ГОБЛЕНИ eli1958-моята неосъществена мечта...

• Началник на темата Началник на темата eli1958
  • Начална дата Начална дата
Време е и аз да се представя в "Мойте творби".Неискам да оставате с впечатлението,че само пиша и давам мнения,а нямам нищичко ушито.Защо съм нарекла страничката си така-ще разберете когато я посетите.Добре дошли в МОЯТА НЕОСЪЩЕСТВЕНА МЕЧТА...

Започвам с първият си ушит гоблен-Снежна гора от Вилер,който като начинаещ гобленар уших по цветове и то само за четири дена,а след него и Зимна приказка.Всъщност това са гоблените които са поставени в рамка.

Последно редактирано:
Продължавам с Огнено езеро и Щастливо завръщане.Коне на водопой го ших на свещи,но си заслужаваше трудът.Немога да прикрепя Щастливо завръщане и Коне на водопой,но ще опитам пак.

Последно редактирано:
Дойде ред и на пейзажите-Ковачницата,Зимен параклис,Воденицата на Боше.За съжаление фотографката не ги е снимала,но и тях ще прикача,когато получа снимките

И да се разнообразя малко уших Момичето с шапката-по един за синът и дъщерята.Отново не се прикачи:(

Последно редактирано:
Браво! Чудесни гоблени сътворяваш!
А и си осъществила повече от мечтите на младите гобленарки! :-)

Преиска ми се да ушия и икона,но бях завладяна от бод 1;4 и ми се стори много трудно.Уших Малката Богородичка за съпруга ми да го пази и закриля по пътищата.Всъщност това ми е и единственният гоблен с бод 1:1.Отново уших Богородичката,но 1:4 за подарък на племенника послучай сватбата му.Трудът ми беше оценен по достойнство-отлежава под под спалнята му-немога да покажа снимка на гоблена.

Последно редактирано:
Децата растяха,а с тях и мечтите ми.Реших да ушия Пикльото,а след него дойде и Рибарчето-последвано от Коминочистача

Казах си-добре,но как само за едното дете?-направих ги отново трите,но изчакват за фон.

Един безценен за мен гоблен-Ябълково дърво-подарък комплектовка от мама.Не го довърших,а тя милата си замина от тоя свят.Когато го взема,за да приключа с него цялата се треса и ръцете ми спират да ме слушат

Период в който спрях да шия-отказаха очите,но се захванах с плетиво на една кука.В резултат на това две покривки за кръгла маса и неколцина тишлайфера.Забравих да ги снимам когато си бях в България.Мечтата ми беше гоблените да поставя в рамки от дърворезба.

Потеглих за Испания с недовършените гоблени и Лятна идилия.Изпратиха ми и Моста Мостар,но сега се рея в облаците на Мостар.Лятната идилия я подарих на дъщерята послучай завършена магистратура.

След тях започнах редовно да влизам във форума и се включих в игрите за Осми март и Великден.Уших с много любов подаръчета на Чеденцето и Маржи-немога да покажа снимки.Намерих сред съфорумките невероятни приятели,които ми помогнаха със схеми.Благодарение на Пепка и Ради се появиха-Зеленчуците на Вервако,Бебешките обувчици,графики.

Тръгвайки си за България занесох подаръчета на щерката и синчето-гоблени ушити от испански списания.Ще покажа това което съм снимала.

Назад