Има ли любители на цветя?

• Началник на темата Началник на темата demetra
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
Ето до къде стигнах с експеримента по отглеждането и оформянето на моите бонсаи...Много им се радвам .:)

препоръчаха ми препарата ВЕНИШ ГБ за борба с голи червеи в градините и с паразити в саксиите. Но за саксиите се слага само по няколко зрънца по-далече от стеблото. Като се полива постепенно навлиза в почвата.Ще го пробвам от утре.За борба с белокрилката паяжинообразуващ акар листна въшка и др. от този род, ми предложиха ЛИРОСЕКТ 2ЕК- продава се в различни опаковки и бил много ефикасен. Ще видим.

Преди два дни забелязах ,че цикаса ми е пуснал листенце.Сега постоянно го наобикалям ,за да наблюдавам развитието му:D

Преди два дни забелязах ,че цикаса ми е пуснал листенце.Сега постоянно го наобикалям ,за да наблюдавам развитието му:D

Много красив ще стане цикаса ти Яни, както е тръгнал да се развива:)
Моято каменно цвете с цъфнало мн обилно, но нямам техника за да ви го покажа:(

kamellia ,какъв цвят е твоето каменно цвете.Жалко ,че не можеш да ни го покажеш.Аз много ги харесвам .Имам едничко в бял цвят.Сега го чакам да цъфне,има много пъпки.По-късно ще го покажа.

Момичета,каменното ми двете скоро ще цъфне, то е червено с бяло и ще го видите.Довечера ще ви покажа цъфналото ми блатно кокиче

:idea: Моето каменно цвете вече цъфна доста обилно.За съжаление мога да ви покажа само снимки направени с телефона

Е, страхотно е много ми харесва.:clap: yonka, къде го гледаш ,защото моето го изнесох на терасата и сега ме е страх да не би да го уморя.За сега се държи прилично:D

qni ,на терасата е .Тя е източна и там явно му се отразява добре. Тази година се събуди доста рано -още през януари - може би защото беше до радиатора .И взе,че цъфна рано-досега не ми беше цъфвало толкова рано още през май ,обикновено юни.

Ето обещаното от мен блатно кокиче, а по-нататък ще видите и каменото ми цвете

kamellia ,какъв цвят е твоето каменно цвете.Жалко ,че не можеш да ни го покажеш.Аз много ги харесвам .Имам едничко в бял цвят.Сега го чакам да цъфне,има много пъпки.По-късно ще го покажа.

Яни, моето е малко по- тъмно на цвят от на yonka.
И моето е с мн пъпки, мн чудо, а дори не съм го торила тази година:D :D
Миналата година го бях отписала, т.к. не умея да гледам луковични цветя.
Не помня колко много циклами съм уморила:D

:confused: Някои да има опит в отглеждането на пасифлора или още му казват часовник.Имам я от няколко години ,но не цъфти.Тази зима й опадаха листата и аз я изрязах почти до саксията ,а тя взе че изкара още много израстъци и от старото стебло и от корена.Сега расте много бързо,но се чудя дали ще цъфне и дали трябва нещо да я подхранвам или пък да ги разредя,че са доста нагъсто :confused::confused:Прочетох много за това цвете ,но въпреки това не знам какво да го правя

Сега започвам да отглеждам пасифлора. Дадоха ми две стръкчета и много им се радвам. Обещавам да питам за цъфтежа, защото видях много цветове в саксиите

:confused: Някои да има опит в отглеждането на пасифлора или още му казват часовник.Имам я от няколко години ,но не цъфти.Тази зима й опадаха листата и аз я изрязах почти до саксията ,а тя взе че изкара още много израстъци и от старото стебло и от корена.Сега расте много бързо,но се чудя дали ще цъфне и дали трябва нещо да я подхранвам или пък да ги разредя,че са доста нагъсто :confused::confused:Прочетох много за това цвете ,но въпреки това не знам какво да го правя

Пробвай с тор за цъфтящи цветя и скоро ще те зарадва ;)

Статус
Not open for further replies.
Назад