pattern maker

• Началник на темата Началник на темата fantasytiko
  • Начална дата Начална дата
Имам нужда от помощ.............
Възможно ли е при пренабор с детайл да се отдели самият детайл - както са гоблените на Ланарте, Солария и т.н.

Става въпрос за Момичето на скалата на Вилер и е за възрастна дама, искам да и отделя детайлите за да не се бърка с 4 знака в едно квадратче, както излиза при пренабора. Ако има начин - ще се радвам да го споделите, аз съм тотален лаик на тази програма и .......................:(

Последно редактирано:
По принцип - знам, но по тази схема няма обозначителни знаци.............. Ще ти я пратя, за да я видиш.

По принцип разпечатвам на 300% и stiches per inch- 8, но сега е дребно тъй като в 1 квадратче има 4 знака................

Съжалявам още веднъж, на с РМ съм почти на Вие .................
И благодаря, :kissyou:

Последно редактирано:
Виж това ще помогне ли?
От 123, натискаш долу Skein information:

п.с. За да не Ви обърквам, че знам много за програмата, ще поясня - примера показан от мен, не е мой, аз съм само ползвател. Показаната от мен таблица е дело на Astrelaan

Не мога да се оправя с изчисленията за метража на необходимите конци-в колонката skein est. ми излиза навсякъде 1.000,а не както е показано на картинката...
а пък във втората табличка където се отбелязват броя нишки и дължината на конеца в едно чиле-мерната еденица е инч и не виждам откъде да я обърна в сантиметри:(

да-бих могла да обърна инчовете в сантиметри но там където е казано да умножим дадената цифра по 8 или 800 за да получим дължината в метри или сантиметри-при мен са само еденици-а на снимката се вижда как за всеки цвят е различно

да-бих могла да обърна инчовете в сантиметри но там където е казано да умножим дадената цифра по 8 или 800 за да получим дължината в метри или сантиметри-при мен са само еденици-а на снимката се вижда как за всеки цвят е различно

Следвай номерата на скриновете от 1 до 4.Там ти показвам как става,за да нямаш цели числа при чилетата.

Това е архив с двете програми-Pattern Maker и PCStitch.Кракнати са и е най-добре да бъдат инсталирани от компютърен специалист.
При използването на Pattern Maker изключвайте интернета,защото ще имате проблеми.
http://www.4shared.com/file/VZx843i3/PatternMakerforCross-Stichv404.html
http://dump.ru/file/5005581
İzvinete az nesto ne razbrah:confused: Modema li tryabva da izklu4vam pri polzvane na programata ili e dostatı4no da ne polzvam interneta. İ kakvi sa tezi problemi.İzvinete za vıprosite, nyamam mnogo komputırni znaniya:uhhhh:

И аз имам питане: откъде да разбера в РМ броя на чилетата или метража на конците, които ще ми трябват за схемата?

И аз имам питане: откъде да разбера в РМ броя на чилетата или метража на конците, които ще ми трябват за схемата?

Няколко поста по-нагоре има обяснение с картинки, в менюто се влиза от иконката 123, а в някои схеми на ПМ си го има отзад при ключа.

Благодаря Никол :kissyou:, кой да гледа?
Пък и с английския съм тотално скарана.
Но мисля, че като се махне чопчето, вече излиза в метри, а не в цели чилета.
Дано да съм разбрала.

İzvinete az nesto ne razbrah:confused: Modema li tryabva da izklu4vam pri polzvane na programata ili e dostatı4no da ne polzvam interneta. İ kakvi sa tezi problemi.İzvinete za vıprosite, nyamam mnogo komputırni znaniya:uhhhh:

Аз изключвам модема.При мен се случва,когато използвам често програмата с ввключен модем,от официалния сайт да ме гепнат и програмата отказва да се отваря.Първоначално се шашках,но после им хванах цаката след няколко деинсталирания,преинсталирания и подобни притеснения относно компа.Сега,когато реш да работя с РМ,изключвам модема на интернетвръзката или директно дърпам кабела.И повече проблеми с програмата съм нямала.

Хей здравейте :idea: и аз си свалих и инсталирах програмата за съставяне на схеми Pattern Maker for Cross Stitches - но ми я даде само за 4 дена колкото да се зарибя, да я науча и да направя само една схема, която да е наистина както трябва... и хоп дните изтекоха, сега се мъча да преинсталирам и какво ли не... пробвах с кракнати и пиратски програми с нищо не става.... Кажете ми какво да правя МНОГО ВИ МОЛЯ...

Символи

Здравейте,мили и отзивчиви дами!
Прочетох темата от началото,но не намерих решение на моя проблем,затова ви питам:
Отварям схема с Патернчето и променям кръстатия бод с гобленов наклонен надясно.И символите ми стават по 2 бр в 1 квадратче !Много дребни 2 бр еднакви символи.Дори да ги сменя с друг някакъв произволен- пак са двечки. Как да ги направя по един в квадратче??? Символите не са бленди, един цвят си е един символ.:confused:

Маркирай си първо :View-Stiches и тогава избери вида на бода

Вида на бода се променя от кръстче на наклонен надясно гобленов.Но символите от един в квадратче, стават по два много дребни.Това не мога да оправя - да станат по един,както са си на кръстатия бод.Директно със смяната на бода,стават по два символа.:(

Назад