Значи за шоколадовия заек ще изпробвам новата си форма,която бях показала.
Италианския венец е тук,първата рецепта Пасхальная коса:
http://kuking.net/my/viewtopic.php?t=8779</span></td>
Зелената салата е ясна, без коментар
Желираните яйца съм ги давала,но ако има нужда ще ги напиша пак:
приготвят се черупки като за кексчетата, но с по-малък отвор, колкото 5 ст, залива се с бульон, вкойто е разтворен желатин, до 1/3.Оставят се да желира,нареждат се нарязано на кубченца месо, царевица, магданоз, каквото ви хрумне, заливате с бульон до 2/3 и пак желирате. Накрая заливате до ръба с бульон и оставяте 1 нощ да желира. После се бели много лесно като варено яйце , а ефектът е поразителен. Ето ги миналогодишните ми яйца:
Шишчетата не са нещо специално-месо, лук, гъбки, но ще ги правя в един уред специално за шишчета, въртят се като на грил
Картофите ги правя така: млади картофчета ги сварявам леко, след това ги запържвам в масло, посолявам и обърквам с копър
Дроб сърмата е ясна,гъбите с ориз също
Боядисаните яйца пък съвсем
Кулич е руски козунак, не се плете и е високи с белтъчна глазура, ето тук вижте:
http://kuking.net/my/viewtopic.php?t=8996
На снимката до куличите е и пасхата,тя е от извара, масло, яйца, захар , стафиви и сушени плодове.
Кексчетата ги има тук във форума, ето и още един линк:
http://www.good-cook.ru/tort/tort_081.shtml
Тортата не съм решила още по коя рецепта
Коломбата е купена казах
Чешкия козунак е по рецептата на natalyna
Козунака с какао и орехова плънка също по нейната рецепта, но в едната плитка ще сложа какао,а в другата орехи, канела и захар.
И панетонето няма да е с мая , а със закваска . Рецептата за панетонето е тук:
http://www.kuking.ru/my/viewtopic.php?p=767420#767420
а закваската е такава:
ievito di pasta madre (НАТУРАЛЬНАЯ ЗАКВАСКА)
Приготовление
Делается так:
50 г сока (виноградного или яблочного) смешать со 150 граммами муки ОО хорошего качества (ну, желательно смолотой не год назад... свеженькой...), 50 г воды. Замесить шарик теста. Выложить тесто в маленькую мисочку, закрыть пластиковой пленкой и оставить в той же теплой комнате (в идеале должно быть 28 градусов тепла.. я поставила мисочку недалеко от батареи...) и оставить на 48 часов. Тесто не трогать, оно должно увеличиться в обьеме в 2 раза.
Затем вынимаем тесто из мисочки, добавляем то же количество муки и половину воды, снова замешиваем и оставляем на 12 часов. Вынимаем тесто, режем на кусочки и кидаем их на пятнадцать минут в подсахаренную воду... вынимаем, слегка отжимаем и перекладываем снова в мисочку.
Все - это готовая натуральная закваска, которая намного полезнее обычных пивных дрожжей.
Можно хранить в холодильнике 3-4 дня, прикрыв пластиковой пленкой...
Ако има нужда от превод- казвайте.