Схеми с лошо качество

• Началник на темата Началник на темата Jovany
  • Начална дата Начална дата
Аз досега съм шила само комплектовани гоблени ,защото не ми се занимава с търсене на конци .Проблеми съм имала със скицата или ако не ми стигне някой цвят ,но с тоновете не ми се е случвало ,пък си мисля че ако не ви харесва някой цвят спокойно може да се замени с друг, а що се отнася до конците гледам да си копувам гоблени с ДМЦ защото съм си събрала едно чувалче и когато нещо не ми достига винаги си го намирам от там.Но ми е много интересно как ги слагат тия конци, например от някой цвят има съвсем малко да шиеш а ти слагат почти цяло чиле а от този с който се шие най много слагат най малко. :idea:

Понякога съм си мислила че за да комплектоваш гоблени и да работиш нещо свързано със тях би трябвало да ги цениш и да знаеш колко труд е за да го ушиеш и какво удоволствие ти доставя като го видиш завършен. Може би хората който работат това са или много безотговорни или нямат и хабер за какво става въпрос. Аз не бих си представила да мога да комплектовам един гоблен със различни или недостатъчно конци, по простата причина че знам какво е.

Mylli така мислим ти и аз. Не и хората знимаващи се с тази работа. Познавам 1-2.
Ми те половината през живота си не са хващали игла и се гордеят с това първо и второ дали ще продават гоблени или картофи на пазара за тях е все едно.

:)

За съжаление наистина пове4ето са типи4ни търговци.
Гледат да ти вземат парите,пък дали ще си купуш втори път от тях мисля 4е не ги касае кой знае колко.

Това е настина невероятно.Гадно е,даже много гадно как някакви си прости аматьори се подиграват с труда и таланта на хората :!: :!: :!: :mad:

да така е, но пък другият вариант е че като видят че шиеш и изобщо разбираш от гоблени просто не те наемат на работа...........казвам го от личен опит :oops:

mylli това което казваш е наистина много тъжно :mad:

Това е много тъпо :mad:
Аз лично бих наел човек който се занимава са да може да обяснява на клиентите да обръща внимание и ако има проблем да го взима присърце и да го решава ако може.
А не да ми казва продавачката ми аз не знам, на разбирам,аз само продавам.
Ми като не разбираш ходи да късаш билети в киното или да метеш някъде :mad:

п.п.
Тук се оформи нещо като плювалник :D за изливане на лошата енергия

Те знаят какви боклуци продават и също така знаят,че един гобленар който знае с колко труд се създава един гоблен,няма да им продаде нескопосаните неща!Ето защо наемат продавачки които не знаят и копче да зашият!за съжаление,това не е единствено в България.Тук ми се е случвало да не знаят какво е AIDA :mad:

Ами тогава да продават това което са сигурни че е хубаво. Има стотици схеми с номера на марка конци написани от производителя. Има програм за създаване на модели / бабката от която си пазарувам създава модели без компютър не знам как става но ги прави и са много добри / . Просто човек трябва да се отдаде и да си поразмърда мозъка и работата става .Не да ми слагат една шепа конци в една торба и даже и схемата не копират както трябва вместо да е в един формар те я намалят в по малък за да им е по евтино на тях пък ти си вади очите. А комплектите хич не за евтини са бозата която предлагат.

П.П.
Сега се е паднало да ги плювна не изкам никой да обидя никой лично

Ама то не е само с гоблените така, ако се огледаме около нас май има нещо сбъркано в цялата ни държава ,почти всички работят просто за да са на работа замислете се колко ваши познати работят просто за да са на работа .Как тогава можем да искаме от такива хора да ни обслужват добре ,мисля че докато всички българи не си променим мисленето нещата ще си бъдат винаги такива. :?

Точно тази е причината,поради която се махнах от България и никога няма да се върна да живея там :(

Наистина е много тъжно че много млади хора напускат страната, моите деца също не са очаровани от идеята да прекарат живота си в България, макар че се опитвам да им обясня че по хубаво от родината няма ,мися че поне досега не съм успяла да ги убедя, те са вече големи и виждат какво става. :cry:

Ами аз живях година и половина в Германия, преди това бях в Англия през 1998, все насам-натам и ни тук, ни там. Чужд сред чуждите, и постепенно - чужд и сред своите. Накрая ми омръзна и се върнах :) Положението тук не е идеално, но не е и толкова зле колкото беше преди пет-шест години. За мен лично си струва да се бори човек и да търпи понякога, макар че от време на време ми кипва и пак си казвам че ще замина. Но в момента в който отида там, отново и отново разбирам че ако зависи от мен, искам да си живея в България.

:( Много е тъжно, когато искаш да работиш това което обичаш и това от което разбираш. Но явно нещо не се получава защото като усетят че много разбираш винаги намират начин да ти скроят шапката- при нас всеки се е научил че може да лапа колкото си ще, така беше поне на времето. Съкратиха ми щата защото усетих далаверите - пък на шефа не му се делеше.............както и да е като бъркаш в кацата за мед пчелите рано или късно ще те нажилят.
Същият е случая и със магазините за гоблени- в повечето ме познават ..........и като попиташ за работа все няма- а пък продавачките се сменят, защо ли :?:
Това е тъжната истина за нашата държава - всеки работи това което не му е за работа ........е как тогава искаме да стигнем до някъде

Ами то затова сме на това дередже :( И накрая се чуди народът български на кого да се сърди и кой да го оправи :?

Това е пълната истина, все искаме някай да ни оправи, но сами сме си виновни, но най-лошото е че не си го признаваме и все търсим вина у другите!

Назад