За любителите на Golden Kite

kaluga, възхитена съм от избора, от скоростта и от резултата!!!:clap:
Unknown_lady, за малко да изпусна. Чудесно се получава.:kissyou:
lili49, красота, браво!!!:flower:
tiherula, чудесен избор, чакаме началото!!!:flowerlove:
ya-ya, благодаря за насочването. Като че ли и аз нямам коментар, освен този: Много красиво!!!:kissyou:

Още един ред до финала.......Съжалявам за лошата снимка - от телефона е. Утре ще кача по-ясна.

Поне 10 пъти съм разглеждала скрина,а чак сега виждам,че имало и синигерче там:uhhhh:Прелестно е!

гоблените на ГК

Лошото време тези дни малко помогнаха да напредна:idea:Но все още нищо няма на лице.А кога ще стане:confused:

Лили на каква панама шиеш гоблена и с колко броя конеца не ти ли се струва че този бод не покрива цялото платно

Шия на обикновена разграфена бълг.панама.И изобщо не става рехаво.То става като тъкана черга:gipsy:.

elenatzanou, толкова е красиво, че чак спира дъха. Браво!!!:clap::kissyou:
ya-ya, подскажи, моля от къде изваждаш страничките на показаните линкове. Аз влизам в сайта на процесите на ГК на осинка, но тази страничка не мога да я намеря. :-|

Последно редактирано:
О ,ще стане! Напредваш lili49!:clap:
Аз още не съм комплектовала. Днес ходих да търся панама и като ми казаха 40 евро обърнах се и излезнах. Ще си я поръчам от БГ.
elenatzanоuЩе бъде достойно другарче на първия! Стахотен е!:thumbup:

Последно редактирано:
Изобщо не си ме засегнала.Аз уважавам мнението на всички.Така че споко и продължаваме напред.

ya-ya, подскажи, моля от къде изваждаш страничките на показаните линкове. Аз влизам в сайта на процесите на ГК на осинка, но тази страничка не мога да я намеря. :-|

Ели,не мога да ти пиша на лични.Изчисти си малко личните съобщения.

elenatzanou, толкова красиво става, че ще вземеш да ме запалиш и аз да ушия някой натюрморт! :clap: досега никога не съм се заглеждала по тях.:D
lili49, доста бързо напредваш!Браво!:clap:

Здравейте момичета. Реших да ви покажа моя първи GK - 390 God speed, който завърших преди няколко дни. Снимката е от телефон и на живо е много по-хубав, макар, че на фона на повечето от показваните тук гоблени моят изглежда направо лесен, но много си го харесвам.
Досега не съм показвала етапи, но не пропускам нищо, което показвате и съм възхитена от всички вас и от вашите красоти. :clap:
И тъй като, както знаете е зараза - мисля следващият ми да е GK1301-At the spring. Моля, ако някой го е срещал някъде ушит, нека да покаже, тъй като ми се иска да го видя, преди да реша окончателно.
И ако мога да попитам за мнението ви - как мислите, дали ще се получи добре на аида 18, полукръстче с 4 ката конец (за по-бързо)?

voda 1 къде си крила тази красота до сега? Чудесен е! Поздравявам те!:clap:
А за избора ти на новия ГК няма какво да кажа, възхитена съм! Ето и етап от ГК 1301,момичето шие на Линда 27 каунт бод 1:1. Относно желанието ти да го започнеш на аида 18 каунт полукръстче с 4 нишки, мога да кажа, че не съм сигурна дали ще ти е по-лесно. Трудно се промушва конец от 4 нишки на аида 18 каунт.

И тъй като, както знаете е зараза - мисля следващият ми да е GK1301-At the spring. Моля, ако някой го е срещал някъде ушит, нека да покаже, тъй като ми се иска да го видя, преди да реша окончателно.
И ако мога да попитам за мнението ви - как мислите, дали ще се получи добре на аида 18, полукръстче с 4 ката конец (за по-бързо)?
voda1, поздравления за завършения гоблен...:clap:...
toni68 ти е показала снимка на следващия модел, който си избрала, а аз ще ти покажа снимка на ГК-943, който се бродира на панама Аида16 с 4 нишки с бод полукръстче...

До сега никъде не съм срещала девойка, която да е избродирала гоблен на Аида18 с полукръстче от 4 нишки, а само такива, коита са започвали и после са се отказвали...
С моят малък опит, но не личен, а от "бродене и четене" в нета бих ти дала сл. съвет:
Бод кръстче с две нишки на Аида 14,16,18...полукръстче с четири нишки на Аида 14,16...полукръстче с три нишки на Аида 18...
Каквото и да избереш ще ти бъде по сърце, така че ти желая успех...
Аз лично бродирам и един гоблен на Леврон бод петит-поинт на Аида18 с две нишки...исках да се получи малко по-голям размер /с около 10см. /, но не го препоръчвам тъй като панамата много прозира...позволих си го за себе защото не шия стегнато и не обичам да бродирам с три нишки...след изпирането и накисването в омекотител /в обозримо бъдеще, но незнайно когa/ се надявам в голяма степен да се заличи прозирането на панамата... надявам се да съм била полезна...
Приятен ден и успешна нова седмица, мили момичета...:kissyou:...

Последно редактирано:
Четири нишки на 18-ти каунт е прекалено много. 27-ми каунт пък ми се вижда доста ситно. За по-плътно покритие препоръчвам 25-ти каунт полукръст в две нишки. Успех!

voda1, каква прекрасна изненада!!! Чудесен гоблен!!! :clap:
Според мен няма лесен гоблен на ГК и с основание му се радвай, защото заслужава.:kissyou:
И според мен на Аида 18 с четири нишки, дори и на полукръстче, не е добре . С три не можеш, защото ГК има смесени цветове. Съгласна съм напълно с това, което са писали момичетата.

Последно редактирано:
Voda1,поздравления за завършения ГК!
Когато преди време ми поиска схеми с рицари и ги разгледа,реакцията ти беше нещо от рода на "Това не е за мен!"Дори не предполагах,че си започнала,а сега имаш готов шедьовър.:clap:Дори не съм предполагала,че този гоблен е толкова сполучлив.Много ми харесва!
Присъединявам се към мнението на момичетата-Аида 18 с кръстче или 22 или 25 каунт петит(полукръст).С четири нишки е грубо,неикономично откъм конци и трудно за промушване.

Здравейте, :blueflow:
Благодаря на всички за съветите ви. Много ми помогнахте, при такова единодушно мнение няма как да не ви послушам. Иска ми се панамата този път да е по-едра, така че ще е кръстче.
ya-ya, не съм аз тази, която е казала "Това не е за мен", на друга съфорумка си изпращала рицарски схеми - може и тя да се появи с някой гоблен като моя или твоя ;)
Поздрави на всички :kissyou:

Назад