DOnka,наистина терасата ти е разкошна. И аз имам тъмно розов антуриум, но ми е още бебе.Цяла зима цъфти и сега ми е пуснал два цвята-много ме радва. Най-трудно се справям с цикаса.
Lari,
аз също имам цикас, ще го покажа и него - но тази зима стана малко рошав, че беше далеч от светлината и на климатик и листата му се издължиха много, но сега като го изкарам отвън се надявам да се освести - вече са се появили наченките на новите листа. Иска наторяване и светлина и да не е в много дълбок съд.
DOnka, благодаря за съвета!Уж го гледам по правилата.Миналата година изкара две нови листа,но през зимата две умряха.Сега е навън,където уж му беше добре,но листата започнаха да жълтеят. Имам и друг въпрос към цветарите с градинки-как се справяте с мравките.?
mishone, цветята ти са прекрасни! Теменужките скоро ще се отрупат с цвят, като детелинката!
Ето така цъфти моето "дърво на парите", дано не загине след това! На скоро започна да ми цъфти и цветето вдясно с тези интересни цветчета-пръчици! Много ще съм благодарна, ако някой ми каже неговото име!
:clap: Много ви благодаря, момичета! С ваша помощ научих много неща за Peperomia. Оказва се, че има над 10 разновидности, а червената е просто прекрасна! (тази е от нета, а не моя)
Да се запиша и аз в тази тема До сега не я бях разглеждала а и все още не съм цялата но тази пролет у мен се възроди страстта ми към цветята:flowerlove: Казвам "възроди" защото преди имах много но поради немарливост от моя страна миналата зима повечето загинаха Сега си насадих 3 сандъчета а днес си купих и жасмин. Та ако някой знае повече за жасмина да сподели опита си с мен. Искам да го накарам по скоро да цъфне а в цветарския магазин ми казаха че трябва да го торя по често
zdrave,красиви са наистина и дано скоро и ние да се радваме на повече такива паркове и градини.
Преди няколко месеца се сдобих с палма цикас .Ако някой има опит в отглеждането на този вид палми нека да го сподели.В момента се чудя дали да я изкарам на пряка слънчева светлина и ли на по- сенчесто място да я оставя?Също ме интересува и колко често се полива?
Поздрави на всички обичащи цветята!:kissyou:
И аз имам палма цикас. Миналото лято я гледах на двора на завет и шарена сянка-пусна ми много листа. Но от ранна пролет боледува и сега е на същото място, но не изглежда добре. Мини назад в тази тема- там има съвет за тази палма.
палмата цикас расте сравнително бавно - не може да отреагира в рамките на един месец, ако и хареса мястото към края на лятото ще ти пусне няколко листа. Моя цикас го поливам като засъхне почвата отгоре - сега на 3-4 дена, а лятото и през ден. Всичко зависи от мястото където е разположен. Внимавай да не го нападнат щитоносни въшки. Успех в отглеждането.
:idea: И аз обичам цветята ,дори май прекалявам с броя им имаме вкъщи многоооо саксии и сандъчета .Е и много загинаха ,но какво да се прави нали и на продавачите на цветя трябва да им върви бизнеса .Ето няколко снимки