За любителите на Golden Kite

Ata благодаря.Благодаря на всички за помощтта.:kissyou:
Този ще бъде.Нищо че всички ми харесват.:D

Момичета любителки на тези прекрасни гоблени.Имам молба към вас.Мисля да скоча в дълбоката вода и дано ушия и аз един прекрасен гоблен.Мисля да се спра на това но искам вашето мнение което ценя много.Залъка е голям но стига с тези еднодневки.:gipsy:Не знам дали ще мога да намеря схемите и ключа но много се надявам някои от вас да го има.Ще бъда безкрайно благодарна ако го споделите с мен. lili_1949@abv.bg

Лиле и този е в пощата ти :kissyou:

Елена, прекрасен натюрморт се получава!!! Много ми харесва!!!:clap::kissyou:
lili49, поздравления за избора и много добри пожелания за успешен процес!:flower:

Няма малък размер при този модел...................
..........., а и качеството на изображението при по-малката картина рязко спада. Ако не ти харесва крайният размер, можеш да използваш по -ситна основа.

Напротив,има малък размер и той е под номер 1041.Повече инфо тук http://www.goldenkitestore.com/index.php?main_page=product_info&cPath=239_206_15_32&products_id=3108.
С всичко останало съм съгласна.Качеството на малкия пада и това е видно като увеличиш скрина.Аз също бих шила големия.

Елена, натюрморта е великолелен и много бързо напредваш:clap:
Mila an,моя съвет е да го започнеш от там, където ще ти е удобно-т.е. Няма да ти тежи ушитото, няма да го мачкаш.Навиците се променят според обстоятелствата:idea:
Не му мисли много и скоро ще чакаме етап:kissyou:

Напротив,има малък размер и той е под номер 1041.Повече инфо тук http://www.goldenkitestore.com/index.php?main_page=product_info&cPath=239_206_15_32&products_id=3108.
С всичко останало съм съгласна.Качеството на малкия пада и това е видно като увеличиш скрина.Аз също бих шила големия.

Вярно, че имало! Недоглеждане от моя страна- случва се:shhh:

lili49, вече са ти показали картинка на 1047, а ето какво още намерих за теб...

И едно компетентно мнение, на което според мен можеш да се довериш...
"Прекрасный размер! Прекрасный скрин! Прекрасная вышивка!
.. Да и маленький вариант вовсе не так уж плох..."

neolina,благодаря ,че показа снимка на малкия модел.
Всеобщо е мнението,че малките схеми са некачествени и по-несполучливи от големите.Но вече имам няколко примера за обратното:
1.Гобленът на kaluga-Forest scene 982-прекрасен!
2.Гобленът,който шие Toni68-1872.Малкият вариант 1873 беше ушит от една руска девойка-изключително сполучлив
3.И снимката на 1041,която ти показа.Малко по-нагоре е снимката на 1047-разликата не е кой знае каква,освен размера.

Край момичета.Ще шия 1140 вече съм събрала и част от конците.Така че ако някоя от вас има малкия модел може да ми го изпрати.:angel:И от понеделник ще ми гледата сеира:gipsy:

mila_an"имаше въпрос към нас:"...Някоя от вас шие ли от горен ляв ъгъл и какво и е мнението?"
Мога да споделя това, което съм прочела при руските девойки...
Използването на рамка го приемам като"почти"задължително условие...
По неписано правило, може би установено от практиката се препоръчва гоблените с кръстче да се започват от горен ляв или долен десен ъгъл, предвид посоката на горния конец на кръстчето...така няма да се изкриви гоблена, особено ако се шие по-стегнато...
По същата логика за гоблените, които се бродират с петит-поинт се препоръчва започването от точно противоположните ъгли - горен десен или долен ляв...
Ако се започват кръстчета от горен ляв ъгъл дясната ръка не стои върху вече ушитото, а върху празната част...при бродирането върху рамка ушитото може да се навие и така да се запази от намачкване ...
За мен недосатък е, че не може да се използва крайната част от схемата, там където се застъпват и повтарят знаците защото те остават в лявата част на листа...и второто е, че ръцете ми стоят по-изпънати напред, което за мен е неудобно...
Ако гобленът се започва от долен десен ъгъл, ако се бродира с дясната ръка отгоре, тя стои върху вече ушитата част...но ако лявата ръка е отгоре, този проблем се избягва...
Моят малък опит ми показа, че за мен се оказа удачно:
Гобленът да бъде идеално опънат върху рамка...
Започването да става от долен десен ъгъл с повече внимание към вече ушитото, тъй като при мен дясната ръка стои отгоре , а лявата отдолу...
Тъй като гоблените на ГК са нещо различно и по-сложно от всичко останало, те предразполагат и предполагат желанието да се научи и опита нещо ново...така, че mila_an ако имаш желание да опитваш нов начин, направи го дори да е в разрез с всички познати съвети и опити до сега...може това да се окаже твоя начин...кой знае...???...:idea:...

neonila, благодаря ти много за конкретния и изчерпателен отговор, научих много от тебе. :D Започнах GK 1181 вчера. От горния ляв ъгъл. Смятах, че ще ми бъде необичайно и неудобно, но нищо подобно. На втория ред съм на схема №1. Шия на панама 18 каунт, получава се перфектно. И... :D нямам търпение да стигна до етап.

Малък напредък и от мен, населението е преброено ! Сега напред към недвижимата собственост :D

Тони много са хубави кравичките и пастирките.Супер.По красиво е от картината.:clap::clap::clap:

Малък напредък и от мен, населението е преброено ! Сега напред към недвижимата собственост :D

:D:Разсмя ме от сърце.Населението,че и добитъкът.Я как хубаво се вижда как кравата пие вода.Давай смело напред,че голямо строителство те чака.

Колко много красота се излива на тази страница! Браво на всички вас, момичета, радвам се, че и аз съм сред вас. Показвам ви поредното преместване на гергефа - аз започнах от ляво на дясно първия ред, а сега реших да вървя от дясно на ляво (честно казано не ми се местеше гергефа чак в началото) Да ви питам - как опазвате ръкоделието чисто?:confused: Аз увивам със стреч фолио и закривам винаги ушитото, но въпреки всичките ми старания панамата ми от опаковата страна е доста замърсена.

ovne ако гоблена не е на стан и навит на руло , изглежда няма опазване от замърсяване. Аз съм подгънала от всички страни и опаковала в носни кърпички, само участъка на който шия е открит, но ела да видиш колко е чист :D

Назад