Малки трикове за шиене

• Началник на темата Началник на темата Val4e
  • Начална дата Начална дата
Някъде във форума имаше снимка: иглите са забодени в парче стиропор, до тях е залепен символът, на който отговаря съответният номер. Много е удобно, особено когато има мартеници. Извинявам се, не запомних на кого е идеята :-|

Аз лично режа конците, ако следващият бод е на по-голямо от 5 знака разстояние, иначе след изпиране гобленът се деформира грозно.

Заради многото цветове самият гоблен е с различна дебелина на места. Има квадратчета 10 на 10, в които се шие с над 60 цвята! Така че за перфектен гръб и дума не може да става.

Идеята за стиропора е на Ния.Тя беше пуснала снимка,но не помня къде.Изпробвах идеята и съм много доволна.За всеки цвят имам игла.Много е по лесно,не се губи време за досадното раздяване и вдяване,особенно при повече единични бодчета.:idea:

Аз заради тези единичните бодчета си режа конец колкото за едно бодче и си го прегъвам на две.По-лесно си захващам конеца и не ми се налага да търся къде да го промушвам отзад.Та затова не ми върши работа.
Дали ме разбра някой какво написах?!Май не обясних добре!:D

Правиш единичен конец и го прегъваш на две и отзад не го промушваш, а го правиш на клупче,бримка както щете го наречете .Това ли искаше да кажеш?:idea::greeneye:

Тооочно това!:D
Джъмперче,а отгоре конеца си стои където трябва да направя бод.После какво го правя?Промушвам иглата надолу и я изкарвам на мястото където трябва да ми е следващия бод отсъщия цвят ли?

Пускам и тук снимката на моя импровизиран игленик от стиропор.

gali, много ти благодаря за споделения сай! :kissyou: Оказа се,че в нашия магазин в Търговище са свършили някой определени цветове ДМЦ и ми спират творческия процес А има и доста др. неща, които ме имтересуват. Така че смятам да се възползвам от сайта, който си предложила Вече говорих с тях и се оказаха мн. любезни Още веднъж благодаря :flowerlove:

Предварително се извинявам за спама, но и аз да похваля момичето от сайта
http://www.8888bg.com, изключително любезна и услужлива, направи ми много добро впечатление! Издири ми един конец на ДМС само по описание, обади ми се да ми каже кой е точно, кога могат да ми го доставят и въпреки че аз вече го бях намерила в Пловдив, не само, че не ме изпрати на .... си, ами много търпеливо ми обясни за Крейник, кога и какво ще получават.
Това го споделям, защото днес имах неприятен инцидент с бабата до р-т Стадиона, та любезното отношение ми дойде като мехлем!
От мен успех на сайта и бизнеса и нямам търпение да видя Крейника на живо и да си избера цветове, момичето каза, че гамата им е около 240 цвята (и то само метални конци!)...
Хубав ден и извинете за многословието
:rainbow:

Сподели ,моля те,какво каза момичето за Крейника.Аз си поръчах вчера панама,чакам за доставка и останах разочарована ,че няма конците!!!

Чака се доставката на Крейник конците да пристигне до седмица. Имайте търпение, все пак пътуват чак от САЩ :confused:

Сподели ,моля те,какво каза момичето за Крейника.Аз си поръчах вчера панама,чакам за доставка и останах разочарована ,че няма конците!!!

Мина, каза, че в четвъртък очаква доставка. Обаче аз останах с впечатлението, че е тази седмица. Най-добре попитай лично. Извинявай, че чак сега отговарям.
:kissyou:

За любителите на тъмни панами...

Вижте на какво попаднах случайно днес http://www.artsanddesigns.com/cgi-b...ft.supplies&r1=20&searchphrase=needles&st=any... Скъпо е, наистина, но е идеално за шиене върху тъмна панама...
Точно за нещо подобно си мислех тези дни. Понеже съм намислила едно шиене - ламе или метализирани конци (още не съм избрала конците) върху тъмно синя панама и се чудех как да си улесня работата. Представях си нещо като поставките във фотостудиата за преглеждане на лентите (ех, имаше и такива работи преди години :) ) А ето че хората са го измислили и направили, даже с възглавница, да е меко... И тежи само 1 кг...

П.С. Някой знае ли дали в Пловдив някъде могат да се намерят игли с топче на върха? Много ми се иска да ги пробвам...

Последно редактирано:
Понеже много хора ми се чудят как шия толкова бързо, а честно казано и аз имам мъж и дете на две години, затова реших да отворя тази тема, като започна първа. Идеята ми е, че всеки си и ма начин на шиене и с времето със сигурност е открил някои неща, които го улесняват. Нека тук да споделяме тези наши малки трикове. Надявам се да се хареса темата и да съм полезна.

Аз искам да споделя моя начин на шиене и да те питам нещо.Аз взимам един от листовете на схемата и си шия по него,после като го ушия минавам на другия лист до него и така.Гледам да шия първо от един цвят,който да речем е струпан на дадено място,а не е разпилян и така ми е по-добре.Искам обаче да те питам друго.Аз отбелязвам с маркер едва когато вече съм ушила това,а не както ти.Така няма ли да се бъркам повече,ако първо отбележа с маркет и едва тогава по това гледам къде да шия?

За големите схеми ползвм два цвята -жълт и оранжев. Първо това ,което ще се шие с жълто ,а като го ушия го повтарям с оранжево .
За ХАЕДа, за сега не съм открила по- добър начин.
Някой се справят с шиенето "по ред", ама аз не успях да се науча. Предпочитам по цветове.

За големите схеми ползвм два цвята -жълт и оранжев. Първо това ,което ще се шие с жълто ,а като го ушия го повтарям с оранжево .
Някой се справят с шиенето "по ред", ама аз не успях да се науча. Предпочитам по цветове.

Аз също предпочитам по цветове.По-лесно ми е и някак си по-бързо става.Този твой метод ще го пробвам пък то ще си проличи дали така ще ми е по-добре или да си карам по моя си начин :)

Когато се шие по цветове - тук там на групи . гоблена се раздърпва и не е равен след това след ипиране и оглаждане КАТО КАРТИНА.:cry:

,,

И аз шия като тебе ХАЕД -мисля,че от тебе откраднах идеята,беше я пуснала в някоя тема.Наистина така ми е по-лесно-благодаря ти:flowerlove:

Има ли някъде във Варна магазин, от където да купя игли с топче и тези за фон( двойните ). Трябват ми за подарък :flowerlove:

Назад