За любителите на Golden Kite

Дойде му времето да постна и тук.:D След 11-месечно прекъсване, в което ших други красоти, най-сетне се завърнах и към GK. Продължавам да строя къщите на Венеция, само че от покривите към основите.

Дойде му времето да постна и тук.:D След 11-месечно прекъсване, в което ших други красоти, най-сетне се завърнах и към GK. Продължавам да строя къщите на Венеция, само че от покривите към основите.

Ох, много го харесвам този! Следях му етапите при осинките и си мечтая един ден и аз да го имам- тъкмо ще ми пасне на сегашния морски, който шия...
Невероятна Венеция ще си имаш!

Като жив е Тони, направо истински пейзаж. Все едно седя на тази полянка. Ох, размечтавам се винаги, като видя етап от този гоблен. Браво!

Eveline,ya-ya, БЛАГОДАРЯ!!!
Не съм решила,все още мисля по този вопрос. Имам два започнати преди няколко години. Но вече има много нови,които много ми харесват. Ще помисля!

tamida прекрасен е! Моите поздравления, да видиш един завършен гоблен на ГК е цяло постижение, при условие, че изисква години!
Останалите сме все още в процес на работа!:baby:
Още веднъж поздравления, очакваме да го видим и в рамка :clap:

tamida, поздравления и от мен. Много красива картина, прекрасно изпълнение!!!:clap:

Ех момичета, изпълнихте ми очите,сърцето и душата с красота.Браво на всички!Всеки път като погледнех,че няма нищо на тази страничка ми ставаше мъчно,но сега:loveglasses:.Лек и хубав ден на всички.

Здравейте,
аз наблюдавам с голям интерес темата,защото съм запленена от красотите които се творят.
От доста време се колебая за такъв гоблен ГК.
Искам да попитам по-опитните тук и шилите оригинал или собствена комплектовка, отговарят ли данните в таблиците им за дължините на конците,т.е. до колко са точни.
И ако човек реши сам да си комплектова дали може спокойно да ползва тази информация?
Предварително благодаря!
лек и хубав ден

Здравейте,
аз наблюдавам с голям интерес темата,защото съм запленена от красотите които се творят.
От доста време се колебая за такъв гоблен ГК.
Искам да попитам по-опитните тук и шилите оригинал или собствена комплектовка, отговарят ли данните в таблиците им за дължините на конците,т.е. до колко са точни.
И ако човек реши сам да си комплектова дали може спокойно да ползва тази информация?
Предварително благодаря!
лек и хубав ден

Имам завършен един ГК и при моя модел видях, че количествата посочени в таблицата не отговарят- разликите са в пъти. Единият от номерата "хвърчеше" в пъти- бяха посочени към 6000 см. а аз употребих цели 27 броя мулинета. Имаше съответствие само там където бяха посочени количества от по няколко сантиметра. Рускините казват количествата да се умножат по 3 спрямо таблицата, а според мен и по повече трябва... Но за мен това не е проблем, защото многоцветните гоблени винаги ги започвам с по 1 брой от посочените номера и допълвам количествата в процеса на работа и така сумата не е толкова стряскаща...

В таблицата е дадено количеството на конците,без нужните за завършване и захващане.Количеството е най-добре да се умножи по 1,5 или 1,7.Зависи също от начина на шиене.При парковка отиват повече конци.Повечето от нас си купуваме конците на части,първоначално по 1 чиле или използваме от старите запаси.След това докупуваме.Като се има предвид,че един такъв гоблен се шие 2-3 години :D,финансово не се усеща.

Eveline,чудно ти се получава моренцето.Какви цветове,не мога да му се нагледам.А пък счупената мачта-сякаш мога да я пипна.
1:1 със скрина.А за скоростта ти-нямам думи.След два реда,вече имаш впечатления-как се шие ЭстЭ в сравнение с ГК?

Последно редактирано:
Назад