чак такъв специалист за да променям цветовата гама, за мен се губи чара .

Благодаря за мненията Като цяло разбрах, че всеки с вкуса си :)
Имам схемата на Ловците по Перов и искам да си купя другата с есента
Те не са комплектовки, а само схеми :confused: Като гледам rositsa как се е справила с нейните Да взема да опитам и аз та да видим какво ще стане, Ще го карам 1:1 Единичните бодове... не мисля че ще ме притесняват ако искам да изглежда добре .... Надявам се след няколко месеца да видим какъв е резултата стискайте палци

За схемите на гобленко чувам лоши неща ... едни коне съм си харесала там

akula, имаш подарък на ЛС!

Назад