здравейте искам да попитам как се прави чено-бял гоблен? в програмата ли има такава опция или преди това се обработва на photoshop и така се слага в програмата? чух, че те са ставали по-хубави от цветните според вас така ли е?
Следвайте видеото по-долу, за да видите как да инсталирате нашия сайт като уеб приложение на началния си екран.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Просто накрая залагаш 6 или 10 цвята,които освен черно и бяло има нюанси на сивото.След това изчистваш разхвърляните еденични бодове т.е. щракаш върху тях с желания от теб нюанс за уеднаквяване.Има нюамси на сивото,които би могла да смениш с по-подходящи.значи първо си я обработвам на photoshop,за да направя снимката черно бяла, след това я слагам на програмата, но как да обработя цветовете които искам, не го разбирам това, на мен ми е ясно, че като е черно бяло то пак има сумати и нюанси на черното и бялото
значи първо си я обработвам на photoshop,за да направя снимката черно бяла, след това я слагам на програмата, но как да обработя цветовете които искам, не го разбирам това, на мен ми е ясно, че като е черно бяло то пак има сумати и нюанси на черното и бялото
ето какво се получи от моят опит: първо си преработих снимката на photoshop, за да стане чено-бяла, но след като я изкарах на pattern maker, с 10 цвята, не ми излзоха черно-бели цветове, а повечето са зеленикави.
Онлайн каталозите не ги взимай много насеризно.В зависимост от характеристиките на монитора цветовете дават леки отклонения.Най-добре си напиши на листче номерата на конците и отиди в някой магазин да ги видиш наживо.знам, че вече се излагам с постоянните си въпроси, но имам и друг пореден - за черно-бялата ми снимка се отнася. значи като гледам в програмата, както писах и по-горе, ми изглеждат зеленкави цветовете, но като ги сравня с някой от online - каталозите, цветовете ми са съвсем нормални и всичките са си в нюансите на сивото. аз съм задала 10 цвята, но пробвах с колко най-много може да бъде и са 20. мислите ли, че е по-добре да си задам 20 цвята и така да започна да си изчиствам бодовете или да си ги оставя на 10 цвята? много благодаря предварително![]()
Момиче имам въпрос. Инсталирах си РМ и обработих един гоблен на Гобленсет - Света Елена. Схемата се получи , но не можах да направя на всяка страница разграфяване като за панама 10 20 и т.н. Кас става това![]()
Момичета, свалих си от нета пет гоблена на Гобленсет в РМ. Изкарах схемите но всички са цветни. Бих ли могла да ги направя по някакъв начин черно-бели. Да си понамаля до някъде разходите. Нямам принтер а в нашия град една цветна страница е 1 лев.![]()
Важното е,че всичко е наред!Щом си доволна от резултата,за мен това е повече от почерпка!В този форум сме,за да си помагаме.:kissyou:БЛАГОДАРЯ :kissyou:
tdm13 съжалявам че живееш далече и не мога да те черпя едно. Благодаря много. Получи се. :greeneye:
Имам едно питане,дано обясня правилно.Комплектовам си един фар на Кинкейд.Имам оригиналната схема,но е малко бледа,а аз шия предимно вечер и ще ми е трудно със знаците.Случайно открих пренабор в руски форум и си го изтеглих.Но тъй като вече съм си патила с пренабори,първо разгледах схемата.И наистина открих проблем.Гоблена се шие кръсче и полукръстче.В ключа със знаците където има еднакви номера конци за двата вида бодове,знакът е един и същ.Например ако имам номер конец292, знак стрелка за бод кръстче,за полукръстче за същия номер конец имам същия знак стрелка.И когато започна да шия,няма да знам на схемата с кой бод да шия.В момента шия един леопард на Дим и имам същия проблем,но се справям.
Много дълго обяснявах,но исках да е максимално разбираемо.Та питането ми е,може ли някак да се оправи този проблем.