Торта за детски рожден ден?

Ей, ама вие сте много бързи! Едва го пуснах, и вече го видяхте! [:]
Имам и снимка на тортата в разрез:

П.П. Само не ми е много ясно на кое руснаците казват сметана и на кое - "сливки". :? Аз го превеждам все като сметана.

Има и сливки с висок процент масленост,голям проблем ми е тук с какво да ги заместя. Сливки всъщност е горния слой, който се маха от млякото. На повърхността се образува един слой,който е много мазен и по-кремав на цвят , е това е сливки. А сметана се добива в специални сепаратори при обработване на сливките.

Понеже вчера ми подариха нова форма-зайче и понеже съм си вкъщи по цял ден - в болнични, а и вдъхновена от тази тема, обещах на малкото ми момченце, че като си дойде от детска градина ще има изненада. Та изпякох блат, остава само да го сиропирам и украся. Очаквайте снимката на зайчето в готов вид. :lady:

А, ето я вече готова.Момченцето ми много ще се зарадва.Не мога да прикачам повече картинки,въпреки, че изтрих няколко стари. :( Затова давам линк към снимката:
http://www.7ya.ru/photos/private-showphoto.aspx?RubrID=62911&PhotoID=1014713

Поздрав за зайчето! :lady:

Аз имам известни лични предпочитания към Сливен, сега и ти потвърждаваш че впечатленията ми не са погрешни. :yes:

Продължавай да твориш красиви и вкусни неща!
:idea:

За съжаление в нашата градина не дават да се носи дори и купена торта.Трябва да е нещо пакетирано.Всичко друго го връщат.И мен също вного ме е яд.

И мен ме е яд, в града има една сладкарница-нещо като монопол и само от нея трябва да са тортите, които може да се носят в градината, дори те с техен транспорт ги доставят, затова разрешават, те поемат отговорност за чистотата на продукцията си. Не е лошо, ама и моите торти не са по-лоши от техните, нито по-мръсни.Ще я сложа в кутия като тях също...Яйцата ще си ги купя от една борса, където са гарантирани-за тирамису ги продават. Да, ама не.

Така и не разбрах дали тортата е била вкусна. Ей тези лели ме ядосаха днес. Първо, че от 5-те снимки дето цъкнали една не е станала, щото явно фотографката си е сложила пръста та нищо не се вижда. И второ можеха да кажат дали е била хубава тортата или не, а те дума не казали.
Бамби, кремът го правих от течна сметана, като половината я разбих с миксера, а другата половина я загрях на котлона и добавих 4 шоколада. После смесих разбитата сметана с шоколадовата смес и стана едно шоколадово кремче. А вътре бях разрязала блатовете и ги намазах със заквасена сметана разбъркана с пудра захар и какао.
alys, това са желирани бонбони. Мекички са и лесно се режат, та ги сложих на папионката уж за по-шаренко.

А, ами трябва да е била вкусна, като прочетох какви сладички неща си използвала! Нищо, че лилите не са казали нищо - важното е децата да са доволни! Не им се ядосвай! А твоето дете какво каза за тортата?

darri каза:
За съжаление в нашата градина не дават да се носи дори и купена торта.Трябва да е нещо пакетирано.Всичко друго го връщат.И мен също вного ме е яд.

И мен ме е яд, в града има една сладкарница-нещо като монопол и само от нея трябва да са тортите, които може да се носят в градината, дори те с техен транспорт ги доставят, затова разрешават, те поемат отговорност за чистотата на продукцията си. Не е лошо, ама и моите торти не са по-лоши от техните, нито по-мръсни.Ще я сложа в кутия като тях също...Яйцата ще си ги купя от една борса, където са гарантирани-за тирамису ги продават. Да, ама не.

Това не съм го писала аз и ми е много чудно как се появи като мое мнение имам предвид за сладкарницата :? Що за чудо е това :?: :?: :?:

Назад