шиене на гоблен с кръстат бод

Не, не грешиш. Виж колко квадратчета от панамата е .Ако го ушиеш 1:1 ще стане двойно по-малък.

Ами паната е с 20 но на схемата е 10 знака това означава че трябва да го шия 1:4 нали

Колкото и нескромно да звучи - ето го 1:1, с конци Анхор.
Много си го харесвам:idea:

Интересно, цветовата гама е съвсем друга. По разработката на Гобленсет ли си шила?

pissi_s, схемата си е схема. Удебелените линии са, за да се ориентираш и да броиш по-лесно. Ти решаваш дали на 1 символ от схемата ще отговарят 1 или 4 бода на панамата.
Размерите (в сантиметри), които са дадени в схемата са изчислени за кръстчета. Същото ще е, ако шиеш 1:1. Ако го ушиеш 1:4, ще стане два пъти по-голям по дължина и ширина.

Дано да го обясних добре...

Nev, не е по оригинална схема. Освен това съм чела, че на анхор цветовата гама е малко по-пастелна отколкото на други марки. Не е шито и с оригинални конци. Естествено е да има разлика. Схемата беше в пдф формат, предполагам, че е била пренабрана. Но и да не е - нали знаеш - не е ли с оригинални конци - така става :idea:
Наистина не е много контрастен, какъвто е на картинката. Доста боцкане беше, но си заслужаваше труда. Освен, че е 1:1, има и от така наречените мартеници, които подсилват ефекта. Ако момичето е навито да го шие, нека да се отзоват и други по-компетентни съфорумки по отношение на конците.
Хубав следобед на всички :kissyou:

Момичета помогнете ми компликтовах си този гоблен на Ланарте. После видях че почти целия се шие с една нишка незнам дали ще се получи добре. Ако някой го е шил може ли да ми каже дали ще стане, ако вместо една използвам две нишки, а където са две три.

По принцип гоблените на Ланарте се шият с кръстчета.Да не би оттам да е проблема/ако го шиеш с гобленов бод/А за броя нишки-пробвай и прецени с колко става най-добре.Не си казала и на каква панама го шиеш:confused:

Момичета помогнете ми компликтовах си този гоблен на Ланарте. После видях че почти целия се шие с една нишка незнам дали ще се получи добре. Ако някой го е шил може ли да ми каже дали ще стане, ако вместо една използвам две нишки, а където са две три.

гоблените на Ланарте се шият кръстчета и повечето панами са с някакъв нюанс/цветни/.Еденичният конец когато се шие се добива ефект фон /като щрихи малко стои/.Така че по-добре намери същата панама и конци.Промениш ли нещо няма да се получи същото.Или спазвай стриктно или не започвай е моят съвет,защото резултата няма да те задоволи.

След всички мнения които чух и аз реших да го направя както е дадено по схемата. Панамата ми е аида 16.Дано се получи.Благодаря на всички.

Гоблените на Ленарте имат различни бодове. И в тях е ефекта на излъчването на гоблена.
Спазвай си изискванията е моят съвет !:kissyou:
Аз шия вече трети на Ленарте и съм много доволна. Оригинали са ми и не съжалявам - панамата им е специфична и е удоволствие да се бродира на нея !

Може и с една , може и с две ;
зависи от указанието което се дава с модела .
Принципно е с две. Ако има специални изисквания в легендата се изписва че кръстчето е с една нишка.

Искам да попитам как шиете кръстчетат всяко само за себеси или първо в едната и после в другата посока?Как е по правилно?:confused:

Кръчте по ктъстче - НЕ!

Шие се пъро в едната посока за долната черта на кръстчето и после в обратната посока за горните черти....

Искам да попитам как шиете кръстчетат всяко само за себеси или първо в едната и после в другата посока?Как е по правилно?:confused:

Аз по принцип шия първо долния наклон и после горния наклон на кръстчето. Ако обаче полето е малко и няма как иначе работя кръстче за кръстче. В хода на самото бродиране нещата се напасват.

Назад