От кухнята на Джемма

• Началник на темата Началник на темата Djemma
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
Вчера по случай рождения ден на мъжа ми имахме следната вечеря :
Салата по селски
1152530965938.jpg

Салата Тиффани

1152445601781.jpg

Ролаца от шунка

1152530504609.jpg

Суши

1152445639406.jpg

Панирани рапани

1152531071766.jpg

Пържен калкан ( не успях да го снимам)

Печени пиленца и пържени картофки

1152530692859.jpg

Торта Тирамису

1152449332625.jpg

Лелееееееееееее Джема добре , 4е имам кърпи4ки да се позабърша, защото лигите ми потекоха :!: :!: :!:

Пак съм аз. Нещо ми прекъсна връзката.
Джема, да ти е жив и здрав рожденика :!: :!: :!:

Джема да ти е жив и здрав рожденика !
Желая ви семейно щастие! :yes:

Жив и здрав да ти е рожденника :!: :!: На теб браво за разкошното меню :clap: :clap: :clap: Както винаги всичко което си приготвила е много оригинално :yes: :yes: :yes:

Благодаря ви момичета, много сте мили. На 14 имаме годишнина от свадбата. Най-вероятно ще излезем и няма да готвя в къщи, но поне торта ще направя. Сега гледам разни идеи за ураса. :D

:rainbow: Djemma :!: Всичко е прекрасно,а тортата направо ме уби :!: Италия е вече шампион :!: Да е жив и здрав съпругът ти :!:

NELIA каза:
:rainbow: Djemma :!: Всичко е прекрасно,а тортата направо ме уби :!: Италия е вече шампион :!: Да е жив и здрав съпругът ти :!:

Благодаря, а тортата я правих няколко часа преди финала на световното, та се надявах при поднасянето и вече да е факт победата на Италия. :D

Джема,невероятна си!
Пожелавам ти още дълги години да приготвяш красоти за любимите си хора :!: :!: :!:

П.П. Е,и ние намазваме рецептички..... :gipsy: :gipsy: :gipsy: :gipsy:

Djemma, ти си била ясновидка!
Да дам едно въпросче :?: :?: за салатата Тифани - какви са съставките, отдаввна я заглеждам :lady:

Не съм ли писала рецептата на Тиффани? Мислех,че съм я давала.
Значи пилешки гърди се запържват с добавка на къри, нарязват се на ситно. Слагат се в салатиера, покриват се с майонеза. Настъргва се кашкавал,пак се покрива с майонеза, настъргват се 3-4 варени яйца, пак се маже с майонеза, поръсва се с печени смлени бадеми, майонеза и се нареждат разрязани на половинки гроздови зърна . За рождения ми ден я бях правила с киви, ако си спомняте, понеже не намерих грозде. Салата е невероятна. Дори един много капризен гост много я хареса и си поръча всеки път като идва да я правя. :D

:hello: , Джема,
Изгуби се доста време от форума, но не си губила време.
Браво на тебе :!:
Много и хубава зимнина :!:

Хлебчета с шарена сол

550 мл вода
3 с л олио
25 гр мая
3 ч.л сол
1 ч.л мед
1 кг брашно

Змесва се тесто, като втаса се разделя на 12 топки, всяка се разточва на триъгълник, обилно се поръсва с шарена сол и се завива на кифличка. Изпичат се при 180 гр.
Аз сложих 2 вида брашно- ръжено и пшенично. Станаха много хубави.

1154884970078.jpg

Бирени вафли

2 яйца
2 чаши бира
1/2 ч.л сол
1/4 чаша олио
1 ч.л сода
2 1/4 чаши брашно
захар по желание за сладки вафли

Сладолед "Пъпеш"

3 яйца
300 мл сметана
150 гр захар
1/2 пъпеш

Жълтъците се разбиват със захарта, прибавя се сметаната,белтъците на сняг и пасирания пъпеш. Замразява се.

Статус
Not open for further replies.
Назад