Има ли любители на цветя?

• Началник на темата Началник на темата demetra
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
kamellia, а до цъфналото цвете в съндъчето карамфили ли си посадила?
Моя спатифилум също цъфти :yes:

qni каза:
kamellia, а до цъфналото цвете в съндъчето карамфили ли си посадила?
Моя спатифилум също цъфти :yes:

Цъфналото цвете е декоративен мини карамфил,а до него съм сложила от другия вид карамфил ,като цъфне след 3/4 дена и него ще покажа :wink:

:hello: А някой отглежда ли бамбук :?: Аз имам един.Миналата година ми подариха аранжиран в букет една бамбукова пръчка.Подържах го само във вода около месец.Пусна коренчета и след като ми казаха в един цв.магазин, че може го засяхв саксия..Знае ли някой до колко може да порасне. :idea:

Аз имам нямолко бамбука, най-отгоре имат восък и няма да пораснат нагоре, ще пуснат израстъци и това е ....А единия ми бамбук е във шише ве4е втора година, но ми е жал за шишето, защото е много хубаво, а трябва да го строша, за да посадя бамбука, има толкова много корени , но и така си ми харесва.Шишето е квадратно от матирано стъкло, с тънко гърло, казаха ми 4е било то4но за бамбук,така 4е ще стои вътре :idea: , само му доливам вода :D

NELIA,
Видях бамбук посаден навън, в двор. Беше висок повече от 3 метра. Той не мръзнел през зимата.

Nana,Как няма да измръзне,сериозно ли е това!Миналото лято изнесох саксията с моя на терасата /защото правихме ремонт/ и слънцето щеще да го изгори!Пожълтяха 2-3 листа.Ще го снимам да го покажа! :oops:

NELIA, Това лято ще направя снимки и ще покажа. Той е под една хасма /лоза/ и излиза нагоре. Всяка година става по висок, макар и нови издънки. Много е красив.

mar4ela, обясни повечко как да си хвана бамбук, от къде да отрежа и за восъка да не расте нагоре.

:yes: Ето го моя бамбук :!: Само от единия израстък поникнаха листа.Nanaqлюбопитно е да се види такъв голям бямбук в наши условия :!:

Nana , няма как да си го захванеш :idea: , можеш да си купиш от цветарски магазин.
Аз съм си ги купувала , единия ми е голям и отгоре завит на спирала, а другите са ми малки бяха декорирани и като пуснаха корен4ета ги прехвърлих в саксия.

Nelia моя бамбук,който е още в шише :idea: е като твоя, само 4е ми е изкарал две израстъ4ета с листенца и вътре в шишето наскоро видях , 4е имам два израстъка и май ще се наложи да 4упя шишето :cry:

Имате много красиви цветя!За сега мога да ви покажа само как цъфти китайската ми роза!

:hello: :Момичета цветята ви са много крисиви. Някъде напред срещнах за пасифлората искама да попитам мисля че Nadegda беше снимала нейната как се прихваща от семена или от издънки.
Nelia искам да попитам за бамбука, кога го сееш в саксия. Моя колежка беше си купила, момичето от цветарския магазин и казала да го държи във вода с памук и в банята, което ми се струва нелепо след което разбира се той загина.

банани

:lady: момичета миналата седмица за рожденния ми ден ми подариха бананова дръвче ама незнам как трябва да го гледам :? исками се да съм му добра стопанка и затова ви моля за съвет.казаха ми,че искало мн вода, после дриги ми казаха обратното.....еееее не искам бананчето да ми е опитно зайче :bunny:

[
Nelia искам да попитам за бамбука, кога го сееш в саксия. Моя колежка беше си купила, момичето от цветарския магазин и казала да го държи във вода с памук и в банята, което ми се струва нелепо след което разбира се той загина.[/quote

:hello: Мери,бамбуковата пръчка беше във ваза с вода около месец-два.През това време покара коренчета.Засадих го без проблем в саксия.Отглеждам го в хола.Оросявам го от време на време.Разбира се и по малко тор му слагам,както и на другите си цветя :!: :cool:

:yes: Благодаря за бързия отговор Nelia, почвата с повече пясък или както за другите цветя. Отдавна съм хвърлила око на бамбуковите пръчици но все не се решавам, но при първа възможност ще си купя и ако има проблем знам кой ще може да ми помогне. Още веднъж благодаря.

Re: банани

inqn_f каза:
:lady: момичета миналата седмица за рожденния ми ден ми подариха бананова дръвче ама незнам как трябва да го гледам :? исками се да съм му добра стопанка и затова ви моля за съвет.казаха ми,че искало мн вода, после дриги ми казаха обратното.....еееее не искам бананчето да ми е опитно зайче :bunny:

Аз също имам банан и наистина изисква много поливане, разбира се не да подгизва почвата. Също така трябва да се пресажда всяка година в саксия с 1 номер по-голяма от предишната. Успех!

Знаете ли какво представлява цветето на парите и къде да намеря информация за него?Благодаря на всички,които ще ми отговорят!

Meri каза:
:yes: Благодаря за бързия отговор Nelia, почвата с повече пясък или както за другите цветя. Отдавна съм хвърлила око на бамбуковите пръчици но все не се решавам, но при първа възможност ще си купя и ако има проблем знам кой ще може да ми помогне. Още веднъж благодаря.

:hello: Мери,почвата е съвсем същата като при другите ми зелени цветя :!: Щом може да расте бамбука само във вода,така че не е капризен.Оросявам и поливам често.Купи си няма да съжаляваш :!: :yes: [:]

Статус
Not open for further replies.
Назад