За любителите на Golden Kite

След дълго отлагане и аз най-после се реших да започна гоблен на ГК:idea:.Така гоблена е 92 цвята(41едноцветни и 52 мартеници),размер х300-в176 бода,шиа на аида 18 с гобленов бод.Досего резултата ми харесва макар и да не съм ушила много.Това е ушитото от мен
Атова трябва да се получи.

lealya, прекрасен избор!:kissyou:
Резултатът до сега е прекрасен!:clap:
Поздравления, че си се престрашила!
Аз все още продължавам да се каня на няколко!

Благодаря ви:kissyou:, ще показвам често.В момента бродирането(освен стандартната домакинска работа)е единственото нещо което правя защото попаднах на некоректен работодател и отново имам много свободно време.Страхувах се от многото единични бодчета,но се оказа по-лесно от колото предполагах.Това което съм ушила е за два дена(почти 1 лист).

Чудесен избор! А за скоростта да не говорим! Успех и по-честичко показвай за да му се радваме:clap::kissyou:

Опитах се да направя свястна снимка на дневна светлина и пак не успях.
Цветовете в действителност са много по-различни.

lealya, чудесен избор! Много нежен гоблен. Добре дошла при нас. Леко и успешно шиене и показване по-често.:kissyou:
ya-ya, и ти си напреднала доста. А снимката е много хубава. Виждат се, че ще си е шедьовър.:clap:
nimate, прекрасно се получава. Ангелът просто грее.

Готова съм с поредният ред от моите ангели

отправям се към 5-ти ред.

Поздрави :kissyou:

здравейте момичета.
От много време влизам и разглеждам вашите красоти и всички гоблени на ГК много ми харесват.
И аз реших да се пробвам.Не ме притесняват многото цветове,нито мартениците- все някак ще успея да ги организирам.
Притеснява ме това,че в една мартеница има два коренно различни цвята.Мислех,че ще са по-близки и като се ушие няма да се различават,а аз сега ги виждам и двата цвята в един бод.
Вашият съвет-това нормално ли е?
Ето това е гоблена.80 цвята и120 мартеници

Ира, не се притеснявай, че цветовете в мартеницата са различни. Гобленът ти ще стане прекрасен, стига да имаш време и търпение.

Има друг проблем: трябва да ушиеш поне един лист от схемата и да го гледаш отдалеч, за да видиш красотата и дълбочината на картината. Отначало се получава едно мазало от цветове, но след няколко листа всичко става ок.

Може ли да разкажеш малко по-подробно за това с какви конци и на каква панама ще го шиеш, както и колко е голям?

Ще го шия на бълг. разграфена панама с конци дмц.
Размера е 55/70 приблизително.
Рано е да показвам етап ,защото не съм набавила всички конци.Всъщност не се налага да купувам много ,защото имам много останали.
Благодаря за подкрепата,търпение имам -времето е кът.

Гоблена е разкошен , поздравления за избора.:clap:
Не се притеснявай за мартениците , сигурна съм , че ще се получи страхотен резултат.

здравейте момичета.
От много време влизам и разглеждам вашите красоти и всички гоблени на ГК много ми харесват.
И аз реших да се пробвам.Не ме притесняват многото цветове,нито мартениците- все някак ще успея да ги организирам.
Притеснява ме това,че в една мартеница има два коренно различни цвята.Мислех,че ще са по-близки и като се ушие няма да се различават,а аз сега ги виждам и двата цвята в един бод.
Вашият съвет-това нормално ли е?
Ето това е гоблена.80 цвята и120 мартеници

Аз също съм си харесала този гоблен ,но така и не можах да намеря схемата,така че ще следя твоя с интерес

Назад