От кухнята на Джемма

• Началник на темата Началник на темата Djemma
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
Честит рожден ден на малкия !Много здраве ,весело и безгрижно детство !!!

Ами термина ми беше един ден след моя рожден ден, ама закъсня. Та се подредихме на седмица по рожденик иначе щеше да е на ден по рожденик. :D

Благодаря на всички за пожеланията.Той е още на детска градина и не е видял тортата, акам с нетърпение да го взема да видя реакцията. :D

А това е тортата за градината нали не дават домашни, поръчахме с батман. И самия рожденик- в градината, сутринта беше тържеството.

ДА ТИ Е ЖИВ И ЗДРАВ РОЖДЕНИКА! ДА ВИ СЛУША И ДА Е НЕПРЕКЪСНАТО УСМИХНАТ! ЖЕЛАЯ МУ ОТ СЪРЦЕ БЕЗГРИЖНО И БЕЗОБЛАЧНО ДЕТСТВО !

Честит рожден ден на Дани!

G120235.gif

Мила Джемма, честито и на теб рожденник, пожелаваме му да расте добро и послушно дете и винаги да радва мама, татко и батко!

ПС. Тортата е убиец :)

Djemma, честит ти рожденик! Да ти е жив и здрав,пожелавам му весели игри и щастливо детство :!:

Тортата е страхотна, ти си вълшебница! Много оригинална, представям си как си го зарадвала.

Весел празник!

Djemma, честит ти рожденик!
Да е жив и здрав и много радост на мама и тати да дарява.

Тортата която си направила е страхотна, а и другата е ефектна. Поздрави.

И на мен ми предстои торта за моя син да правя тази седмица и, ако не се изложа ще се похваля.

Djemma каза:
Ягодова торта за Свети Валентин

Блат 5 чйца, 1 ч.ч захар, 1 1/2 ч.ч брашно, 1 бакпулвер

Блатът се изпича във форма на сърце. Разрязва се на две. Сиропира се с компот от ягоди, маже се с крем от разбита сметана с розова боя, нареждат се ягодите от компота.Слага се втория блат,сиропира се, маже се с крем отвсякъде, украсява се по желание.
Аз използвах суха сметана на д-р Йоткер, разбих я с прясно мляко.

Djemma, реших да се пробвам да направя тази торта (това ще бъде първата торта която правя), затова искам да те попитам ... На колко градуса се пече блата и за колко минути?

Аз пека на 180-200 гр. Но все пак зависи и от фурната.Колко минути ми е трудно да кажа, като се надигне и покафенее отгоре пробвам с дървен шиш, ако излезе сух е готов блата, ако е влажна го допичам,ако отгоре е много кафяв,а клечката е влажна, покривам с фолио и допичам.

Днес е сирни заговезни. Нали се иска прошка, та да поискам и аз от вас, ако някого съм ободола или нещо не е било както трябва простете.
На трапезата днес ще сложа това:

Салата с ролца от раци

В равни количества смесих царевица, ролца от раци и яйца, обърках с майонеза.

Баница с домашно точени кори

1000 гр брашно тип 500
350 гр сирене краве
200 мл олио
50 гр масло
5 бр. яйца
1 ч.л. сол

Приготовление
1.От брашното, солта и 300 мл хладка вода се замесва средно меко тесто, което се оформя на топчета и се оставя,покрито с кърпа, на топло за 20 мин
2.От топчетата се разточват тънки кори, които се ръсят с мазнина и плънка от яйца и сирене
3.Първата кора се навива на руло и след това на охлюв, слага се в средата на тавата
4.Около нея се навиват и останалите кори, направени по същия начин
5.Баницата се наръсва с масло и се пече в силна фурна (на 200 градуса).

Хляб с бира

1 чаша бира
1/2 чаша топла вода
2 с.л. олио
2 с.л. равни захар
2,5 чаши пшенично брашно
1 чаша ръжено брашно
1 с.л. царевично нишесте
1,5 ч.л. сол
1 пак суха мая

Месих го в автомата за хляб, но го пекох във фурната.

Сега ме чакат и съвсем пресни карагьози, за довечера за скарата ще са. :D

А за десерт ,естествено- бяла халва.

Джемма, започвам сериозно да се притеснявам за твоето семейство!!! С тези вкусотии май рано или късно ще си имат проблеми с килограмите... :? :D

Абе да ти кажа честно, те са махнати, не ядат много. каквото остане гледаме си две кученца. А и на долния етаж са мама и татко, та например половината баница отиде при тях. Иначе ще хвърлям доста. А много ми се правят разни неща понякога. :D

На мен като ми дойде музата да правя разни неща, майка ми и сестра ми започват да роптаят: "Пак ли ще правиш нещо... Ще трябва да го ядем... Ще напълнеем... Ще трябва да сме на диета после..."
Сякаш ги карам да ядат разни гадости. :D :?

Джема,както винаги правиш страхотни вкусотии.Много обичам морски гадини и ще направя салатата с ролцата от раци.
3.gif

Статус
Not open for further replies.
Назад