Обсъждане на схеми и гоблени

• Началник на темата Началник на темата Val4e
  • Начална дата Начална дата
>)

Здравейте отново, аз подбрах цветове за гоблена си и имам една огромна молба. Ще може ли да ми кажете дали правилно съм избрала цветовете, гледах ги само в интернет, а и трябва да ги поръчам по интернет, така че няма да мога да ги видя на живо предварително. Конците са DMC. И ако смятате, че някой цвят не е правилен да ме коригирате. Много ви благодаря за помощта :clap:
Слагам файла като прикачен файл.
МНОГО, МНОГО БЛАГОДАРЯ, и се извинявам за това че отнемам от времето ви :kissyou:

Подборът си е твой.Зависи кой цвят къде се използва,дали е в тялото на животните или около тях.Някои цветове трябва да са в контраст в сравнение с други.Огледах според имената им и виждам ,че червенокафявото си го сложила към виненото червено-вм.316 бих сложила 3727;вм.815-316; вм.814-315;пясъчното го виждам 677,зл.жълто3822 или727.Нека и другите момичета да си кажат мнението.Някои цветове може да си ги имаш и да си ги ползваш ,така ,че не налагам мнението си. Успех!:loveglasses:

dushkova, благодаря ти много за съветите. Да, имаш право за промените. Благодаря, за това исках да се консултирам с вас, по-опитните, защото цветът едно се вижда в интернет съвсем друго е наживо. Благодаря. :kissyou:

Здравейте някой би ли погледнал как се щие тази схема.Дадена е само панама аида 14 и предполагам на кръстче,но има едни знаци по диагонал 2 различни.Дали не е с 1 дълга през цялата дължина и от средата към ъгълчето.

serval.741356

http://liliaaa.snimka.bg/animals/serval.741356

Здравейте някой би ли погледнал как се щие тази схема.Дадена е само панама аида 14 и предполагам на кръстче,но има едни знаци по диагонал 2 различни.Дали не е с 1 дълга през цялата дължина и от средата към ъгълчето.

serval.741356

http://liliaaa.snimka.bg/animals/serval.741356

Това са четвъртинки кръстчета.
http://www.yarntree.com/040halfstitch.htm
http://stitchaholik.narod.ru/stejki.htm

Публикуване на мнение в темата

Здравейте.Аз искам да започна гоблена Африканката 1/1 но ми изпратиха схема за 1/4 и не знам какво да правя:confused:1/4 ще ме затрудни и то доста.Дайте съвет как да го шия:idea: Гобленът е от четири части.

Последно редактирано:
Здравейте.Аз искам да започна гоблена Африканката 1/1 но ми изпратиха схема за 1/4 и не знам какво да правя:confused:1/4 ще ме затрудни и то доста.Дайте съвет как да го шия:idea:

Какво значи схема 1:4- един знак от схемата отговаря на 4 бодчета от панамата, т.е. ако искаш да е 1:1 един знак от схемата отговаря на 1 бодче от панамата.

Между другото, за кой гоблен става въпрос? Африканки много...:kissyou:

В моят албум я има в процес на шиене.С гръб върви към залеза. За 1/1 в един квадрат от панамата има 20 бода,а 1/4 са 10 това е проблема.но ще я шия по схема 1/4:kissyou:

Няма проблем да я шиеш и 1:1-4 квадратчета от схемата ще се вместват в 1 квадратче от панамата и съответно гобленът ще е два пъти по-малък.Друг е въпросът кой ти изпрати схемата и дали не е прогон,защото масово схемата на този гоблен не става за шиене

Вече съм го започнала и ще го шия 1/4,ако не ми хареса няма да ушия другите части...:idea:

знам че не е по темата и нека се изтрие поста ми , но реших да питам тук, защото винаги всички са любезни и се отзовават бързо на всичко. Накратко в заявките за месец март търсех арабското момиче, изпратиха ми схемата и вече стигнах до същината, комплектовах , принтирах и тукмо днес сядам да шия, отварям легендата и гледам схемата е разграфена в квадрати 5х5, аз много не съм веща в занаята, шила съм 1:1 и 1:4, където квадратите в схемата са съответно 10х10 за 1:4 или 20х20 за 1:1, а тези 5х5 как ли се шие, много мноля някой да ми разясни, имейла ми е :
krasy.star@abv.bg

Още веднъж се извинявам че поста ми не е по темата.

бъдни вечер

здравейте на всички
имам нужда от помощ много харесах гоблена бъдни вечер една съфорумка беше така мила и ми го испрати мисля че е на гобленсет или егогоблен с конци дмц искам да попитам някой дали го е шил в схемата която ми е пратена има 3 знака които ги дават с един номер и има 1знак който са дадени 2номера та молбата ми е ако може някой да ми поясни
благодаря предварително

знам че не е по темата и нека се изтрие поста ми , но реших да питам тук, защото винаги всички са любезни и се отзовават бързо на всичко. Накратко в заявките за месец март търсех арабското момиче, изпратиха ми схемата и вече стигнах до същината, комплектовах , принтирах и тукмо днес сядам да шия, отварям легендата и гледам схемата е разграфена в квадрати 5х5, аз много не съм веща в занаята, шила съм 1:1 и 1:4, където квадратите в схемата са съответно 10х10 за 1:4 или 20х20 за 1:1, а тези 5х5 как ли се шие, много мноля някой да ми разясни, имейла ми е :
krasy.star@abv.bg

Още веднъж се извинявам че поста ми не е по темата.

Ako става дума за кръстчета, 4 квадратчета 5/5 са едно 10/10 от панамата. Не знам на каква панама ще шиеш, но можеш и нея да си разграфиш така, ако ще ти е по-лесно.

здравейте на всички
имам нужда от помощ много харесах гоблена бъдни вечер една съфорумка беше така мила и ми го испрати мисля че е на гобленсет или егогоблен с конци дмц искам да попитам някой дали го е шил в схемата която ми е пратена има 3 знака които ги дават с един номер и има 1знак който са дадени 2номера та молбата ми е ако може някой да ми поясни
благодаря предварително

Можеш ли да покажеш ключа, обикновено знак с 2 номера е мартеница, т.е. по една нишка от двата цвята, а тези знаци с един номер може да се шият с различен вид бод. Не съм шила гоблен на тези фирми, затова покажи все пак ключа.

Каква марка конци се използват за гоблените на Дименсионс:confused:

Назад