От ръцете на Мара

От толкова много похвали, чак да се засрами човек ;) Благодаря ви на всички, радвам се, че моите неща ви създават свежо настроение :greeneye:

Много хубана Богородичка. И аз съм я щила но без паспарту. Твоята ми харесва повече:clap:

Благодаря ви момичета, с всеки следващ ваш пост се чувствам все по-уверена в шиенето и избора на оформление :kissyou:

Хайде, аз да направя един скромен отчет от последните няколко дни - едно фарче по схема на Maria Diaz, публикувана в Cross Stitch Crazy. От някакъв руски форум май я видях и беше нещо като "любов от пръв поглед" или по-точно "ето това си търся" :) Снимката е отвратителна, но пък вече май сме си заплюли модел за фотоапарат и след някой друг месец ще си поправям масово картинките... Гобленчето е току-що изпрано, неисъхнало и неогладено, но с телефон се снима само по обяд ;)

Струва си тази любов от пръв поглед.:clap::clap:Разкошно е фарчето.И аз си падам по тях.Поне имаш нещо да снимаш, а аз и тази възможност нямам. Фотоапаратите,които имаме ,вече не са актуални.:D

Наитина е много симпатично това фарче!!!:loveglasses: От кога се каня и аз да ушия нещо подобно............. ама за сега само с каненето си оставам.......:gipsy: Не се съмнявам и в оформлението му..........:clap::kissyou:

Много е свежо фарчето :clap::clap::clap:
Пожелавам още този месец да се сдобиеш с желаното фото...........:gipsy:

Благодаря ви!
Пепи, ти докато се наканиш и то самичко ще се ушие гобленчето ;) Това специално е съвсем мъничко, работа за няколко дена (даже ден-два за по-опитните), а и аз допълнително си спестих боцкането като замених някои кръстчета с полукръстчета :)
Благодаря и за пожеланията за скорошно фотосдобиване, дано, дано :)

О аз имам много голяма нужда отнякъде да ми мирише на моето море, което кой знае кога ще видя... Но пък поне вече имам морско гобленче и мога да засвидетелствам, че съм морско чедо :)

Време е за малко отчет :greeneye:
Най-важното нещо - тези дни вече се сдобихме с фотоапарат и не можем да му се нарадваме. Направих си нови снимки на почти всички гобленчета, особено на непоказваните, подредих ги в хронологичен ред (на ушиването, не на рамкирането) в нов албум и сега искам да ги споделя :)

Първо - линк към албума: http://bopbopmara.snimka.bg/tapestries/moite-gobleni.557603 - тук има обновени по-свестни снимки на показаното досега и, разбира се, на "новите" неща (слагам кавички, понеже някои от тях вече са на по няколко месеца).:gipsy:

Сега да видим...

Още от ранното лято - най-после довърших Lily на Tatty Teddy, контурът не беше чак такава мъка (а пък и не ми беше за първи път), но се искаше воля, за да се заема с него :D Гобленчето все още не е рамкирано... засега и не се очертава да бъде...

Последно редактирано:
После посред лято реших да си довърша зимното гобленче - втората картичка от Kram z robotkami. Тъй като при рамкирането на другарчето счупих стъклото на едната рамка, когато станаха готови и двете ги оставих без стъкла, разбира се, няма да е за постоянно :)

По същото време набързо уших и това семпло еротично дуо на гола дама и слънчоглед. За първи път видях моделчето при BIBETO и оттогава съм си го харесала. По идея трябва да ми прави компания на другото еротично гобленче, но засега си правят компания в чекмеджето... Показвам ги и двете, защото са рамкирани в еднакъв стил. Паспартуто е изрязано от черна гланцова картонена папка. Оформлението е семпличко, но аз си го харесвам и всъщност не очаквах, че ще стои толкова добре :)

И така, ето го слънчогледа (не е достатъчно добра снимката):

И ето рамкираното "Наслаждение":

Още едно монохромче - галопиращото силуетче на конче, изпълнено в червеникаво-кафяво с кръстчета и части от кръстчета (ако правилно съм разбрала схемата). Материализирано е към края на септември.
И то е рамкирано с клипсове и паспарту, цветът на картона не е същия като на конеца, но успя да пасне. Между другото иначе дребното гобленче по този начин изглежда доста "отворено" и по-голямо :D

Мишлето на Маргарет Шери трябваше да чака около година от приготвянето на конци, панама (че и рамка) до ушиването си (което отне само няколко дена) :shy2: Но пък, откакто е готово, не мога да му се нагледам :loveglasses:

Първият Dimensions - Hummingbird Grace, макар и с не съвсем оригиналните цветове. И малко своеволност в нишките - не ми се понрави птичката да е шита с 1 кат и си я направих с два :lookup:... Преди да почнете да ме биете :bong: - обичайното ѝ другарче - Hummingbird and Wisteria - е с два ката и, понеже е в плановете, реших, че така ще си подхождат повече (и все още така мисля :scared:). Иначе знам, че ключът се следва абсолютно точно и не смятам да си позволявам такива импровизации повече.

А, да, панамата си я тонирах леекинко чрез топене в отваря на разни подправки (като че ли куркумата имаше най-осезаемия ефект). Не знам доколко стана цвят на слонова кост, но е близко до цвета на полукръстчетата от фона, което си е и идеята в оригиналната комплектовка.:party:

За рамка... има време...

Назад