От ръцете на Мара

:thumbup: Отново поздравления, прекрасни нови дребосъци си направила.:clap::clap:

Прекрасни дребосъци. Винаги влизам и разглеждам страничката ти с интерес. Има много позитивно настроение в нея. И винаги се зареждам.

Относно пипкавостта на котето - не е чак толкова много, контурите на Tatty Teddy са доста по-страховити. Иначе, така спящо, май го няма в цветен вариант, аз съм виждала едно друго, полегнало в хамака със слънчеви очила и коктейл в ръка. За него обаче не съм си намерила схема.
Но пък откъм хамак и коктейл разполагам с това. Обаче за всички тях и за мишоците, и всякакви сладурии от Margaret Sherry - :shhh: - много идеи ми се събират в главата, искам всичко и не се захващам (или не завършвам) нищо. Е, все пак, признавам си, триото мишлета съм го заглеждала и си харесах... спящото... някакво deja vu се мотае тука явно :confused:. Между другото, в руския форум намерих и една вариация по тях.

Иначе, благодаря на всички, намерили време да погледнат тук! Радвам се, че ви харесват заниманията ми, защото, може да ги правя за себе си, но винаги е хубаво, когато и други хора виждат смисъла и ползата от тях! :kissyou: :kissyou: :kissyou:

Ъммм... ето ти:

Като гледам, май се бродира върху синя панама.

Последно редактирано:
Малко си позатраях, защото заподозрях, че ще имам не само какво да пиша, но и да покажа. :idea: Благодаря за споделените схеми, и тяхното време ще дойде!

Но сега ви представям един много важен (особено за мен и за семейството ми) представител на животинското царство - сладката кравичка. :loveglasses: Тя си идва и със своята история - по принцип в момента съм в сесия, но замених няколко часа от ученето с бродирането ѝ. За нейно щастие смятам, че ми донесе късмет. :greeneye:

Имам и планове за бъдещето, но те малко ще поизчакат... Малко... :gipsy:

Последно редактирано:
Ето това е! Преди всеки изпит - по една бродерийка и ще ги вземеш всичките!

Благодаря ти Nev, макар да не съм сигурна дали ще мога (и дали трябва) да спазвам твоя съвет :D

Ето едно мотивче на Margaret Sherry, отново ушито по технологията "хареса ми, искам го!". Пълната версия на гобленчето включва освен кученцето Spot и мечока Archie, пак с такава диадемка със сърчица, но аз си избрах само това фрагментче. Засега идеята ми за оформление е като магнитче за хладилник. :loveglasses:

Последно редактирано:
Сладур, както и всичките ти бродерийки. Ако не му трябва спешно оформяне, може да си го оставиш за Св. Валентин.

Благодаря ви за похвалите! :kissyou: Наистина физиономията на кученцето е уникална, затова и не успях да му устоя :D

Относно оформлението - аз постоянно съм на любовна вълна, така че не ми се чака чак до световния ден, в който всички се сещат, че са влюбени ;) И без това имам прекалено много неща без рамки, а тези с рамки нямам как да закача и повечето си стоят прибрани :( Това поне има как да си го окача и да му се радвам всеки ден :loveglasses:

Стрва ми се, че е време да повдигна тази темичка отново...

Тук трябваше да се похваля с едно невероятно сладко гобленче, което ших за сватбен подарък на една много влюбена млада двойка. Но... тъй като до последно го дооформях и рамкирах, не успях да го снимам. :no:

Все пак ще спомена няколко думички за него - моделчето е Tatty Teddy - Our Wedding Day и е супер приятно за шиене. Има разнообразни конци, включително металик и крейник, като направих и малка промяна - розите станаха розови, а ризката на мъжкото мече - млечнозелена. Има и разнообразни бодове, които аз разнообразих още повече - вместо контур с две нишки металик използвах техника, която в последствие идентифицирах като whipped backstitch, а конфетите направих с lazy daisy.

Крайният резултат (разбира се, оформен със сребристо паспарту и сребриста рамка) е много нежен и, по мнението на самите младоженци, гледан отдалече прилича на нарисувана картинка и човек не може да повярва, че е бродирано от ръка. :loveglasses:

За да не съм съвсем голословна, показвам и още едно творение. Не се отлепям от любовната тематика с помощта на едно малко котенце по мотиви от Маргарет Шери. Казвам по мотиви, защото оригиналът е този книгоразделител, но на мен и трябваше да е малко по иначе.

Обърнах котето огледално, без да обръщам балончето, отрязох малко от връвчицата (тук си имах и обективна причина - последното парченце панама, което ми беше останало, беше добре на ширина, но на височина едвам достигаше) и по идея на половинката ми "скрих" зад крачетата частта от нея, която оригинално е пред тях. Разбира се, имаше и традиционната смяна на цветове - от синьо-черната в сивата гама. От крайния резултат съм повeче от доволна. :party:

Това е... засега... :)

Последно редактирано:
много ти е сладко котенцето, а иначе за свадбения - много съжалявам, че не мога да го видя, звучат много интересно твоите импровизации, защо не ги помолиш да го снимат? :confused:

Охххх сватбеното и аз искам да го видя.....................:loveglasses::clap:
А това сладурче с балона е супер!!!:kissyou:

Благодаря за похвалите на всички! :kissyou:

Всъщност аз не съжалявам чак толкова много, че не успях да снимам мечетата, нали все пак са един вид личен подарък за сакрален повод :wine: Дори и да ги бях снимала, пак нямаше да бъде в цялостния завършен вид, защото исках той да си е само за младоженците. А импровизациите ги споменавам с идеята, че може да послужат и на някой друг :)

Накратко казано, аз продължавам да се нося на балоните на любовта. :D

Този път експериментално през дупчица върху ситната българска панама с 2 нишки конец - на снимката може да изглежда малко рехаво, но всъщност, гледано от известно разстояние (както си и трябва), запълването е доста добро. :yes:

Благодаря на Руми (ANIMONI), която (по съвсем друг повод) ми даде линка, където авторката на схемата качва своите интерпретации на тема Fizzy Moon. :kissyou:

Последно редактирано:
Браво

Всичко е много пипнато и с голямо желание правено. Нека балонита изминат разстоянието София и Бургас и обратно :idea:

Хей,страшна си.аз докато се размотавам с едно от моделчетата,ти не само си ушила,но си и оформила друго от тях.Знаех си,че щом ти допадат нещата на Маргарет Шери и тези ще ти харесат.Има и други влюбени-я да видим колко от тях ще ушиеш.У вас явно от всякъде струи любов.

Назад