Стрва ми се, че е време да повдигна тази темичка отново...
Тук трябваше да се похваля с едно невероятно сладко гобленче, което ших за сватбен подарък на една много влюбена млада двойка. Но... тъй като до последно го дооформях и рамкирах, не успях да го снимам. :no:
Все пак ще спомена няколко думички за него - моделчето е Tatty Teddy -
Our Wedding Day и е супер приятно за шиене. Има разнообразни конци, включително металик и крейник, като направих и малка промяна - розите станаха розови, а ризката на мъжкото мече - млечнозелена. Има и разнообразни бодове, които аз разнообразих още повече - вместо контур с две нишки металик използвах техника, която в последствие идентифицирах като
whipped backstitch, а конфетите направих с lazy daisy.
Крайният резултат (разбира се, оформен със сребристо паспарту и сребриста рамка) е много нежен и, по мнението на самите младоженци, гледан отдалече прилича на нарисувана картинка и човек не може да повярва, че е бродирано от ръка. :loveglasses:
За да не съм съвсем голословна, показвам и още едно творение. Не се отлепям от любовната тематика с помощта на едно малко котенце по мотиви от Маргарет Шери. Казвам по мотиви, защото оригиналът е
този книгоразделител, но на мен и трябваше да е малко по иначе.
Обърнах котето огледално, без да обръщам балончето, отрязох малко от връвчицата (тук си имах и обективна причина - последното парченце панама, което ми беше останало, беше добре на ширина, но на височина едвам достигаше) и по идея на половинката ми "скрих" зад крачетата частта от нея, която оригинално е пред тях. Разбира се, имаше и традиционната смяна на цветове - от синьо-черната в сивата гама. От крайния резултат съм повeче от доволна.

arty:
Това е... засега...