Има ли любители на цветя?

• Началник на темата Началник на темата demetra
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
Днес се отвори първия цвят на моята глоксиния,много съм щаслива....:gipsy:

Честито, qni! Това цвете е много красиво. Моя съседка има в тъмно виолетово - в момента е със 7 цвята, страшна красота. пожелавам ти много цветове.

благодаря ви момичета и аз се надявям у нас да му хареса .Четох че за да не му жълтеят листата по края трябвя да взема желязо и да му слагам във водата за поливяне от време на време.Някой ползвал ли е желязо аз имам тор и той си има в него желязо:confused:
Аз съм ползвала "зелен камък" или по-точно е да се каже железен сулфид той се отразява много добре на растения,които жълтеят.

Аз съм ползвала "зелен камък" или по-точно е да се каже железен сулфид той се отразява много добре на растения,които жълтеят.

yonka а как се ползва зеления камък знам че баща ми пръска с него асмата .Само кажи как го ползваш по колко слагаш :confused:
qni честито много хубаво ти е цветето за съжаление в къщи много трудно ми виреят цъфтящи :cry:

yonka а как се ползва зеления камък знам че баща ми пръска с него асмата .Само кажи как го ползваш по колко слагаш :confused:
qni честито много хубаво ти е цветето за съжаление в къщи много трудно ми виреят цъфтящи :cry:
Аз не пръскам с зелен камък ,а поставям съвсем малко -една щипка в саксията по-далеч от корена на растението и то след като е било полято с вода:idea:
Яни,много е красиво:clap:

Яни , страхотна е глоксинията ти.Аз имам червено и розово,но тази година се изложих с цъфтящите,събудих ги много късно и сега още са малки.Дано дълго ти цъфти и това бяло е чудесно

Момичета камъкът не е ли син с който се пръска или има и зелен:confused:

Доколкото аз знам асмите се пръскат със син камък/приготвя се разтвор/,а зеленият се поставя в саксията, както е пояснила yonka

така е който няма лозе за пръскане обърка препаратите :D Само се моля на цикаса да му хареса в къщи .

Сигурно,ще му хареса при толкова много грижи :gipsy: Не му се старай много,аз откакто уморих два кротона и въобще не им обръщам толкова внимание ,а те растат ли растат ;)

Галя цветята ти са разкошни.Явно ги гледаш с много любов.Най-хубавото е, че имаш място за всички тях

Галя, и аз много обичам цветята и дори имам доста, но въобще не могат да се сравнят с твоите. Като знам колко грижи искат сигурно ти отнемат доста от времето, но пък си заслужава.

Галя,цветята ти са прекрасни! Знаеш ли как се казва цветето което е на втората ти картинка,аз имам такава палма,но нещо не ми расте както трябва!Как го гледаш на по-светло или на по -сенчесто място?

На мен ми прилича на палма "хамедорея"! Галя, твоята е просто разкошна! Действително,би ли споделила тайната на отглеждането й, че и аз я имам от доста години, но видът й е много скромен.

Статус
Not open for further replies.
Назад