За любителите на Golden Kite

elenatzanou, всички които са се докоснали до ГК, започват да мислят така. Сега, когато шия втори ГК, обаче чувствам нужда от време на време да шия по-лесен гоблен и усещам как се заглеждам и по други красоти, но вече ги подбирам, като че ли по друг начин. Определено, чувството, че шиеш някаква картина (в истинския смисъл на думата) не те напуска по време на процеса, но все пак човек се уморява от многото смяна на цветове, единичните бодове и осъзнаването, че процесът е продължителен и труден. Крайният резултат, обаче си струва - получаваш шедьовър. :kissyou:
Svetlana Lazarova, отдавна съм хвърлила око на твоя избран гоблен, но не знам кога ще му дойде редът. Много го харесвам, като че ли изведнаж те пренася в друга епоха, друг свят, спокоен, малко романтичен и невероятно жив.:-|

elenatzanou, всички които са се докоснали до ГК, започват да мислят така. Сега, когато шия втори ГК, обаче чувствам нужда от време на време да шия по-лесен гоблен и усещам как се заглеждам и по други красоти, но вече ги подбирам, като че ли по друг начин. Определено, чувството, че шиеш някаква картина (в истинския смисъл на думата) не те напуска по време на процеса, но все пак човек се уморява от многото смяна на цветове, единичните бодове и осъзнаването, че процесът е продължителен и труден. Крайният резултат, обаче си струва - получаваш шедьовър. :kissyou:
Svetlana Lazarova, отдавна съм хвърлила око на твоя избран гоблен, но не знам кога ще му дойде редът. Много го харесвам, като че ли изведнаж те пренася в друга епоха, друг свят, спокоен, малко романтичен и невероятно жив.:-|

Аз лично ,се пренесох в света на " Клетниците" на В.Юго това произведение ми е слабост и много ме е впечатлило още когато бях малка ,а този гоблен е моята представа за онова време ....

Ей ,момичета аз като видях моята Ниагара ,веднага ме впечатли и си мисля че в минал живот съм била там.:gipsy:

Показвай етап,де....докога ще ни държиш в напрежение?

Още съм съвсем в началото и още няма много за показване-още нищо не се вижда:D А и си почивам с ездачката,която ми се струва много лесна и сякаш по-бързо върви след ГК-та:D

Здравейте момичета, и аз съм решила да се присъединя към вас. Харесала съм си тези два гоблена и не само тях:D

Първият ми се струва доста голяма хапка за мен:confused:Вторият е с малко по-малко цветове, искам да попитам някой срещал ли е някъде етап от него, защото аз не можах да намеря:kissyou:

Здравейте момичета, и аз съм решила да се присъединя към вас. Харесала съм си тези два гоблена и не само тях:D

Първият ми се струва доста голяма хапка за мен:confused:Вторият е с малко по-малко цветове, искам да попитам някой срещал ли е някъде етап от него, защото аз не можах да намеря:kissyou:

Виж тук:
http://rukodelie.devichnik.ru/index.php?showtopic=82120 и аз му бях хвърлила око,но не ми стигна смелост...

Последно редактирано:
Момичета ,не мога да си намеря място ,откак открих ГК .Макар ,че все още не съм шила техен гоблен ,но от това което видях из форуми и сайтове и изобщо интернет ,направо се разболях . Защо не може да ги шием с поглед ?!?! Запланувала съм да избродирам нещо огромно и супер запленяващо . Може да го шия с години ,но искам да е нещо ВЕЛИЧЕСТВЕНО ,тоест да си заслужава всяко бодче и едва ли има по-достойни от ГК . Много мисля ,много разглеждам и май почти се навих да се помъча с този гоблен . Моля ,ако някой има точно тази схема да даде своя принос към моите грандомански мераци . Благодаря ВИ съфорумки ! Това е гоблена -

http://www.goldenkitestore.com/inde...t_info&cPath=240_241_256_271&products_id=7828

А това ми е e-mail

svetli@windowslive.com

Момичета ,не мога да си намеря място ,откак открих ГК .Макар ,че все още не съм шила техен гоблен ,но от това което видях из форуми и сайтове и изобщо интернет ,направо се разболях . Защо не може да ги шием с поглед ?!?! Запланувала съм да избродирам нещо огромно и супер запленяващо . Може да го шия с години ,но искам да е нещо ВЕЛИЧЕСТВЕНО ,тоест да си заслужава всяко бодче и едва ли има по-достойни от ГК . Много мисля ,много разглеждам и май почти се навих да се помъча с този гоблен . Моля ,ако някой има точно тази схема да даде своя принос към моите грандомански мераци . Благодаря ВИ съфорумки ! Това е гоблена -

http://www.goldenkitestore.com/inde...t_info&cPath=240_241_256_271&products_id=7828

А това ми е e-mail

svetli@windowslive.com

Изпратих ти 1437 ,май по малкия вариант.:confused:

tamida, шиеш прекрасен гоблен. Виждам, че шиеш на кръстче и навярно поради това се получават много сочни и наситени цветове, без просвети на панамата. Образът е много ясен и чист. С удоволствие ще наблюдавам продължението.:kissyou:

Много ми е интересно като се хие с кръстчета от колко ката конец се шие,заради мартеницата.Моя го шия с гобленов бод,но гледам,че и някои от рускините шият кръстчета,а ми е интересни мартеницата как се шие с кръстчета,дали на по-едра панама.Аз съм шила кръстчета на нормална панама от два ката конец ,но стана много дебело и трудно се шиеше.Дано ме разбрахте какво искам да обясня,че аз едно обяснявам:D

Мартениците няма как да се шият по друг начин,освен 2 ката.
Повечето рускини шият кръстче,2 ката,обикновено на 18 каунт.

Мартениците няма как да се шият по друг начин,освен 2 ката.
Повечето рускини шият кръстче,2 ката,обикновено на 18 каунт.
Toчно така. Така и аз шия моята Биянка. 8о% от рускините използват крьстат бод.Много го обичат и считат,че става със него по-хубаво. Бианка е за мен един експеримент/кр.бод е за прьв пьт/. И вече имам много неща с крьстат бод,разбрах че хубаво става и го приех напьлно. Всичко е започнало сьс нея.

Назад