Малки трикове за шиене

• Началник на темата Началник на темата Val4e
  • Начална дата Начална дата
Истинският гоблен се шие с две лица, мила. Затова и комплектовките на Вилер са с толкова много конци. Не за да ушиеш 2-3 гоблена, а да ушиеш един, но както трябва.
Явно сте голяма специалистка по бродерия :confused: за това с радост ще чакаме да ни покажете нещо от вашите ушити двулицеви гоблени :gipsy:

:clap:
Момичета, а като шиете с такава космическа скорост от обратната страна гобленът ви не прилича ли на изтривалка за пред входната врата? Какви са тези 5-6 квадратчета 1:1 за 4 часа? Какви са тия конци от по 1 метър? За първи път влизам в този сайт и съм изумена колко много жени не знаят как се шие гоблен, а имат претенции, че и акъл дават.

Много интересно, с какво хората, ушили си всякакви красиви гоблени за себе си и за близки и приятели, заслужават подобна обида. Да не би да им плащаш заплати, че имаш претенции, как следва да шият?

Драга Миленка, като си толкова изумена от сайта, просто не влизай :confused:
А що се отнася до даването на акъл :idea: ....... аз бих го нарекла споделяне на опит, никой от нас не си е позволил подобно нещо - да дава акъл, освен това има зададен въпрос по който дискутираме :smokin:
Аз също очаквам да видя съвършенните ти бродерии, сподели ги с нас, които хал хабер си нямаме как се шие гоблен :baby:

:clap:
Момичета, а като шиете с такава космическа скорост от обратната страна гобленът ви не прилича ли на изтривалка за пред входната врата? Какви са тези 5-6 квадратчета 1:1 за 4 часа? Какви са тия конци от по 1 метър? За първи път влизам в този сайт и съм изумена колко много жени не знаят как се шие гоблен, а имат претенции, че и акъл дават.

Аз пък съм изумена от тази наглост, с която оприличаваш гоблените на повечето от нас на изтривалки. Да, аз съм от тези, които не шият двулицево. И не защото не знам как става, а просто нямам желание за това. Смятам го за чиста загуба на време. :idea:Но винаги съм се старала да шия равномерно и гоблените ми отпред да изглеждат добре.
А след като ти знаеш отлично как се шие гоблен и не желаеш да научиш нищо повече, интересно ми е какво точно търсиш в този форум?:confused:

Не съм изумена от сайта, мила. Изумена съм колко много жени бродират картинки и си мислят, че правят гоблени. Гобленарството е изкуство. И то много добре платено.
Но нямам нищо против да си накачите избродираните картинки по стените. Те са си ценни само за самите вас.
:idea:

Аз пък съм изумена от тази наглост, с която оприличаваш гоблените на повечето от нас на изтривалки. Да, аз съм от тези, които не шият двулицево. И не защото не знам как става, а просто нямам желание за това. Смятам го за чиста загуба на време. :idea:Но винаги съм се старала да шия равномерно и гоблените ми отпред да изглеждат добре.
А след като ти знаеш отлично как се шие гоблен и не желаеш да научиш нищо повече, интересно ми е какво точно търсиш в този форум?:confused:

И аз с така мисля и това не прави гобленчетата ми изтривалки драгата госпожа в рамки с две лица ли ги слага . Не мисля че трябва да се обижда трудът на хората по този начин всеки влага сърцета си в това което шие :loveglasses:

Убедена съм, че нямаш идея как се шие двулицево. Но нямам нищо против да се радваш на изтривалките си, които отпред изглеждат добре.

Дами и господа, Миленка няма нищо против. Отдъхнете си и спете спокойно!

:confused:Моля , разяснете ми ,че нещо не ми стана много ясно!:confused:
От прочетеното в по-горните постове:idea: се подразбира ,че "гоблени" са само комплектовките на Вилер,а тогава"останалото"/Dimensions, Lanarte, Riolis,HAED,CANDAMAR...../ какво е ?"изтривалка"?:confused: На моите комплектовки пише друго ,ако трябва да ги връщам! :confused:

Последно редактирано:
E, doris, Миленка ще ти обясни как да шиеш двулицево с кръстчета :D

Момичетааа, усещате ли че така наречената Миленка се опитва да заформи поредната интрига във форума :confused:
Предлагам да се осъзнаем по-навреме и да я отсвирим, за да не товарим форумчето ни с простотия и негативни мнения. И аз съм бясна като й прочетох постовете, но си казах, че не си заслужава:idea:
И така вместо да й отговоря подобаващо, я да припкам и да си взимам "изтривалката", че съм на финала, пък за двулицевото ..... простете невежеството ми, но....... ние пък кои сме и какво разбираме, кой ти е чувал за такова животно :baby:
Хайде Миленке, остани си със здраве и отивай другаде да сипеш жлъч, ние сме доволни на това, което можем :kissyou:

Дами и господа, Миленка няма нищо против. Отдъхнете си и спете спокойно!

Тъкмо се бях притеснила и сън не ме ловеше. Но вече спокойно мога да си шия "изтривалки".
Момичета, не обръщайте внимание на коментарите на особи, които явно са прекалено ограничени, за да познават разнообразието от техники и бодове, да не говорим за различни фирми. Че и акъл дават кой как да шие.
Вероятно гоблените на госпожата са високо оценени и платени, за разлика от нашите, на които явно само ние се радваме.

Мила Миленка, ако може да се нарече мил човек, този който още със записването си във форума започва да сипе хули и обиди върху хора, които не познава и предполагам даже не е разгледал творбите на повечето от нас, че ги и коментира. След като сте прекрасна гобленарка покажете ни моля вашите гоблени - отпред и отзад. И тъй като ние сме отворени да научаваме нови неща и трикове, които да ни помогнат в нашето хоби, защото за нас повечето това си е точно такова, ще гледаме и ще се учим.
А знаем ли може и да станем богати след като е и добре платено.
Ще чакаме с интерес Вашата тема във "Вашите творби"

Момичета ,оставете, не си струва.Момичето нека поразгледа тук-там темите и да се убеди ,че не сме до там толкова елементарни.:loveglasses:Искам да споделя, че тези дни ми попадна една книга:" Ръкоделието лесно и приятно"- Голямата книга за ръкоделие с курсове,обяснения и илюстрации -превод от немски на burda. Ако има желание девойчето може да си я намери и да смекчи тона си във форума, когато си обясни някои нещица.Сега ви пожелавам лек ,слънчев ден и добро настроение. Усмихвайте се и бъдете щастливи!:D

:greeneye: Вижте какво намерих по темата ..... във "великия" Google

в процеса на работа...

и краен резултат....

:idea:

Притеснявам се,че някой хора смесват бизнес с удоволствие.Най-важното е да се чувстваш добре,а не гоблена ти да е с две лица.Ако за "Миленка" това е удоволствието - моите поздравления,но нека да остави другите също да си доставят удоволствие,както те го разбират.

doris - Крайният резултат е приказен, обаче процеса на работа ми прилича на "уред за мъчение и изтезания" Много страховито ми изглеждат всичките тези конци...

И само да кажа, че не знам какъв човек трябва да си, за да кажеш, че трудът на някой е "изтривалка". Моето гобленче също не е с две лица, все пак още се уча, но ми е толкова ценно, че ако някой каже така, направо не знам как бих се почувствала... А и се съмнявам, че въпросната персона е разгледала творенията тук във форума. :(

Последно редактирано:
"Драга ми Миленке" , доста си заблудена! Има вилерови гоблени и с по 7 цвята! Броя на цветовете не е гаранция за качество на готовия гоблен. От начало шиех само вилерови гоблени и с гобленов бод. Щастлива съм, че попаднах на тоя форум и открих много нови фирми за гоблени. Въпреки, че съм може би най-възрастна във форума, съм отворена за новотоо и го приемам! Опитах и други видове бодове, хареса ми! Харесват ми и новите, модерни според теб гоблени.
Не знам на каква възраст си, но написаното от теб, звучи, като казано от баба ми, а аз все пак съм на 63 години. Тук повечето шием за удоволствие, а не за да продаваме и извличаме печалба от това.
Когато шия гобленов бод, се получава двулицево, но опитай да го направиш с кръстат бод:confused: Освен това старите класически гоблени трудно се вместват в съвремения интериор. Признавам си, че моите вилерови гоблини в момента са "скрити", а на стените ми са заели място нови, такива, които ми радват окото и създават настроение.
Не познаваш никого лично, за това моля те, бъди по-сдържана в изказванията си.

Аз от доста време се каня да попитам как се шие с толкова много игли.Забелязала съм ,че шитите по този начин гоблени са доста големи и май с доста цветове.Хаеда както ми е 90 цвята и хиляда единични бодчета дали ще е по-удобно:confused:И всичките тези конци отзад как се преплитат?И как не объркват конците?Аз имам цветове които имат една идея разлика в нюанса.:confused:

Назад