Кой какво прави с безплатните схеми?

• Началник на темата Началник на темата rodich
  • Начална дата Начална дата
Аз си свалям само това, което на мен ми харесва и смятам да го ушия, или схеми за които са ме помолили мои познати, които са на "Вие" с компютъра.

Събирам схеми на Алфонс Муха, понеже от край време му харесвам картините и плакатите и тъй като не мога да ги видя "на живо", поне да ги имам на гоблени и схеми. Също така събирам гоблени на приказни феи - пеперудки. И те много ми харесват. Ето тук може да видите какво съм събрала - http://taniako.multiply.com/photos
Тава ми е сбирката :!: :yes:

Но за жалост не мога да ги шия, понеже и едните и другите са на кръстат бод, а все още не мога да го преборя!

Аз свалям само това,което смятам да ушия(някъде 9-10 схеми),разпечатвам ги и ги прибирам в папка. :) А кога ще им дойде редът да бъдат ушити....това не знам.Предпочитам Вилерови,но харесвам и много други разработки. :) ...
....Които за съжаление са с кръстат бод,а още не мога да му свикна. :cry:

Аз също имам доста схеми, но също така доста от тях са ушити. В къщи шием аз и майка ми. В момента довършвам гоблен на име "Лятна идилия". Никога не сам мислила да въртя бизнес със схеми и занапред не смятам да го правя.

TDK а защо не ги шиеш с гобленов бод разгедах няколко схеми и мисля че не би трябвало да имаш проблеми, ще станат с какъвто искаш гобленов бод 1:1 ,1:2 ,1:4.Опитай с някой по малък например с този :yes:

Моите схеми си ги събирах в папчици и си ги класифицирах най-прилежно (животни,цветя,портрети и др.) докато един ден не ми форматираха компютъра без предупреждение :twisted: и не се затри всичко :cry: ...

За щастие приятеля ми ( :kiss: :heart: ) ми беше предложил да има копие на папката при него и то да се обновява когато събера повечко нови папки,в случай,че стане нещо (както и стана),а той ги беше записал и на диск,така че се пазят на три места :lady: ... и така не се затри колекцията ми от схемички,събирана от около година...много съм горда с нея и винаги пращам когато мога и на останалите,защото мисля,че нищо не е хубаво когато не можеш да го споделиш с някой друг :lady:

Даже съм си направила и топ 5 предстоящи за шиене :-| ,т.е. тези,които най-много ми харесват :lady:

Като видя нещо красиво, веднага си представям как ще стои вкъщи на стената и започвам да кроя планове да го ушия.Копирам си го и после виждам нещо още по-красиво и така съм събрала доста схеми, които ми харесват.Напълнила съм няколко диска , но страшно ми липсва някаква добра система за класификация.Вече незнам какво имам и какво нямам :? Отгоре на всичко като ме мързи да копирам си записвам само линковете.Уж по-късно като имам време да ги разглеждам.В компютъра ми е пълен хаос и това ме изнервя, но продължавам в същия дух. :oops:

схеми

На мен ми е най-трудно, когато трябва да реша кой гоблен да започна да шия. Подредила съм си схемите в папка и ми доставя удоволствие като ги разглеждам. В магазина от който си купувам материали има много ушити и като ми хареса някой само си мечтая да го ушия. Като се замисля в момента ми се иска да ушия поне 5 от тези, които имам. Добре, че и майка ми шие и то много повече от мен та има шанс скоро да ги имам. След това идва следващия проблем - все пак апартамента ми не е чак толкова голям та да има място за всички по стените. Това е страст, която ме прави щастлива.

мнение

:hello: Понеже досега съм шила варианти на Вилеровите гоблени и изведнъж попаднах на такова разнообразие от модели се опитвам да свалям само такива схеми, които наистина някой у дома ще ушие. Иначе всеки ден съм във форума и се наслаждавам на моделите, които сте открили.Все още ме е страх да влизам в чужди сайтове, защото не се оправям с техниката.

безплатни схеми

Събрах доста схеми и продължавам да събирам,просто не мога да се спра.Записвам си ги в една папка в компа и с удоволствие ги показвам на гостите си/естествено ако желаят/.Помагам и на всички вас от форума ,когато и с каквото мога.Не смятам да развивам бизнес с тях,а те са моята колекционерска страст. :) Разбира се ,събирам и записвам само това,което ми допада :wink:

От години съвирам всякакви схеми от вестници и списания. Имам и такива,които съм взела от познати вече ушили своите гоблени и съм ги направила на комплекти от схема/понякога надраскана/, мостра на конците и снимка,ако има такава. От скоро съм във форума и видях колко много възможности имам. Но си изтеглих само тези, които смятам да ушия, разпечатвам ги и когато видя,че всичко е О.К. ги изтривам от компютъра за улеснение.Но вече ще ги пазя,за да мога и аз да изпращам поне от там.Нямям сканиращо устройство и от другите мога да дам само на ръка. А по въпроса за продажбите никога не бих продала това,което съм получила безплатно. Не съм го правила дори,когато съм купила готов комплект. Давам модела с удоволствие,дори помагам за набавяне на конците.

Събирам, разглеждам си събраното и ако нещо много ми хареса и ми е дошло вдъхновението - шия :). А също и раздавам - на който, каквото си хареса :).

Не съм събрала нито една схема от форума повечето шия готови комплектовки не смея сама да комплектовам мисля ,че няма да се справя :?

Схемите, които са в нета са страхотни. Най-вече са по-различни от отдавна познатите ни Вилерови. Освен това се добива информация и за други дизайнери - това което не може да стане само от списания или пък да не говорим за магазините, където освен на Милена стил и тук там Вервако - нищо не можеш да намериш.
Между другото - разгледахте ли вече новия брой на Галерия Бродерия - страшна работа - поне да бяха публикували някой модел от по-неизвестен сайт, ами то - все до болка позната история. На всичкото отгоре - схемите са им грешни. Веднъж комплектовах един на свекърва ми и се оказа, че цял ред квадратчета се повтаря.
Сега започват нов бизнес - ще внасят и конци - от некачествени по некачествени. Що не вземат да внасят истинско ДМС или оргинални Вилерови комплектовки???

Re: za shemite

aziskam da popitam kade sa tezi bezplatni shemi.za6toto se registrirah no o6te mi e nqkakavo omotano v saita?ako mojete da me naso4ite 6te sam vi blagodarna :hello:

Какво

Колекционирам ги, ако някой търси нещо му ги давам, свалям си ги на дискове.Наскоро в ЛС получих един линк и като го отворих компютъра ми се напълни с вируси, :cry: добре че се задейства антивирусната :!: :!: :!:

Ами чорба:D :D :D
Дето вика любимият ми мъж само му пълня компютъра с глупости.
Имам чувството че вече от шиеща гоблени съм станала колекционираща схеми.
Като има толкова красиви модели и просто го сърбят човек ръцете да ги ушие, а като не му остава време да ги ушие поне да ги има и да им се радва. :wink:

Назад