Малки трикове за шиене

• Началник на темата Началник на темата Val4e
  • Начална дата Начална дата
Аз лично шия с дълъг конец. Винаги използвам една нишка, която прегъвам на две и вдявам с прегъвката напред, та да може като свърши конеца в тази прегъвка да пъхна другата нишка и така го удължавам без да прекъсвам.

Shanni, ако съм разбрала добре прегъвката остава от по-късата страна, ама така конеца как ще го размотаеш ако се усуче, и освен това може ли да се "удължи" втори път? Май аз нещо не разбрах :confused:
Начинаеща съм и чета с всичка сила, дано да се науча по-скоро, ама сте наистина страхотни!!:kissyou::clap: какви трикове....намях си идея :thumbup:

Shanni, ако съм разбрала добре прегъвката остава от по-късата страна, ама така конеца как ще го размотаеш ако се усуче, и освен това може ли да се "удължи" втори път? Май аз нещо не разбрах :confused:
Начинаеща съм и чета с всичка сила, дано да се науча по-скоро, ама сте наистина страхотни!!:kissyou::clap: какви трикове....намях си идея :thumbup:

Не съм Шани, но ще се опитам да ти отговоря. Дали е с прегъвката или с двата края от по - късата страна -няма значение. А се удължава така: когато конеца стане съвсем къс се изважда от иглата и в прегъвката се пъха края на новия конец, който също е единичен и се прегъва на две и вече двата му края се вдяват в иглата. Така двете прегъвки / на стария и новия конец/ стават една в друга. Този начин е много удобен особено при шиене на големи полета в един и същи цвят.Налага се по рядко да се започва с нов конец и да се зачиства, когато свършва.
Надявам се, да си ме разбрала.

..... А се удължава така: когато конеца стане съвсем къс се изважда от иглата и в прегъвката се пъха края на новия конец, който също е единичен и се прегъва на две и вече двата му края се вдяват в иглата. .... .

Хопа-а-аа! :bunny: Тук стана интересно!! Това не съм го знаела и ще го опитам на следващия при два ката :idea: Благодаря, Ния!

За големи гоблени може да се използва двуостра игла.

С нея се шие с две ръце: едната се държи над панамата, другата ръка стои отдолу.

Предимството на тази игла е, че конецът не се усуква, не се образуват възелчета, бодовете стават равномерни и красиви. Ако човек свикне с иглата, с нея се шие страшно бързо.

Недостатъци: трябва да се използва стойка (или стан), за да бъдат свободни и двете ръце;
С тези игли трудно се свиква;
Цената им е височка (1-2 паунда за комплект от три, това без доставката), а самите игли трудно се намират.
Купиха ми моята от ибей, но ги има и в други интернет магазини, на английски се наричат Twin Pointed needle.

016610736.jpg

Последно редактирано:
Аз се здобих с такива игли,но явно наистина трябва стан,защото аз я използвах с една ръка и много лесно се счупи още на първия ден-там където се вдява конеца:uhhhh:

Аз се здобих с такива игли,но явно наистина трябва стан,защото аз я използвах с една ръка и много лесно се счупи още на първия ден-там където се вдява конеца:uhhhh:

вярно, че е по-удобно със статив, и аз имам, но при мен се заплита конеца :(

Такава лампа то4но може би в България няма да намериш , но има много подобни варианти !
Лично аз смятам ,4е това нещо изобщо не е удобно защото ако държиш с ръце гергефа / освен ако не е на стоика /, това много ще натежи , ще промени центъра на тежеста и ръцете ти ще се изморят много бързо .Да не говорим ,че при всяко движение на ръцете лампата ,ще се мърда и сътветно и светлината ,което ще съсипе очите!

Моето предложение е лампион с насо4ваща се светлина, от една година го имам и съм изключително доволна!:idea:
:kissyou::kissyou:
От днес и аз имам такава лампа и също съм много доволна!:party:
Благодаря за съветите, момичета:kissyou:!

вярно, че е по-удобно със статив, и аз имам, но при мен се заплита конеца :(

За да не се заплита конецът, иглата не трябва да се върти. Наистина, трудно се свиква с тази игла, но на мен толкова много ми хареса, че дори и с гергеф шия с две ръце.
Пак използвам коляно за подпорка :gipsy:

Още установих, че не трябва да се използва за разшиване и за промушване на конеца при завършване (за тази цел специално си взех много тънка игла) и не се стиска силно, за да не се счупи.

Мариета, честито!

Това с двуострата игла е страхотно, и дори не ми се струва толкова сложно. Отлична идея. Благодаря:clap:

С извинение, че отговарям със закъснение и се връщам към темата:
виждам, че момичетата са ти отговорили, даже нагледно, за размотаването, да ти кажа, като пошия, пошия и развъртам иглата. А ако се наложи /много рядко при по-дълъг и пресукан конец/, раздявам, разделям двете нишки до прегъвката, прекарвам ръка през конеца и пак вдявам и продължавам. Но по принцип не ми се усуква много.

А за удължаването втори път... ехеее, хубаво щеше да бъде, но е еднократно :)
Все е нещо, аз щия с два метра нишка, която като прегъна на две става метър, като снадя с още един метър... ми доволно е

наистина не се усуква много, даже никак ако съм прекарала през ръка конеца преди да го вдяна, аз вече пробвах и много ми хареса, точно толкова дълъг конец както казваш ти, преди шиех с по-къси конци защото не ми се вярваше че може с по-дълъг ама сега съм си много доволна :greeneye: мноооого благодаря :kissyou: и за "закъснелия" отговор, докато шием все сме си навреме :idea:

Много я "експлоатирате "тази двуостра игла.От къде се снабдихте?Аз от 20 години си търся с топче ....:D,ама не намерих. И във Франция бях поръчала ,ама пак не и не:( Сега бих пробвала с двуостра , ама не знам как и откъде да я намеря .Лек ден на всички:loveglasses:

И аз я пробвах тази двуостра игла ,моята ми е подарък от rodich.Иначе съм ги виждала в ето този магазин http://www.sewandso.co.uk/ran802-0.html Наистина е много лесно с нея ,особено за начинаещ като мен с кръстчетата

Да се похваля имам си придобивка игли с топче .Една колежка от новата работа се оказа че е работила в Катекс -Казанлък там изшиват дефектите на плата с игла с топче и като се заговорихме че шия гоблени и тя ме снабди с такива игли .Едните са тънки по дълги а другите са малко по късички много лесно се шие с тях особено места с по едно бодче .

Назад