Има ли любители на цветя?

• Началник на темата Началник на темата demetra
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
Имам две китайски рози.Кога трябва да ги подрязвам или по- точно да ги оформям.

Аз ги режа през зимата и вече са с млади клончета.Огледай дали нямаш пъпки по връхчетата и леко ги скъси.Ако сега ги подрежеш повече ,може това лято да не цъфтят.Моите вече са напъпили.:flower:

Моята също цъти вече, но имам жълта, която си спинка.Миналата година я подрязох много и не спря да цъфти цяло лято.

аз режа китайската си роза късна есен, през зимата "спи", а сега вече е с нови клончета и пъпчици - ще цъфти през цялото лято

Режи смело и подхрани с тор.Аз пролет рано махам от старата пръс и досипвам обогатена и няма проблем цяло лято цъфти на верандата.

Аз пък да се похваля - ще имам още 4 прекрасни синички зюмбюлчета от тези, които ми прати lari ( :kissyou: :kissyou: :kissyou:), надявам се скоро да се покажат повече, за да мога да снимам пъпчиците, иначе скоро си купих и един хубав много силно ароматен зюмбюл и едни мини нарциси, на които също скоро ще цъфнат 2 от пъпките :)

Браво!А моите зюмбюлчета ми ги подариха за осми март вече отгледани:D ,но пък миришат страхотно.За сметка на това латинките които сяхме със сина ми вече имат по две мънички листенца и както вървят скоро ще са за разсаждане.Макар,че в магазина ми казаха,че било рано да се сеят.И аз се радвам като малко дете.Досега не бях рискувала да сея,но...:kissyou:

Радва се за латинките.Много ги обичам и преди две години си бях взела от всички възможни видове, които се продават у нас.Ако до сега не си ги гледала-запаси се спрепарати срещу белокрилки и листни въшки.Много ги обичат.:D

Като ги разсаждаш имай предвид,че латинките обичат по-сенчесто и усойно място.

Много ме обнадеждихте:( Най-много да освободя място за други цветя.Ако ги хванат въшки или друго ще ги искореня много бързо:idea:

Ей, не им си кани толкова от рано:D ,че току- виж си ги "изплашила".Може да те радват дълго време:gipsy:

Миналата година си купих телефончета.Нападна ги белокрилката,но си изкараха така докато прецъфтят.Малко бели пеперудки не ми пречеха.А интересно не отиват на другите цветя.

Днес ми харизаха една китайска роза много е голичка милата откъм листа едно дебело стъбло и пет клончета с няколко листенца по тях .Гледам набутали мънички листенца надявам се да се разлисти и да стане хубаво цвете от нея че имам голям мерак за такава красота а на всичкото отгоре е червена и кичеста .Сложих я на прозореца в кухнята светло е но не е пряка слънчевата светлина .Кога да започна да го торя сега като съм го пресадила ( донесоха ми го милото в една найлонка само корени и малко пръст )надявам се да не се е стресирало много и да оцелее:confused:

Не се притеснявай.Малко слънчице и топлинка,да не пресъхва.Но и да не се преполива.Има тор за прясно пресадени растения.Може малко ,ама наистина малко да я подхраниш.Ако беше тук, щях да ти подаря голяма саксия такава роза.Много е красива, но ми идва в повече като растение.

Още малко снимки .Част от полянката ми с балкански рози,а средната снимка е пъпка на магнолия

Да, тя е дърво.Но моята е много млада и дори не знаех,дали ще цъфти.В Карлово има няколко огромни такива дървета в розово-лилави цветове.Много са красиви като цъфтят.

Такъв цвят зюмбюл не бях виждала, подариха ми го 8 март и за няколко дни цъфна и че вече прецъфтява. Дали ще може да се насади на земята и да цъфти както другите /бели, розови, сини/:confused: Май не се вижда добре :( , но цвета е почти като цвета на кофичката - оранжев.

Статус
Not open for further replies.
Назад