Има ли любители на цветя?

• Началник на темата Началник на темата demetra
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
sweety, аз имам лавандула в двора, но моята е направо с корени садена.Обича слънчево място.Ако сееш от семена, по-трудно пониква.Когато сложиш семената в почвата ,добре е да бъде саксията или сандъчето на светло, топло и може отгоре да сложиш стъкло-да се получи нещо като парник.С годецията имах неуспехи при отглеждането.

момичета,казаха ми да слагам на цветята по малко от утайката на кафето,действала като тор.какво ще ме посъветвате:?:

Много внимавай с утайката.трябва да е слаба и не често.Иначе корените изгарят-от опит го пиша.:kissyou:

Момичета да ви се похваля с моите цъфнали цветя това червенкото ми е спомен от морето четири години го гледам като писано яйце и само стои зеленко и не цъфти сега си начупих от него да си го подновя и каква беше изненадата ми взема че цъфна както си е в чашката с водата .Другите си ги отгледах от листенца които ми беше дала една колежка в четири съндъчета съм си сложила по две и добре се развиват за сега .

:clap: многа са красиви. имам теменужка като твоята, гледам я, слагам и тор, само дето не е приказвам, но...:cry: не иска да цъфти. Дай съвет как да я накарам да покаже цвета си

В една книга четох че за да цъфтят им се слага в пръста по едно противозачатъчно хапче на всеки три месеца .Аз ги поливам с тор за цъфтящи за да ги стимулирам да пораснат по бързичко че само тези двечките ми са големи другите теменужки са още бебета :baby: но смятам да пробвам и с хапчета .

Момичета да ви се похваля с моите цъфнали цветя това червенкото ми е спомен от морето четири години го гледам като писано яйце и само стои зеленко и не цъфти сега си начупих от него да си го подновя и каква беше изненадата ми взема че цъфна както си е в чашката с водата .Другите си ги отгледах от листенца които ми беше дала една колежка в четири съндъчета съм си сложила по две и добре се развиват за сега .

galia69,мого е красиво,а знаеш ли как се казва?http://goblenite.org/attachment.php?attachmentid=80348&d=1202562909

:clap: многа са красиви. имам теменужка като твоята, гледам я, слагам и тор, само дето не е приказвам, но...:cry: не иска да цъфти. Дай съвет как да я накарам да покаже цвета си

знам,че теменужките имат нужда в по-голямата част от денонощието от светлина,за да цъфтят-но не от пряка слънчева светлина.постави я в помещението в което вечер най-долго свети лампа,а през деня има светлина от прозорец и до месец ще почерпиш:D :wine:

galia69,мого е красиво,а знаеш ли как се казва?http://goblenite.org/attachment.php?attachmentid=80348&d=1202562909

rebostobg не знам как се казва никъде не съм го виждала другаде това си го взех от Слънчев бряг беше клонче около 2 см и все си мислех че нищо няма да стане от него но се хвана и си го подновявам периодично . Когато го видях на морето беше цялото отрупано с цвят на всеки две листенца имаше червено цветче .Миналата година дадох на една позната тя го е гледала в съндъче и е станало с двойно по големи листа от моето и е цъфтяло но е гледано на слънчево място . Иначе в къщи много трудно ми виреят цъфтящи цветя уж сме южно изложение но имаме един голям орех който пази сянка на цветята ми

знам,че теменужките имат нужда в по-голямата част от денонощието от светлина,за да цъфтят-но не от пряка слънчева светлина.постави я в помещението в което вечер най-долго свети лампа,а през деня има светлина от прозорец и до месец ще почерпиш:D :wine:

Благодаря за съвета, ще пробвам и ако стане ще почерпя найстина. Толкова много искам да ги видя цъфнали.

Момичета моето цвете това което е с червения цвят се побърка от както го натопих във вода за да пусне коренчета започна да цъфти има три нови цветчета :crazy: Мисля си да купя от цветните гранули които се използват вместо почва някой пробвал ли и от тях дали ще стане да го насадя в такава :confused:

Пробвала съм ги тези гранули, мойте цветя не се чувстваха добре с тях, може би има и цветя на който понася, но мойте не са от тях

Това цвете с червения цвят и аз не му знам името, но го имаме в училище почти във всяка стая.Среща се и в бледо лилав цвят и е каскадно, прилича на водопад от зеленина и цвят.Не мисля ,че е претенциозно, но когато човек си хареса дадено цвете полага максимално грижи.

Моето е с червени цветове и наистина е каскадно много е красиво но явно като е било в саксията влагата не му е била достатъчно и за това не е цъфтяло сега ще започна да го поливам по честичко дано и това което ми остана в саксията да започне да цъфти

Да се похваля каква Нолина си купих днес и украсата към нея :D Днес водих кучето на дълга разходка че времето е много хубаво и отидох до градинския център който е близо до нас майка ме помоли да видя за иглики но като я видях нолината и очите ми останаха в нея не издържах на изкушението и си я купих .

мНОГО Е ХУБАВА,ДАНО НЯМАШ КОТКА?мОЯ КОТАРАК ЯДЕ САМО ОПРЕДЕЛЕН ВИД ЦВЕТЯ, И АЗ СЕ СЪОБРАЗЯВАМ С НЕГО ;ЦВЕТНИЯ МИ ПАРК Е В ХОЛА,НО КАТО СЕ СТОПЛИ ГО ПРЪСКАМ ИЗ СТАИТЕ.:kissyou:

Статус
Not open for further replies.
Назад