За любителите на Golden Kite

Момичета любителки на тези прекрасни гоблени.Имам молба към вас.Мисля да скоча в дълбоката вода и дано ушия и аз един прекрасен гоблен.Мисля да се спра на това но искам вашето мнение което ценя много.Залъка е голям но стига с тези еднодневки.:gipsy:Не знам дали ще мога да намеря схемите и ключа но много се надявам някои от вас да го има.Ще бъда безкрайно благодарна ако го споделите с мен. lili_1949@abv.bg

:D Лили, радвам се, че си решила да се скочиш и ти в дълбоките води. И да показваш етапчета, за да му се радваме и ние. Провери си пощата. /мисля, че между lili и 1949 има долна черта, на линка не се вижда/

Мила благодаря за схемата.И наистина е голям залък:gipsy: .Много мартенички много нещо дано успея да събира всички цветове.Само да ми поясните от коя табличка да се ориентирам за необходимите количества че не съм много на ясно с езика.:(

Lili49,добре дошла при нас.Разходът на конците зависи от каунта на панамата.Ако решиш да шиеш кръстче на 18 каунт,гледаш колоната под 18.Дадени са две стойности: по-малката в инчове,по-голямата в см. Но ти трябва и за захващане,прескачане и т.н.
Кой смяташ да шиеш-1140 или 2051?

Последно редактирано:
Току-що ги разгледах и двата.1140 е големия-900/755 бода, 2051 е "малкия"-700/587 бода.Вижте и вие,ама според мен няма особена разлика в качеството на скрина.

Момичета, когато преди време отворих тази тема, не ми минаваше изобщо през ума, че ще се превърне в галерия на изящните изкуства. Парад на красотата. Толкова много и различни, но всичките прекрасни неща сте показали пак:clap::clap:. И аз малко по малко напредвам. Ново етапче. Този път постигнах своеобразен рекорд -7 листа за 3 седмици.

lili49 , с моя скромен опит ........аз лично бих се спряла на 2051 / 700х587 / защото е по-малък и както казва ya-ya не се забелязва разлика в качеството...след като избереш модела прецени какъв бод и каква панама предпочиташ, за да получиш гоблена с размер подходящ за евентуалното му бъдещо място...едва след това можеш да изчислиш разхода на конци...

Последно редактирано:
Момичета снощи падна едно разглеждане няма да казвам колко часа.Но сега ще падне мислене:confused: и чакам вашата помощ в избора.Кои да бъде.И още два съм си харесала но нещо не мога да прикача картинките.Единия е 944-the Empress Eugenie и 1047_ Cresheim Glen Wissahckon Autumn.
Може да не съм го написала правилно.:(

elenatzanou, вълшебно се получава! Плодовете са толкова истински... да му се прияде на човек.
lili49, сигурна съм, че ако и днес разглеждаш гоблените на GK по-обстойно ще си харесаш поне още два, които ти се иска да започнеш на мига...Така че, недей се чуди повече. Ако не можеш да избереш, направи го по жребий:D и после подреди останалите по приоритет. Успех от мен на всички момичета, които шият ГК.

lili 49 между 4-те ли ще избираш? Защото първия, 944, е само в мечтите ми...няма да се справя!Ще е геройство ,ако го започнеш!:kissyou:Ето една снимка,на руска девойка да си го представиш и ти визуално :idea:

Тони видях го и друго момиче което е ушила и трите дами и много ми хареса.Ама и пейзажите ми харесват .Не ме плаши големината и трудността повече се притеснявам от финансова точка.Така че ще чета вашите насоки и накрая с двата крака .:D
А дали има по малък от този.Много съм нахална но разберете мерака е голям.

Последно редактирано:
... И аз малко по малко напредвам. Този път постигнах своеобразен рекорд -7 листа за 3 седмици.

Е-е-е,и това ако е малко...С това темпо дето ги караш,скоро ще фалираш:D.
Май вече трябва да стягаш конците за следващия :idea:
Приказно красив става.Въпреки,че съм го виждала неведнъж ушит,твоят особено много ми харесва.:clap::clap:Май и аз ще се реша да го ушия.

lili49,няма малък вариант на 944 Empress Eugenie.

Последно редактирано:
Хайде сега и аз да помоля за съвет! Не издържах на изкушението и още тази вечер или утре ще започвам ГК 1181. Но съм в чуденка от къде да го започна. Свикнала съм да шия от долен десен ъгъл, шия без стан. Но при предишния гоблен ми беше много неудобно да държа панамата, а и ушитото вече доста се намачкваше. Опитах се да го навивам и защипвам някакси, но пак ми беше неудобно. По схеми са го дали да започва от горен ляв ъгъл. Като се замислям, смятам, че така ушитото вече няма да се мачка, но се чудя дали на мен ще ми пасне този начин. Някоя от вас шие ли от горен ляв ъгъл и какво и е мнението?

Момичета това е избора ми № 1047.Пейзажите надделяха.:idea:Молбата ми е:дали има малък размер или не.Моята схема е 692/553.Според вас какво ще се получи.Не можах да намеря етапи на точно този гоблен.

Да не мога да го видя и не мога да направя регистрация.Не се справих.И някои дали има малкия размер и как изглежда.Много въпроси но не искам да започна нещо и след това да го захвърля.

Да не мога да го видя и не мога да направя регистрация.Не се справих.И някои дали има малкия размер и как изглежда.Много въпроси но не искам да започна нещо и след това да го захвърля.
Това е снимката на 1047

Момичета това е избора ми № 1047.Пейзажите надделяха.:idea:Молбата ми е:дали има малък размер или не.Моята схема е 692/553.Според вас какво ще се получи.Не можах да намеря етапи на точно този гоблен.

Няма малък размер при този модел. Всеки сам си решава, но след като се влагат толкова много време, пари и нерви, някак си не си струва да се пести от размера, а и качеството на изображението при по-малката картина рязко спада. Ако не ти харесва крайният размер, можеш да използваш по -ситна основа.

ПП Преди време имах възможност да наблюдавам процесите на 2 ГК(едната харесала гоблена на другата и решила и тя да го шие, но избрала малкия размер) Уж правени по една и съща картина, но единия голям, другия малък, а към края на процеса резултата беше, че даже и шиещата го не си го харесваше- ефекта на размитост, който е типичен за гоблените на ГК, при малкия размер беше още по виден и дори гледан от далеч, не изглеждаше добре.

Последно редактирано:
Назад